X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

The Last Remnant


Svar
HyakotakeHyakotakeSkrevet 13/04-09 10:41 
Well, så er jeg 50 timer inde i denne opus, og jeg hader det desværre mere og mere (men nu vil jeg se det sidste, selvom det er standard-JRPG-historie uden noget man ikke har set mindst 8 gange før... hvert eneste f...ing plot point).

Jeg har givet spillet et nyt navn: "The Most Random"! Det er helt sindssygt, så mange random-elementer, de har proppet ind i spillet. Man har meget lidt kontrol over sine folk, og de gør (næsten) hvad der passer dem. Selvom man giver en gruppe en ordre om at angribe en fjendtlig enhed, er det langt fra sikkert de gør det. Og det er også tilfældigt hvilke af ens angreb man kan få lov til at bruge hver runde. Nogle gange kan man ikke få lov til at heale, selvom det er det man har brug for, og nogle gange får man lov til at fyre sine ultra-angreb af på latterlige lowpower-fjender, så de overkill'er med titusindvis af point... to what end?

Der er også total mangel på oversigt over ens karakterer og level-up. Efter kampene får man tilfældige stat-increases, og det afhænger åbenbart af morale-barren i toppen, som har ekstrem indflydelse på, hvor godt ens folk udvikler sig. Hvis man kun tager "svære" kampe får man store belønninger, men det nævnes aldrig og der opfordres direkte til at man angriber mange fjender samtidig, hvilket decideret gør ens folk dårligere!

Der er ZERO sammenhæng mellem ens "level" (Battle Rank) og ens reelle power-niveau. Faktisk gør en høj BR, at ens mænd udvikler sig langt dårligere og bliver totalt vatpinde senere i spillet, hvor man virkelig har brug for at de kan sparke lidt ræv.

Åh ja, og der er nær-ingen kontrol over andre end helten. Man kan ikke customize sine venner med items osv. uden betydeligt besvær. Og vennernes skills udvikler sig også mere eller mindre random, dog spørger de en sjælden gang om de skal specialisere sig indenfor en given gren. ET forkert valg og din karakter bliver über-ringe senere hen.

Der er også tusindvis (bogstaveligt!!) af items og kampopstillinger, og det er totalt uoverskueligt opbygget. Man har ingen våbenoversigt, så man let kan se om et våben er bedre end det man har, og de mange components til healing er et helvede at holde styr på... for det skal man nemlig mere eller mindre selv. Kampopstillinger er kun beskrevet med en lille smule tekst og nogle ufyldestgørende stats, men man må selv eksperimentere med hvilken, der virker godt mod hvad... og med over 100 er det lidt af en opgave. For slet ikke at tale om, hvor besværligt, det er at udskifte og opstille sine enheder.

Jeg ved godt min rant nok er uforståelig for folk, der ikke har spillet det, men jeg vil godt advare mod, at det er en MEGET anderledes JRPG-oplevelse end dem jeg ellers har spillet og set.
NaidNaidSkrevet 13/04-09 11:56 
Jeg hørte nu godt nok også at kampsystemet skulle være ret hardcore, i JRPG sammenhæng. Det bekræfter din tråd vist ganske glimrende, hehe. Hvordan er selve verdenen?. Jeg afskrev nemlig selv spillet i sin tid, efter at have set nogle røvkedelige gameplay demoer. :/
AzzkikrAzzkikrSkrevet 13/04-09 12:03 
Det er jo desværre bare Square-Enix i en nøddeskal.

De udgiver det ene halvfærdige spil efter det andet efterhånden.

Gad vide om de kommer med noget "next gen" spil der rent faktisk er værd at bruge tid på? Infinite Undiscovery, The Last Remnant og Star Ocean 4 er ihvertfald nogle grinagtige forsøg på at lave et godt RPG efter min mening.

Sørgeligt så stor en joke denne developer er blevet. For 10-15 år siden ventede man deres spil med længsel, nu tænker man bare "nå".
NaidNaidSkrevet 13/04-09 12:38 
Square-Enix står faktisk kun som udgivere, på en meget bred vifte af de spil vi ser fra "dem". :)
AzzkikrAzzkikrSkrevet 13/04-09 15:19 
Ja og de spil de blot udgiver, er enda ofte nogle bedre spil end dem de selv producere.

Det er faktisk det eneste lyspunkt ved square-enix, de bringer endel RPG's til EU. De udgav fx odins sphere, disgeae 3, persona 4 i EU.

Men savner noget ordenligt fra dem. Men jeg vil vente og se hvad FF13 har at byde på før jeg korsfæster dem helt. FF12 var "ok", selvom det var en smule tungs at kæmpe sig igennem.
3of193of19Skrevet 13/04-09 18:55, rettet 13/04-09 18:58 
Synes Eternal Sonata var rigtig hyggeligt at spille. Ja, historien var noget rod, men i det mindste var stilen fremragende, musikken fantastisk og kampsystemet underholdende (og meget Grandiask).
Sega udgiver vistnok det naeste Tri-Ace spil (som kommer til Xbox og PS3), saa det ser jeg frem til.
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 13/04-09 19:19 
Sådan ser det i hvert fald ud :)

Link...
Spiller nu: Phantasy Star IV
NaidNaidSkrevet 13/04-09 22:12 
Azzkikr>
Ja og de spil de blot udgiver, er enda ofte nogle bedre spil end dem de selv producere.

Det er jeg så helt enig med dig i. Det er ikke meget guf de selv udvikler efterhånden. Deres Final Fantasy franchise har de da virkelig formået at køre serieproduktion på de senere år. :/
HyakotakeHyakotakeSkrevet 14/04-09 01:07 
Kobra>
Hvordan er selve verdenen?. Jeg afskrev nemlig selv spillet i sin tid, efter at have set nogle røvkedelige gameplay demoer. :/

Verdenen er såmænd udmærket opbygget. Der er en rimelig variation, og især byerne ser dejligt forskellige ud.

Mange dungeons er dog kedelige og mørke og ens, mens flere udendørs-områder er bedre.

Der er ekstremt meget tearing og framerate-drops, men det gør ikke det store, når det alligevel er turbaseret.

Det kedelige i gameplayet ligger i det sindssyge random-element! Man kunne næsten lige så godt sætte hele lortet på autoplay - så lidt føles det nogle gange at man har kontrol over sine folk.

Det kan også blive svært at holde sig til hovedhistorien, når man bliver overdænget med mini-quests. Jeg har tit haft behov for lige at chekke en guide for at se hvor jeg egentlig skulle gå hen for at følge historien, efter at have kørt en håndfuld ikke-plot quests igennem - men jeg har endelig fundet ud af, at man kan snakke med David i Athlum Castle, når man sidder fast i historien - han giver lidt tip om, hvor man næst skal hen. :-)

Hvis jeg havde haft valget, før jeg gik i gang, ville jeg have skippet spillet helt og ventet på andre/bedre titler, som er undervejs!
NaidNaidSkrevet 14/04-09 03:06 
Jeg tror også bare at jeg springer over. Det virker som et af de spil man skal tvinge sig selv igennem. :)
jaesjaesSkrevet 26/08-18 18:43 
Det tyder på, at det ved at være sidste chance for at købe pc-udgaven - og måske aktivere en allerede købt version (jeg ved ikke om den fysiske version kræver aktivering).

Det lader til, at pc-udgaven er lidt bedre end den til X360.

"We will soon be discontinuing digital and physical sales of The Last Remnant on PC.

Sales will cease at the times below:-

Japan region: Wednesday 5th September, approximately 2:00 (JST)
NA region: Tuesday 4th September, approximately 10:00(PDT)
EU region: Tuesday 4th September, approximately 17:00(GMT)"
https://steamcommunity.com/games/23310/annou.../1709566654679120493

Differences between Xbox 360 and PC versions:
http://lastremnant.wikia.com/wiki/Difference..._360_and_PC_versions
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig