X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

MegaDrive


Efter at have erkendt at Master System aldrig kunne blive en reel trussel mod Nintendos NES, udviklede Sega i stedet en helt ny platform. Mega Drive - kaldet Genesis i USA - blev hurtigt en populær maskine og endte som firmaets største konsolsucces. I starten af 90'erne var Sega således på toppen af konsolmarkedet.

Teknisk er Mega Drive opbygget meget lig megen arcadehardware fra samme tid med en Motorola 68000 som hovedprocessor og en Z80 som co-processor til lyden. Mega Drive kan vise 64 farver ud af en palette på 512 farver i en opløsning på 320x224. Maskinen er kraftmæssigt lidt stærkere end Super Nintendo, men har ikke tilsvarende grafiske eller lydmæssige finesser. Ganske uvant for konsolmarkedet fik Mega Drive to hardwaremæssige udvidelser i form af MegaCD/SegaCD og 32X.

Det uden sammenligning mest betydningsfulde spil i Mega Drive-æraen var Sonic The Hedgehog, der samtidig blev Segas maskot og afgørende faktor i kampen mod Nintendos Mario. I tidsånden bød konsollen på mange platformspil, hvoraf det actionprægede Gunstar Heroes formentligt er det bedste og mest bemærkelsesværdige. Værd at bemærke er også Segas RPG-serier Phantasy Star og Shining Force, der begge fik en del kapitler til platformen. Endelig bød Mega Drive også på et utal af hæderlige konverteringer af Segas populære arcadespil fra den tid.
Forkortelse SMD
Firma Sega
Debut 1988
Covers 1'700
Spil 942 fysiske
Tilbehør 44
Søg
MegaDrive/Genesis
Mest populære spil
# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse Sortering
1.
MegaDrive 3
- -
2.
MegaDrive
Sega Sega 1988
3.
MegaDrive II
Sega Sega 1993
4.
Nomad
Sega Sega 1995
5.
Genesis 3
- Majesco 1998
6.
Mega Sg
Analogue Analogue 2019