X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Microsoft køber Activision Blizzard


Svar
Bede-xBede-xSkrevet 18/01-22 14:38, rettet 23/01-22 09:19 
Microsoft er i færd med at købe Activision Blizzard. World of Warcraft, Call of Duty, Starcraft, Tony Hawk, Spyro, Diablo, Overwatch, Crash Bandicoot… Det hele.

Nu officielt:

Creators of Call of Duty, Warcraft, Candy Crush, Tony Hawk, Diablo, Overwatch, Spyro, Hearthstone, Guitar Hero, Crash Bandicoot, StarCraft and more join Team Xbox

As ... Se hele indlægget
Spiller nu: Halo: The Master Chief ..., Dying Light, Earth Defense Force 2025
156 emne(r).
« < 1 2 3 4

Svar
tastasSkrevet 18/10-23 00:08 
Nu er jeg ikke Microsoft. Men for 450+ something milliarder har jeg svært ved at få mit blod i kog over det.

Går ud fra at Call of duty er en stor del af deres værdi, men boring, og når de alligevel ikke laver det eksklusivt, why bother?

Blizzard har nogle ip'er som jeg elsker. Men de er jo i forvejen pc fokuseret så er jo også åben for ganske mange nu og efter.

Men ok, der er jo selvfølgelig på sigt nogle fede muligheder med de IP'er. Der kunne sikkert laves noget lækkert til console l Warcraft og StarCraft.

Men for de summer kan jeg ikke lade være med at tænke de kunne have fået så meget mere på andre køb?

Ja, de ved jo nok bedst. Selvfølgelig også en kæmpe organisation og knowhow med i det køb. Men godt nok også en organisation som har været udskældt de seneste år, og som jo nok ikke helt har leveret kvalitet svarende til tidligere?

Men hvor langt kunne man være kommet med den sum hvis spredt ud og flere opkøb?. SEGA, EA og en masse mindre studier?
Space. It seems to go on and on forever. But then you get to the end and a gorilla starts throwing barrels at you.Spiller nu: Shadow Complex, Quake Live, StarCraft II: Wings Of ...
SumezSumezSkrevet 18/10-23 08:35 
Jmog>
Der er en udbredt misforståelse at det her kun vil påvirke COD, Warcraft, Overwatch og Diablo, fordi det er stort set de eneste franchises ABK gider beskæftige sig med. En af hovedgrundene til at Xbox laver købet er nok for at få adgang til de mange andre franchises ABK har og ikke udnytter. ABK har ikke brug for variation i portfølgen (mener de selv), mens Xbox har brug for ting de kan hælde på Gamepass. Jo mere forskelligt jo bedre. Og med brand-genkendelse/gamer nostalgi til at drive marketing? Perfekt blanding.

På den måde du spinner det der, må købet vel næsten siges at være et "positiv"?

I virkeligheden kommer det selvfølgelig i sidste ende udelukkende ud på den relle kvalitet af de potentielle spil. :)
Spis sundt og tro på dig selvSpiller nu: Gravity Circuit, Bonze Adventure
JmogJmogSkrevet 18/10-23 08:47, rettet 18/10-23 08:48 
Ups! Havde glemt de var blevet embraced :-D

Lost Vikings i stedet så :-)
GreaseballGreaseballSkrevet 18/10-23 09:16 
Læste lige denne her udtalelse fra Bobby Kotick at MS kan remake deres spil som de har lyst.
Er det noget der tror der vil ske eller vil de forsætte med at satse på de sikre titler?

Activision siger at Xbox kan remake deres spil nu som de har lyst
JmogJmogSkrevet 18/10-23 11:46 
Jeg tror at købet ikke ville kunne betale sig hvis de kun blev ved med at lave de sikre titler. Activision tjener stadig kassen på dem, men der er en langsomt nedadgående trend. Xbox har købt dem for at få alle deres IP’er med.
Bede-xBede-xSkrevet 18/10-23 18:01, rettet 18/10-23 18:10 
CMA har uploaded den fulde afgørelsestekst og har siddet og læst den. Et af flere punkter om hvordan Microsoft kunne forsøge at omgå aftalen, gør det helt klart, at det har de løst, ved at definere Activision spil i aftalen mellem Ubisoft, Microsoft og CMA:

Regarding possible circumvention of the UILs by the release of future Activision content via other studios, the CMA considers that this is already addressed by the definition of ‘Activision Games’ in the UILs. In particular, ‘Activision Games’ are defined by reference to whether they are (i) developed, in whole or in part, by any of the Activision Studios or (ii) based, in full or in substantial part, on intellectual property rights in any Activision developed games that were previously commercially released by the Activision Studios (see further Schedule 1 of the UILs).

Hvis noget som helst er udviklet “in whole or in part” af et Activision studie eller baseret “in full or in substantial part” på deres IP, er det defineret som et Activision spil.

Så hvis Microsoft fx. får lidt hjælp fra et Activision studie til at lave Forza, så er det et Activision spil i betydningen at streaming rettighederne overgår til Ubisoft + de andre små detaljer (Ubisoft kan bede om en Proton version, de kan forlange at det skal portes til et andet operativ system, men de skal betale fair markedspriser for det mm.).

Hvis de vil benytte fx IW enginen, så bliver det spil til et Activision spil, også selv om der står Fallout på det.

Hvis Blizzard laver det næste Gears Tactics, så er det et Activision spil.

Det betyder i praksis, at de kun kan kollaborere mellem Activision og deres andre studier, hvis de er villige til at acceptere, at cloud rettighederne overgår til Ubisoft for evigt, med mindre det er på et ikke substantielt IP område, så de ville muligvis kunne have fx en Overwatch karakter med i Killer Instinct, forudsat at ABK ellers ikke har noget med produktionen at gøre.

Mht. cloud streaming i sig selv, har vi fået en del info om, hvordan den del prioriteres for dem med handelen og høringerne:

1: Vi ved at de har ladet rettighederne overgå til Ubisoft for evigt med alle titler ABK har lavet og vil lave de næste 15 år. Minus aftalen med EU, som ændrer spillereglerne her..

2: De har kun plads til 5000 concurrent spillere på Xcloud i UK, for det kom frem under høringerne.

3: Fortnite var ikke nogen stor succes på cloud.

4: Phil Spencer sagde under retsmøderne, at de ikke havde investeret i cloud det seneste år. Det var et enkelt cifferet millionbeløb i dollars de havde brugt, ud over at holde det nuværende kørende, hvilket på deres balance sheet svarer til næsten ingenting.

Transkription fra distriktsretten mellem Spencer og en af FTC advokaterne:

Microsoft køber Activision Blizzard

Microsoft køber Activision Blizzard

Microsoft køber Activision Blizzard

Microsoft køber Activision Blizzard

5: De har stadig ikke udgivet en cloud service og har kun en beta version ude, som virker som om, den ikke får mange udviklingskroner i overensstemmelse med overstående, for den har været i beta længe nu.

Med salget af streaming rettighederne af ABK spil til Ubisoft, kunne det være interessant at vide, hvor lang tid de forestiller sig, det vil tage for cloud gaming at gro stort og i hvilken udstrækning de tror på det på sigt. De har næsten ingen servers sat op til Xcloud og de investerer ikke rigtigt i det, så det kommer som minimum til at tage en god del år at blive stort og sker forhåbentlig aldrig :)
Spiller nu: Halo: The Master Chief ..., Dying Light, Earth Defense Force 2025
156 emne(r).
« < 1 2 3 4

Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig