X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Hvad synes du om filmen?


Svar
KalicolaKalicolaSkrevet 19/06-06 12:07 
Jeg tænkte at vi kunne lave en tråd hvor vi skrev kort om en film man lige har set, dvd, bio, tv, ligemeget.. Kunne være spændende at høre hvad alle i andre syntes om forskellige film, jeg kan da lige starte, og så kan man lige advare med en "spoiler" hvis i har i sinde at afsløre noget fra plottet.

The Fast And The Furious 3
Meget skidt film. Dårlig handling, hovedpe... Se hele indlægget
For The Love Of The Game
4'659 emne(r).

Svar
millenniummillenniumSkrevet 05/03 21:44 
Fik indhentet lidt film i hjemmebiografen:

Blade Runner 2049
Den originale er urørlig, men jeg har absolut fundet kærligheden for BR 2049. Lister yndefuldt videre på historien, mens dens look-and-feel definerer sig selv. Og så er den _tålmodig_ som (efterhånden) kun Denis Villeneuve kan mestre, samtidig med at han laver genreflm. En film som virkelig giver sig tid til at opbygge suspense og lader os dvæle ved det fortræffelige billedværk. Tak for øjeguf. Den vil jeg helt klart se mange flere gange, trods længden.

Historien om Den Kæmpestore Pære
Indrømmet, så har Jacob Martin Strid en kæmpe betydning for denne børnefamilie, og hans skæve såvel som humanistiske børne/voksen-historier er i lige i min øjenhøjde. De danske anmeldere roste filmen for dens tråd til sit litterære oplæg .... hvad fanden har de spist?? Den film er DR Ramasjang for de yngste og komplet uambitiøs. Jeg kan overhovedet ikke finde Strids ånd eller historiens magi i denne uinspirerende klods af en film. Så er børnefamilierne advaret.
The medium is the message.
millenniummillenniumSkrevet 02/04 16:38, rettet 03/04 09:25 
Ready Player One, set i 3D:

For det første: Jeg har ikke læst bogen, så har intet sammenligningsgrundlag.

Det er en spøjs hybrid. Look-and-feel blander gammel 80'er stemning med moderne teknologi, og det er den slags film som er født til 3D biografernes overlegne teknik. Det handler _meget_ om det immersive og 80's popculture overload - selvom jeg selv har været (og stadig er) storforbruger af popkulturens artefakter, så følte jeg mig hverken luret ind af kommercielle kræfter eller talt ned til at voksenstørrelser. Jo, der var måske et par enkelte gange hvor sammenhænget lige skal bøjes i neon, men der er namedropping og referencer i hundredevis som bare lige er der hurtigt, suser forbi blikket som var det helt alment. Du skal nok sidde i respirator hvis du ikke minimum føler dig underholdt. :)

Men der er også knaster som haltede, men måske ikke kunne løses anderledes. Først en meget voice-over monolog-tung film som skal terpe historien laaang tid efter filmen er startet. For det andet en konstant armslængde af det emotionelle, så personerne var rimeligt endimensionale. For det trejde undrede jeg mig over firmaet 101 og deres umiddelbare regeringsmagt fordi de kan tillade sig alt, men til sidst SPOILER-TEKST:
kommer politiet pludselig og arresterer dem. Hvor fanden har loven været hele filmen igennem??
.

Der er tæsk for sanserne og biografmediet kommer til sin ret. Tænker umiddelbart at kun en solid veteran som Spielberg kunne have sluppet levende fra denne film. Selvom det er hektisk og tosset, så mærker man en instruktør der holder godt fast i tøjlerne og lader os sanse det rum vi befinder os i.
The medium is the message.
SumezSumezSkrevet 02/04 18:47 
Room

En af de bedste og mest rørende film jeg længe har set, og den fortjener absolut alle sine oscar-nomineringer.

Ikke nogen unik fortælling som sådan, men bare fuldstændig absurd velgjort. Alle spiller godt, instruktionen og scriptet gør sindssygt meget for at påvirke hvordan man oplever hændelserne, og så føles alt bare utroligt ægte for en Hollywood-film. Folk er nuancerede og opfører sig som rigtige mennesker, og selvom man nok ikke har været i samme situation som hovedpersonerne, kan man forholde sig til rigtig mange af de ting der sker, og det er svært ikke at fælde en tåre, både når filmen er trist og når den er forfærdeligt sød.
Minder mig om nogle af de ligeledes jordnære danske film som f.eks. Festen og Kunsten at Græde i Kor.

Som så mange andre der har udtalt sig om filmen, vil jeg ikke snakke om hvad den handler om. Se den uden at have set trailers eller hørt andet om den - det giver rigtig meget at gå ind i filmen uden at vide noget, og på den måde opleve handlingsforløbet fuldstændig fra drengen Jack's synsvinkel. Det er ikke fordi der er vilde plottwists eller overraskende temaer mellem linjerne eller noget, filmen er faktisk meget simpel - men uvisheden om hvordan den udvikler sig gør den rigtig stærk.
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Krion Conquest, The, Legend Of Heroes, The: ..., NieR: Automata
JmogJmogSkrevet 07/04 23:54 
Ready Player One

Rigtig fin filmatisering som har alt det essentielle fra bogen med. Ting er skåret fra, men har man ikke læst bogen tror jeg ikke det er mærkbart.

Underholdende og med klassisk Spielberg flair. Bør helt klart ses i en biograf.
WehnerWehnerSkrevet 08/04 00:14 
Jeg så den også her til aften. Jeg har ikke læst bogen, så jeg nød den bare for det, den er. Dejlig feel good movie. Jeg har lyst til at se den igen.
>>Here's some boots and a sandwich<<Spiller nu: Assassin's Creed: Revel..., Elder Scrolls V, The: S...
millenniummillenniumSkrevet 09/04 12:04 
Jeg så filmen og tænker, at jeg nok nu skal til at læse bogen :D
The medium is the message.
JmogJmogSkrevet 10/04 00:27 
The Post

Glimrende journalistikdrama med et fremragende cast. Et stykke historie jeg egentlig ikke var bekendt med, hvilket bare gjorde plottet endnu mere fængende. Solidt håndværk fra Spielberg.

Hvis du har lyst til mere efter at have set den vil jeg kraftigt anbefale All The Presidents Men, der giver et ualmindeligt detaljeret indblik i hvad Watergate helt præcist var, og så er det fascinerende at se Robert Redford og Dustin Hoffmann som helt unge og allerede knalddygtige skuespillere. Fremragende film.
3of193of19Skrevet 10/04 00:53 
Coco
WoW Pixar er i fart for tiden. Så varm og kærlig en historie, kreativ verden, både i mytologi og optik, en kælen for detaljer (Miguel’s guitarspil f.eks.), herligt.
Eneste ulempe: ingen Ultra Blu-ray release (fordi Disney). Det er efterhånden at spytte Pixar’s kunstnere i ansigtet at mose deres arbejde ned på 1080p. Lad os håbe at Disney vågner op og hopper på vognen snart, Marvel filmene kommer efterhånden på Ultra, så det går den rigtige vej.
Spiller nu: Wolfenstein: The New Or..., Super Street Fighter IV..., Shining Force III
SumezSumezSkrevet 10/04 07:41, rettet 10/04 07:41 
Opsummerer den her ikke Ready Player One meget fint?

https://www.youtube.com/watch?v=t5Lz14wu1uw
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Krion Conquest, The, Legend Of Heroes, The: ..., NieR: Automata
4'659 emne(r).

Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig