X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Spilbranchen tørster efter kapital


Svar
Per SPer SSkrevet 25/10-07 21:22, rettet 25/10-07 21:24 
Pressemeddelelse:

Spilbranchen tørster efter kapital

101 nordiske spilprojekter søgte om støtte i 2007

Antallet af nordiske spilfirmaer stiger konstant. Samtidig er det sværere end nogensinde at skaffe startkapital til udviklingen af computerspil i Norden. Det viser erfaringerne, hvis man ser nærmere på den støtteordning, der siden starten i 2006 har været en vigtig del af initiativet Nordisk Computerspilprogram.

I 2007 deles der 5 millioner DKK ud til nye, nordiske spilprojekter. Årets anden og sidste ansøgningsrunde er netop blevet afsluttet, og endnu engang stod de nordiske spilfirmaer nærmest i kø for at aflevere deres ansøgninger. Hele 54 blev det til i denne omgang, fordelt på 49 firmaer. Ser man samlet på 2007 giver det 101 nordiske spilprojekter, som har ansøgt om støtte alene i år.

- Det er med lidt blandede følelser, at vi endnu engang har modtaget et så overvældende antal ansøgninger, siger Erik Robertson, leder af Nordisk Computerspilprogram.

- På den ene side er jeg stolt over, at vores støtteprogram har fået så stor gennemslagskraft, at vi nu modtager ansøgninger fra alle egne af de nordiske lande. På den anden side er over 100 ansøgninger på ét år meget i forhold til det samlede antal nordiske spilfirmaer. Både fordi 5 millioner DKK ikke rækker så langt, når den samlede ansøgningssum er på mere end 50 millioner, men mest fordi det vidner om et kraftigt stigende behov for at få kapital til branchen, fortæller Erik Robertson.

I den kommende periode vil en gruppe af sagkyndige vurdere de indsendte projekter, og herefter vil de 2,5 millioner kroner blive fordelt. I årets første runde opnåede syv nordiske projekter at få støtte.

De nye støttemodtagere vil blive præsenteret på den kommende spilmesse D3 Expo, som foregår i København den 16.-18. november (www.d3-expo.dk).

Nordisk Computerspilprogram blev lanceret i 2006 og er inde i år to af et seksårigt forløb. Programmet fokuserer på at forbedre adgangen til nordiske computerspil for nordiske forbrugere, og støtteordningen er en vigtig del heraf. Læs mere på www.nordicgameprogram.org.
Spiller nu: -, Prince Of Persia: The F..., GoldenEye 007: Reloaded
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig