X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Diplomingeniør - godt eller skidt


Svar
Wired NickyWired NickySkrevet 08/03-04 09:38 
Hej derude!

Jeg overvejer at gå i gang med en diplomingeniøruddannelse i Global Forretningsudvikling i Aalborg, og i den forbindelse har jeg et par spørgsmål –

Er diplomingeniøruddannelser generelt "væsentlig ringere" end civilingeniøruddannelser? Jeg er selvfølgelige klar over at der er en lønforskel, og at man i løbet af en civiluddannelse kan nå at specialisere sig selv mere i et bestemt område, men er det sådan at arbejdsgivere generelt fraskriver diplomingeniører som underkvalificeret?

Er der nogen der eventuelt har stiftet bekendtskab med GF-uddannelsen i Aalborg?

På forhånd mange tak, hvis der er nogen der kan hjælpe
Lunch is for wimps.
JesperJesperSkrevet 08/03-04 18:57 
Hejsa ;)

Du har stort set selv svaret på Diplom kontra Civil. Civil ingeniører bliver mere specialiseret indenfor et område, men til gengæld tager det jo også 1½ år længere at blive - det hænger naturligvis sammen.

Ang. arbejdsgivere, så tror jeg bestemt ikke de fraskriver diplomingeniører. Det er ofte sådan, at et stillingsopslag søger enten en civil eller diplom ingeniør. Derfor tror jeg ikke nogen bliver valgt fra. Omvendt er det jo også - som du selv nævner - at civilingeniører ofte bliver lønnet højere (ikke nødvendigvis meget), og derfor har nogen virksomheder måske ikke råd til dette.

Jeg er selv uddannet diplom ingeniør og har lige fået arbejde. Jeg vil mene at min løn svarer fint til mine kvalifikationer, og jeg ser bestemt ingen fordel i min arbejdsituation, hvis jeg havde været civil ingeniør. Jeg tror det afhænger meget af den arbejdsplads man søger.

Men ligemeget hvad - diplom som civil - så tvivler jeg på at en arbejdsgiver vil finde en "underkvalificeret". For gennem ingeiøruddannelsen får du nok at se til, og du skal nok komme til at snuse til de vigtigste emner.

GF - nej har jeg ingen erfaring med ;)
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig