X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

microsoft ond supermagt eller.....


Svar
FrierFrierSkrevet 12/08-03 18:10 
Mange hader Bill Gates fordi han udkonkurere alle,jeg synes ikke at det gør noget, han er bare den bedste og det synes jeg er fint hvad siger i????
78 emne(r).
« < 1 2

Svar
RJKRJKSkrevet 13/08-03 19:38 
Anglachel >
Ydermere slår tanken mig: Hvis ikke Windows er brugerveligt og fungere tilfredstillende for den almene bruger, hvorfor er Windows da så udbredt?

Af de grunde jeg og andre allerede HAR nævnt. Blandt andet fordi de nedbryder standarderne, for derefter at opbygge deres egne standarder, som de sørger for, at kun de selv kan bruge. Dermed opnåes - når man først er "inde" - en spiraleffekt, hvor man lige så stille får mere og mere kontrol med tingene og kan gøre alting som det passer én. Der er adskillige eksempler (fx Word/Word Perfect, Explorer/Netscape) på at der har været ligevægtige programmer, hvor Microsoft så har kunnet gå ind og overtage markedet helt, ved at udnytte resten af deres firma.

Det er ret tydeligt beskrevet, men hvis du stadig ikke har forstået det, kan jeg godt komme med et par andre skåret-ud-i-pap-eksempler ;)
»This Is Beginning Of A Fantastic Story«Spiller nu: Fire Emblem Fates, Rise Of The Tomb Raider..., Final Fantasy XV
dRxLdRxLSkrevet 13/08-03 20:29 
Anglachel: Din blinde tiltro til markedskræfterne er rørende... Lad mig gætte, du er 15 og lige startet på handelshøjskolen?

I hvert fald demonstrerer du en forargelig mangel på kendskab til Microsofts historie, og synes at danne alle dine argumenter ved at efterrationalisere ud fra status quo.
Børn i femte klasse kunne have gjort det bedre og mere overbevisende.

Bill Gates er i den position han er i dag, ikke fordi han har kunnet skrive bedre software end andre, men fordi han har været utroligt aggressiv mht. til at styre markedet.

For eksempel har han altid solgt styresystemer til PC fabrikanter baseret på hvor mange maskiner de sendte ud af samlebåndene, ikke hvor mange pakker af hans styresystem de rent faktisk sendte videre til kunderne. På den måde har alle der købte en PC modtaget et "gratis" styresystem så de jo så bare kunne bruge.
Hvilket leder tilbage til den spiral som RJK snakker om. Primært handler den om at dem der laver programmer kan se at rigtig mange forbrugere har et MS styresystem, og derfor skriver deres kode til at understøtte dette. Forbrugerne bemærker så at der er et stort og godt udbud af programmer til MS styresystemet og alle bliver bekræftigede i deres antagelse om at MS styresystem standarden er god for alle.
Præcis ligesom i konsolverdenen hvor det handler om at få så mange forbrugere som muligt til at købe ens konsol, fordi det tiltrækker spil-udviklere, hvis spil igen tiltrækker flere forbrugere.
Playstation2 er jo et pragteksempel på at man godt kan lave en elendig konsol som klarer sig godt på markedet i kraft af markedsdominans, ligesom MS har bevist det med elendige styresystmer.

Den virus der hærger lige nu er et pragt-eksempel, som vi desværre har set lidt for mange af med Microsofts styresystemer, på den design filosofi der ligger bag Microsofts måde at udvikle software på. Det skal være let at bruge, og så til helvede med sikkerheden og stabiliteten.

Og så vil jeg foretrække hvis du har tænkt dig at fortsætte i denne diskussion om du rent faktisk læste op på hvordan Bill Gates er kommet til magten, i stedet for at komme med dum-smarte og forudsigelige argumenter der er holdbare.
SIMDSpiller nu: Sonic Mania, Super Mario Odyssey, Wonder Boy: The Dragon'...
AnglachelAnglachelSkrevet 13/08-03 21:23, rettet 13/08-03 21:27 
Jeg mindes ikke at have påstået at Bill Gates er en dygtig programmør, derimod forstår han at drive en virksomhed, resultatet er tydeligt.

Jeg har heller ikke sagt at Windows er fejlfrit, mere stabilt, eller sikrere end konkurrenternes tilbud. Det er egentligt heller ikke relevant for diskussionen der lød på om det var fair at Bill Gates udkonkurrerede sine konkurrenter.

Til det kan man kun sige: Hvis han har muligheden for at fjerne sine konkurrenter skal han selvfølgelig gøre det, med personlig profit for øje.
Bill Gates har arbejdet sig til den position han har inden for softwarebranchen i dag. Det er for så vidt underordnet om han har "lånt" fra konkurrenterne eller ej, så længe hans handlinger er inde for lovens rammer vel at mærke.

Vi har jo set gentagne gange at det ikke nødvendigvis er det bedste produkt der vinder kundernes gunst, men derimod det firma der forstår at markedsføre sit produkt, ligesom vi så det ved Playstations entre på konsolmarkedet.

Det handler ikke kun om at udvikle et produkt, produktet skal også markedsføres og sælges.

dRxL >
Lad mig gætte, du er 15 og lige startet på handelshøjskolen?
I hvert fald demonstrerer du en forargelig mangel på kendskab til Microsofts historie, og synes at danne alle dine argumenter ved at efterrationalisere ud fra status quo.
Børn i femte klasse kunne have gjort det bedre og mere overbevisende.

Nu går jeg ikke ind for mudderkastning på denne form for forummer, og jeg overraskes over din infantile argumentationsteknik der inkluderer mudderkastning og tilsvining af din modstander. Jeg kan dog trøste dig med at jeg på mit nuværende uddannelsesstade lærer hvordan man argumenterer uden brug af den slags kneb, derfor vil jeg så elegant som det nu kan gøres undgå at svare på din ligegyldige overflødige kommentar.
dRxLdRxLSkrevet 13/08-03 21:36 
Så det er okay at jeg finder dig og ødelægger dit liv, så længe jeg holder mig inden for lovens rammer?

(det er et retorisk spørgsmål ikke en trussel)

Lovene er for almene til at tage hånd om kreative sociopater som Bill Gates. Fidusmager som han er. Og det er der i øvrigt ikke noget beundringsværdigt ved, medmindre man selv er et laverestående menneske.

Hvis du går på sådan en fantastisk uddannelse, hvorfor bruger du det så ikke til at være mere overbevisende.
Fakta er at du ikke har bidraget med et eneste brugbart argument, men snarere fyret en lind strøm af generelle floskler (eller clichér om du vil) der er som taget ud af venstres ungdoms partiprogram.

I øvrigt virker det som du fuldstændig har misforstået hvad det er der generer de fleste af os ved Bill Gates. Bare fordi fokuserer på penge, er det jo muligt at vi andre er i stand til at sætte os lidt højere mål. Penge er uden betydning for mig, da jeg har alt jeg skal bruge, og jeg kan derfor ikke misunde andres overflod.
Det der generer mig er Bill Gates inflydelse og dominans på softwareindustrien.
Så sent som i går måtte jeg finde på nogle vilde krumspring for at sikre mig at den standdardsprængende Internet Exploder viste den webside jeg er ved at kode på den måde jeg har tiltænkt.
SIMDSpiller nu: Sonic Mania, Super Mario Odyssey, Wonder Boy: The Dragon'...
AnglachelAnglachelSkrevet 13/08-03 22:01 
Jeg har vel bidraget til debatten på den måde at jeg har en en anden synsvinkel og ikke bare sidder og sviner en mand til på baggrund af en lang række rygter jeg ikke skal kunne sige om er sande eller usande, og så den fælles tanke at det er "ondt" at udkonkurrere sine konkurrenter.
Debatten var for ensidig, derfor skrev jeg mit syn på sagen.

Desuden kom jeg jo bare med det økonomisk aspekt af sagen som i den grad undervurderes i denne debat. At drive en forretning handler ikke om at være et godt menneske der tror på verdensfred og hvad ved jeg. Det handler om at tjene penge! Beklager, men så simpelt er det.

Jeg synes at jeg har argumenteret for mine synspunkter, hvorvidt du og alle andre er enige er en personlig vurdering jeg ikke vil gå ind i.

Dette kan man betragte som min exit fra debatten, beklager den ikke blev mere elegant, men tiden er knap.
Zzap!Zzap!Skrevet 13/08-03 22:47, rettet 13/08-03 22:57 
microsoft fik "foden inden for døren", fordi IBM hjalp dem ved at give dem licens til at lave styresystemet til deres PC.
Før DOS, var microsoft en middelstor (og middelmådig, præcis som i dag) programmeringssprog leverandør.

I 1980 kom IBM kom til microsoft, for at købe et programmeringssprog til deres PC project.
IBM havde originalt tænkt sig, at købe styresystemet af Digital Research, som lavede det på det tidspunkt mest udbredte styresystem til microcomputere, CP/M. Men Bill Gates sørgede for at de aldrig kom til at mødes.
Hurtigt flikkede microsoft i al hast et styresystem sammen, som byggede på det QDOS han havde købt af det lille firma, Seattle Computer Company for et mindre et mindre beløb.

Herefter var det en relativt simpel sag, at lukke styresystemet fuldstændig af, og sørge for at kun microsofts egen programmer kørte optimalt, og så luge lidt ud i konkurrenter der så ud til at blive lidt for succesfulde.

Så på sin vis var det en blanding af held og svig (mod Digital Research), at microsoft fik det jerngreb om PC industrien de har nu, og altså ikke dygtighed.

Her er hvad en af mine ynglings forfattere engang sagde om microsoft: http://www.gksoft.com/a/fun/dna-on-microsoft.html
Born to kill space
RonaldoRonaldoSkrevet 14/08-03 17:37 
SeventhSun >
Det ved jeg så godt.
Må jeg så blande mig alligevel?

Nej, Internet er ikke HTML, det er heller ikke IRC eller ICQ. De er appliktioner der er lavet til at fungere over netværk. W3C beskriver HTML/Hjemmeside standarder, ikke Internet/netværk standarder.
RJKRJKSkrevet 14/08-03 18:26, rettet 14/08-03 18:27 
Man bør ikke spille bedrevidende, hvis man ikke ved bedre...

Det du siger er vi nok godt allesammen klar over.

Det rokker ikke ved, at fx HTML er et af grundlagene for hvordan vi i praksis kommunikerer med hinanden.

Det ville være det samme som at jeg sagde, at vi kommunikerer på dansk og du så sagde, at dansk ikke havde noget med det at gøre, fordi vi i virkeligheden kommunikerer ved at lave fonetiske lyde med munden.

Den slags er bare ordkløveri, der på ingen måde bidrager til diskussionen.
»This Is Beginning Of A Fantastic Story«Spiller nu: Fire Emblem Fates, Rise Of The Tomb Raider..., Final Fantasy XV
AmbyAmbySkrevet 14/08-03 19:07 
Jeg er enig i meget af det RJK og Drxl siger. Jeg kan også kommer med et konkret eksempel:

Vi bruger et værktøj til at centraliserer flow'et af tekniske dokumenter, så man ikke får inkonsistense data til at ligge rundt omkring. Helt konkret låses dokumentet når man retter i det, så andre ikke kan komme til at gemme overi.

Dette program har været brugt siden New Wave formatet, og der ligger et meget højt antal af dokumenter med forældet format i databasen. Da man er gået over til windows, bliver vi nødt til at først at konverterer et dokument, før det kan læses ind i AmiPro, som er et forældet tekstbehandlingsprogram.

Pointen er at det er farligt at "binde" sig til en fast standard. I øjeblikket er mange firmaer ved at grave sig godt og grundig ned i "sølet" ved at bruge Microsoft's standarder. Ikke at det nødvendigvis er en dårlig ting, men de har begrænset dem selv ved at vælge systemer der arbejder med en lukket standard.

Vi har f.eks. 30.000+ Office dokumenter i den centrale dokument-database. Det er uoverkommelig at skulle begynde at konvereter disse dokumenter og det kan sikkert ikke ske under tab af data. Derved har man låst sig selv til MS.
Derfor er der, i teorien, ikke noget der hindre dem i at hæve eller "opfinde" applikationer eller andet som man "bliver" nødt til at have for fortsat at kunne bruge deres applikationer.
Have no thing I'd rather see, Since I found Serenity.Spiller nu: Mirror's Edge, Resistance 2
SeventhSunSeventhSunSkrevet 15/08-03 12:27 
Jeg kom lige i tanke om endnu en ting der irriterer mig grænseløst ved M$.

Når man installere den nye Messenger 6.0 spørger den [selvfølgelig] om msn.com skal være ens internet startside.
Det gør de allesammen, og det handler altsammen om hits og dermed penge.

Det der får mit vand i kog, er den detalje at der bag ved "Gør msn.com til min startside" gudhjælpemig står: "recommended/anbefalet".

Det at de på den måde helt uden skam blander forretning sammen med forbrugerinfo er skandaløst.
forude venter en teknisk og videnskabelig triumfSpiller nu: Horizon: Zero Dawn, Legend Of Zelda, The: B..., Plants Vs. Zombies: Gar...
tastasSkrevet 15/08-03 12:35 
Jeg studsede over præcist det samme.
Normalt har jeg intet specielt imod Microsoft, men den syntes jeg er "under bælte-stedet".
Folk som ikke har specielt meget forstand på Computere, vil sandsynligvis sætte deres flueben der - fordi det er Recommended.
Space. It seems to go on and on forever. But then you get to the end and a gorilla starts throwing barrels at you.Spiller nu: Shadow Complex, Quake Live, StarCraft II: Wings Of ...
DommergaardDommergaardSkrevet 15/08-03 13:49 
SeventhSun >
Når man installere den nye Messenger 6.0 spørger den [selvfølgelig] om msn.com skal være ens internet startside.

Næste gang så hent det her.. der "spammer" de ikke.. :)

MSN.messenger.dk
DommergaardDommergaardSkrevet 15/08-03 13:51 
Men man kan sige hvad man vil, Bill Gates har sq gjort det godt! At han har hugget en masse idéer osv. og taget patent på dem, det er sq da skide smart..

.. men det er nok også derfor mange ser ham som en røv!
RebelheartRebelheartSkrevet 15/08-03 13:58 
Er jeg den eneste, som er træt af alle idioterne, som skriver M$ og ikke MS?
Jeg synes, at de skulle tage og dele en pakke tudekiks og ellers holde deres beskidte kæft lukket.
KTCKTCSkrevet 15/08-03 14:05 
SeventhSun >
Det der får mit vand i kog, er den detalje at der bag ved "Gør msn.com til min startside" gudhjælpemig står: "recommended/anbefalet".

Det at de på den måde helt uden skam blander forretning sammen med forbrugerinfo er skandaløst.
Nu er Messenger et gratis program, og jeg har set meget værre forretningsmetoder, når det gælder installation af "gratis software". Spyware anyone...

Jeg er ellers enig med de fleste andre argumenter i denne tråd, men nu skal vi heller ikke være urimelige.
A small cog? Now that you mention it, I know a puzzle about an object that almost fits that description.
TurricanTurricanSkrevet 15/08-03 14:21 
Jeg elsker MS. Tingene virker og supporten er god. Det værste de har præsteret ind til videre er XBOX´en....
The Gods pause for a moment...
quadquadSkrevet 15/08-03 14:28 
Jeg hader MS. Tingene virker ik' og supporten er ringe. Det bedste de har præsteret ind til videre er XBOX´en....
DommergaardDommergaardSkrevet 15/08-03 14:32 
Hmm..

Har jeg set før et sted? Hmm..

Synes nu Xboxen er udmærket! ;)
SeventhSunSeventhSunSkrevet 15/08-03 14:53 
Rebelheart >
Jeg synes, at de skulle tage og dele en pakke tudekiks.

Hvem er det der tuder?

Hvor er det, det gør ondt når andre udtrykker deres holdning til Microsoft?

Hvorfor er det nødvendigt at bruge ord som 'idioter' og 'beskidte kæft'?
forude venter en teknisk og videnskabelig triumfSpiller nu: Horizon: Zero Dawn, Legend Of Zelda, The: B..., Plants Vs. Zombies: Gar...
RitesRitesSkrevet 15/08-03 14:56 
Fordi det er ord som ofte beskriver ens psyke og personlighed hurtigere og bedre, end hvis man skulle komme med en længere psykoanalyse på skrift.
» a winner is you «
RonaldoRonaldoSkrevet 15/08-03 15:12 
RJK >
Man bør ikke spille bedrevidende, hvis man ikke ved bedre...

Jeg tror næppe du har læst mere netværk end jeg har. Sjovt nok har W3C aldrig været nævnt, og det er fordi det ikke har noget som helst med netværk at gøre. HTML er ekstremt udbredt, men internettet var der før HTML, og det ville stadig være der efter HTML. Du kan åbne mindst 10 af applikationer installeret på din computer og kommunikere med andre mennesker.
RJKRJKSkrevet 15/08-03 15:38 
Det er DIG der drejer tingene over mod at handle om det grundlæggende i netværk. Det er der ingen andre end dig, der snakker om. Læs hvad folk skriver og ikke hvad du tror, folk skriver...
»This Is Beginning Of A Fantastic Story«Spiller nu: Fire Emblem Fates, Rise Of The Tomb Raider..., Final Fantasy XV
RonaldoRonaldoSkrevet 15/08-03 16:09, rettet 15/08-03 16:55 
RJK > "En af grundene til, at internettet fungerer er W3C. Det er en uafhængig organisation af forskellige internetinteresserede og -eksperter, der sørger for at lave fælles standarder, så vi kan kommunikere med hinanden (grundlaget for internettet)."

Det blev jeg lidt harm over, nok fordi det går i strid med de sidste 1000 sider netværk jeg læste for et par måneder siden. Det er en helt anden organisation som står for det du skriver W3C står for. HTML er selvfølgelig vigtigt i dag, men det er ikke internettet's rygrad.
RJKRJKSkrevet 15/08-03 16:18, rettet 15/08-03 16:19 
Nej. Jeg kan kun gentage, hvad jeg har sagt. Du læser noget andet, end jeg skriver.

W3C ER en af grundene til at internettet som helhed fungerer. Ikke ud fra en grundlæggende teknisk indgangsvinkel, måske, men ud fra en praktisk. Hvis der ikke var standarder som HTML osv. så var vi ikke i stand til at kommunikere via internettet. Det må du så "blive harm over" hvis du vil og se på det teknisk, men immervæk kommunikerer vi mennesker ikke med hinanden via bits og bytes, som maskiner gør. De er en nødvendighed, ja, men det er ikke det, jeg snakker om.

W3C ER en uafhængig organisation, som jeg beskriver.

W3C's formål ER at lave disse standarder.

Kommunikation ER grundlaget for internettet.

At du udelukkende tænker netværksteknik og derfor læser alt muligt som om det handler om det, og ikke hvad det egentligt handler om, er dit problem...
»This Is Beginning Of A Fantastic Story«Spiller nu: Fire Emblem Fates, Rise Of The Tomb Raider..., Final Fantasy XV
RonaldoRonaldoSkrevet 15/08-03 16:52 
Internettet fungere ikke via WWW, men derimod igennem netværksprotokollen "TCP/IP" og store fysiske WAN-linier. TCP/IP protokollen har et applikations lag, og derunder har hver applikation et port nummer, HTTP har port 80, Telnet port 23, FTP port 21 osv. HTTP bruges til at til at overføre dokumenter (med tekst og grafik) imellem server og klient.

Der findes et hav af applikationer du kan kommunikere med, og mange af dem er mere benyttet end folk aner. HTML er bare det mest grafiske og brugervenlige indtil videre, og det er nok også derfor det er så populært.
RJKRJKSkrevet 15/08-03 17:00, rettet 15/08-03 17:01 
Okay, sidste indlæg, da jeg har nu opgivet dig.

Alt det du siger er fint nok og elementær viden, som jeg går ud fra, at de fleste af os kender til.

MEN du læser OVERHOVEDET ikke, hvad jeg skriver! Igen-igen: Jeg har aldrig snakket om det grundlæggende netværkstekniske. Uanset hvordan du opfatter hvad jeg skriver, så er det ikke dét, der står og det var ikke dét, jeg mente.

Det er belastende at du partout vil misforstå mig og prøver at få det til at fremstå, som om jeg ikke fatter, hvad du snakker om, når situationen er lige omvendt.
»This Is Beginning Of A Fantastic Story«Spiller nu: Fire Emblem Fates, Rise Of The Tomb Raider..., Final Fantasy XV
ChronoChronoSkrevet 15/08-03 17:16 
FreddiE >
de sidste 1000 sider netværk jeg læste for et par måneder siden

Hvis du har læst dem ligeså godt som indlæggene i tråden her må du være en haj til netværk :D
I can't go fighting evil on an empty stomach, you know!
RonaldoRonaldoSkrevet 15/08-03 17:39 
RJK >
Okay, sidste indlæg, da jeg har nu opgivet dig.

Du snakker om to forskellige ting og blander dem totalt sammen. Jeg ved godt at HTML er en af de bedste måder for forbrugere at udnytte Internettet på. Men det du skrev fik det meget kraftigt til at lyde at Internettet kun bestod af hjemmesider, jeg prøvede dårligt at forklare at internet er lidt mere teknisk end sådan. Du giver mig ikke ret, men argumentere med den samme køre, det er lidt som om at vi diskuttere to forskellige ting. Jeg har ikke sagt du er forkert på den, men jeg prøvede bare at give noget indsigt.
78 emne(r).
« < 1 2

Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig