X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Introduktion


Q: Hvad er Spilmuseet?
A: Spilmuseet i Ikast er en af de eneste faste udstillinger om spilmediet på verdensplan. Museet fremviser eksempler på spilhistoriens højdepunkter strækkende fra 1970'erne og frem til i dag. Udover muligheden for at se de klassiske maskiner og spil kan de alle spilles på - præcis som de var i deres samtid.

Spilmuseet åbnede 29. november 2008 i Ikast, efter tidligere at have eksisteret som Sporup Arcade Museum i Sporup siden maj 2002. Museet er placeret i 1.800 m2 store selvejede lokaler, hvoraf cirka 150 m2 for nuværende bruges til udstilling. I de kommende år vil udstillingsområdet så vidt muligt udvide til resten af bygningen, som denne istandsættes.

Museet har en af verdens største spilsamlinger, der blandt andet indeholder 1.200 arcademaskiner, 400 konsoller og computere samt 12.000 arcade-, konsol- og computerspil, dertil tusindvis af blade, manualer og diverse reklamemateriale. Den nuværende udstilling består af cirka 60 spilbare arcademaskiner, 15 spilbare konsolstandere, 15 computere, 40 konsoller, 20 håndholdte konsoller samt diverse spilrelaterede plakater, merchandise og lignende.