X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Shenmue


240p2.0 Stereo
Mente du: Shenmue


Den oprindelige Saturn-udgave af det senere skelsættende Dreamcast-spil.

Segas Shenmue var måske firmaets største enkelte spilsatsning. Yu Suzukis drømmeprojekt tog antageligt hele syv år at skabe og var udsat for flere ændringer undervejs. Da det endelig udkom til Dreamcast, blev det betragtet som en skelsættende udgivelse, der gjorde mere end man troede muligt med konsollen - men reelt var spillet endnu mere imponerende.

Shenmue var nemlig oprindeligt planlagt til udgivelse på den langt svagere Saturn-konsol, hvor spillet var tæt på færdiggørelse. Men i sidste ende hobede de tekniske problemer sig alligevel op - blandt andet kom man i pladsmangel og spillet skulle have fyldt otte cd-skiver - så AM2 valgte at flytte den store produktion over på Segas næste konsol.

Der findes så vidt vides ingen tilgængelige prototyper af Saturn-udgaven, men ved gennemførelse af Shenmue II til Dreamcast eller Xbox åbnes der op for en kort filmversion af Saturn-udgaven. Billederne stammer fra denne og demonstrerer, i hvor høj grad det ufærdige spil ligner det endelige produkt til Dreamcast.
Udvikler Sega AM2
Udgiver Sega
Platform Saturn
Shenmue
Shenmue (SS)   © Sega TBA    1/5 Shenmue (SS)   © Sega TBA    2/5 Shenmue (SS)   © Sega TBA    3/5