X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Amerikansk "kvalitet"


Svar
RJKRJKSkrevet 18/12-05 02:11 
Jeg har lige læst det linkede interview med Vic fra Working Designs, der jo desværre lukkede og slukkede butikken her for nogle dage siden.

Jeg er ikke ekspert i firmaet, men kort sagt var de en lille, uafhængig amerikansk udgiver, som sørgede for at hente, oversætte og udgive nogle af gode japanske titler, som ingen andre vestlige firmaer ville røre. Blandt dem titler som Lunar-serien, Dragon Force, Magic Knight Rayearth, Alundra og senest Growlanser. De opnåede en ret stor fanbase primært fordi de tog deres udgivelser langt mere seriøst end normen var, og gjorde et stort nummer ud af ordentlige oversættelser, gode manualer og den slags. Og så fordi de netop forblev ret nære med fanbasen og spillerne.

Der er utvivlsomt flere årsager til det, men det der ikke ligefrem bliver skjult er, at den primære årsag til lukningen er administrative ting, og især "kvalitetssikringen" i Sonys amerikanske spilafdeling. Altså det skridt som alle PlayStation-spil skal igennem, før de kan udgives. Senest slagtede Sony åbenbart den færdigoversatte udgave af det Goemon-spil, som nu aldrig udkommer i USA. Med Working Designs fortid in mente er det meget svært at tro, at spillet vitterligt skulle være dårligere end meget af det skrammel der slipper igennem.

Problemet er utvivlsomt Sonys amerikanske afdelings opfattelse af "kvalitet". Det er langt fra første gang, at man hører om lignende. Segas 3D AGES-serie måtte ikke udgives i vesten, før alle spillene blev samlet i én pakke. Mon ikke det samme var gældende for Metal Slug 4+5 (der var en del ballade om den løse 3'er) og Working Designs' eget Growlanser (også en opsamlingspakke af to spil).

Sjovt nok er der ingen problemer med at udgive den slags i Japan og åbenbart heller ikke i Europa. Ja, vi får nok noget skod, som amerikanerne ikke får, men vi får fx også en del japanske shootere (Strikers 1945, Psyvariar, XII Stag) og andre retroagtige ting. Vic siger det ret ligeud i linkede interview:

"Think of it, we could have done six games in the three years I wasted! But there's no guarantee any of those would have been approved either, since they would have been games that emphasized story and gameplay over graphics."

Hvad går der galt for Sonys amerikanske afdeling? Er de bange for at rasende forældre skal kime dem ned, fordi de er kommet til at købe et spil, som ser gammeldags ud, og derfor føler sig snydt? Er det ikke længere folks eget ansvar, hvad de køber? Er amerikanere ikke i stand til at læse anmeldelser, og derfra vurdere hvad de bør købe? Skal alting fokuseres så meget på mainstream-publikummet, at nicheudgiverne ikke kan få lov at udgive nicheprodukterne, selvom der er et klart marked til dem?

I sidste ende handler det jo nok om penge på en eller anden måde *, men jeg er åbenbart ikke indsigtsfuld nok til at forstå, hvordan det rigtigt giver mening.

* og i så fald tvivler jeg på at manden får ret i, at det ville blive bedre hvis Microsoft kunne levere ordentlig konkurrence til Sony.

Link...
»This Is Beginning Of A Fantastic Story«Spiller nu: Fire Emblem: Three Hous..., Hellblade: Senua's Sacr..., Fire Emblem Fates
KillercowKillercowSkrevet 18/12-05 02:15 
Personligt er jeg mere eller mindre rasende over ikke at kunne få AGES 2500-serien uden at skulle importere den.
Metal Slug-farcen var også helt til grin.

Man kan jo næsten overraskes over at Nippon Ichis spil får lov at udkomme i USA - mange af dem ligner jo SNES-spil med lidt ekstra polish.
SeventhSunSeventhSunSkrevet 18/12-05 05:43 
Det er i sandhed en skam, at Sonys eget kvalitetsstempel kommer til at fungere mere som censur end frasortering af de værste ukrudt.

Men det er jo nok dén vej det meget kommer til at gå.

Jeg ser da en klar parallel til pladebranchen, som 100% kontrollerer de udgivne titler, og nu som en klar følgevirkning oplever kæmpe problemer med ulovlige downloads.
forude venter en teknisk og videnskabelig triumfSpiller nu: Horizon: Zero Dawn, Legend Of Zelda, The: B..., Plants Vs. Zombies: Gar...
NaieraNaieraSkrevet 18/12-05 11:27 
Amerikanere kan ikke tænke selv. Hvis ikke alle spil ligner hinanden bliver de forvirrede.
There are five lights.Spiller nu: Fallout 76
KillercowKillercowSkrevet 18/12-05 14:04 
@Naiera

Før du siger det, skulle du måske tage et kig på bestseller-listen her i Europa. Den er fandme ynkelig at se.
NaieraNaieraSkrevet 18/12-05 15:30, rettet 18/12-05 15:31 
Helt korrekt, men i det mindste får vi enkelte af førnævnte "kvalitetsløse" spil, som Sony forbyder i USA :)

Generelt er der gået alt for meget pop og "pimp" (se bare alt det NFS-lort EA spytter ud, helt ærligt!) i spil nu til dags. De rigtig gode spil drukner i reklamer for EA-crap, både i USA og Europa.
There are five lights.Spiller nu: Fallout 76
SøgAArdSøgAArdSkrevet 18/12-05 15:46 
Og det er desværre ikke kun spilbranchen det går ud over. Man kan trække paralleller til hele ungdomskulturen. Pimp my a**!
Home is where the hardware is..
JAAJAASkrevet 18/12-05 16:53, rettet 18/12-05 19:24 
Det er rigtigt trist med WD's død. Godt nok har de altid været langsomme og taget sig nogle friheder med spillene, som ikke alle har været glade for, men i det store hele har de i mange år sørget for, at et vestligt publikum fik adgang til en masse spil, vi ellers aldrig havde set. Mr. Ireland fortsætter dog kampen, bare ikke med Working Designs. Han nævner også, at han ikke vil udelukke, at Goemon bliver udgivet i Europa. Al mulig held og lykke til ham.
la0sla0sSkrevet 18/12-05 18:23 
Udover at de aldrig fik konverteret hverken Grandia eller Lunar til Saturn (selvom de udtalte at de ville (og ja Sega bærer nok en del af skylden)), og man derfor har ret til stadig at bære nag ;) så er der ingen tvivl om, at det er et tab. Der er alt alt for få dedikerede teams, med samme idealistiske tilgang til spilmediet som WD. Nu skal man selvfølgelig ikke male (ikke at nogen gør) dem til et billede på et hippie team med altruistiske motiver, de ville jo også tjene penge, og helt fair. Et ret stort tab for nogle få (os), et ret ligegyldigt tab for størstedelen.... the show moves on osv. trist.
Hvad sker der?
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig