X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Den store Apple-tråd


Svar
MajorPMajorPSkrevet 01/11-05 12:37 
Nu bestilte jeg min iMac G5 i går, og fik lige idéen til at Mac-brugere herinde kunne anbefale programmer og lignende i denne tråd.

Det var det eneste, så skyd løs... :-)
Spiller nu: Project Gotham Racing 3, Madden NFL 06, Elder Scrolls IV, The: ...
2'114 emne(r).

Svar
la0sla0sSkrevet 11/04 12:48, rettet 11/04 12:48 
Gå til StayOnline, er ret sikker på, at Apple selv ville henvise dig dertil. Det har Humac også gjort et par gange for mig, mindes jeg.

Mht. 1000 cycles, så kan du sagtens bruge den. 1000 cycles er bare den grænse Apple sætter for, at batteriet skal kunne holde sig over 80% kapacitet, når den er fuldt opladet. Hvor godt dit batteri er, det aner jeg selvfølgelig ikke, men det kan sagtens bruges over 1000 cycles.

Jeg ville ikke skifte batteri, medmindre det var et decideret issue.
Hvad sker der?
DunwichDunwichSkrevet 11/04 14:17 
Det bliver også StayOnline jeg besøger, hvis batteriskift bliver nødvendigt, har jeg besluttet. Har ikke noget i mod at købe ting i Humac, men jeg stoler mere på StayOnline, hvis noget skal skiftes i mine produkter.

Havde læst, at batteriet burde skiftes, når det når 1000 cycles, men læser så også i dag, at det egentligt ikke er nødvendigt; Læste om en som efter 2000 cycles, stadig har 75 % kapacitet på sit batteri.

Jeg må se på det, om ca 340 cycles; Der går da i hvertfald næsten et år, før jeg når de 1000, tror jeg, og så har jeg sikkert købt en MacBook Air M2 alligevel :)
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 11/04 22:34, rettet 11/04 22:35 
Jeg er selv super klar på at hoppe på nogle ARM-baserede Macs, men venter på M3’erne da jeg håber at vi der ser et enormt spring i performance, hvor der ikke var meget fra M1 til M2.

Det var også ved tredje generation Ryzen CPU’er at der kom et kæmpe spring, og først der de sådan rigtig fik styr på produktet hvis jeg husker rigtigt.

Det er ikke sikkert det samme gælder for Apple, men det giver lidt mening at udgive en helt ny CPU og derfter en hurtig refresh (M2) og så (forhåbentlig gen 3) et gigantisk boost i form af større innovationer og rettelser.

Dermed ikke sagt at M1 og M2 chips er dårlige. De er tværtimod ret fantastiske for pengene :)
Spiller nu: Phantasy Star IV
DunwichDunwichSkrevet 12/04 10:51 
Er der egentligt noget man skal være opmærksom på, ved at bruge migrate programmet, og flytte indholdet fra en Intel baseret Macbook, til en M2 Macbook?

Tænker bare på ift. at nogle Intel programmer ikke virker på en M2 og omvendt, og om det kunne have nogen indflydelse på migrate processen, når den kører mellem de to computere? Vil migrate processen være ligeglad med det, og bare kopiere alt til den nye Macbook, og så kan man selv sidde og nørde med programmerne bagefter?
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 12/04 12:25 
Så vidt jeg ved virker alle dine gamle programmer på ARM også da Apple har lavet det der Rosetta-translation som kan emulere dem :)
Spiller nu: Phantasy Star IV
tastasSkrevet 12/04 17:13 
Konsolkongen>
Jeg er selv super klar på at hoppe på nogle ARM-baserede Macs, men venter på M3’erne da jeg håber at vi der ser et enormt spring i performance, hvor der ikke var meget fra M1 til M2.

Det var også ved tredje generation Ryzen CPU’er at der kom et kæmpe spring, og først der de sådan rigtig fik styr på produktet hvis jeg husker rigtigt.

Det er ikke sikkert det samme gælder for Apple, men det giver lidt mening at udgive en helt ny CPU og derfter en hurtig refresh (M2) og så (forhåbentlig gen 3) et gigantisk boost i form af større innovationer og rettelser.

Dermed ikke sagt at M1 og M2 chips er dårlige. De er tværtimod ret fantastiske for pengene :)

Har en M1 air, og jeg tror af alle de computere jeg her haft har den imponeret mig mest. Det er ikke fordi det er jeg nødvendigvis bruger til alt (har også en OK gamer PC). Men mine forventninger var en god all round computer til det daglige. Og der har den bare været awesome og bare været en større fryd at bruge end jeg havde forventet. M1 performance her været super i det daglige. Den er altid super snappy til browsing, mails, YouTube, Spotify osv. og batteri tiden er bare så fed. Jeg bruger den ofte sådan lige en halv til en hel time i ny og næ, og jeg tror der nogle gange går 10-14 dag mellem jeg lader den op. Slukker den aldrig lukker bare låget.
Glad for air udgaven. Ingen støj, og har ikke haft problemer med throttle.

Har ikke haft Mac før, så rørte mig ikke, at den ikke var redesignet. Den var stadig fin. Godt tastertur, fin skærm og trackpad virker bare og er dejlig stor. Gav 6998kr for den juli 2021, så nærmer sig 2 år, men har stadig batteri tid med med mit forbrug omkring 15 timer.

Kan kun forstille mig, at hvis M3 banker performance godt derop, at den bliver super køb!
Space. It seems to go on and on forever. But then you get to the end and a gorilla starts throwing barrels at you.Spiller nu: Shadow Complex, Quake Live, StarCraft II: Wings Of ...
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 12/04 18:18 
Min mor har sådan en M1 air, og da jeg skulle hjælpe hende med at sætte den op prøvede jeg lige at køre Cinebench på hendes samt min 2017 iMac, og hendes var ca 2,5 gange bedre i den test :)

Jeg ville sådan set være fint tilfreds med en upgrade til M1 også, men jeg håber også at de snart tilbyder 512GB SSD og 16GB RAM som standard. Prisen for en standard M1 Mac er rigtig fin, men lige så snart man skal opgradere SSD og RAM stiger den fuldstændig grotesk, det kan ikke rigtig forsvares :(
Spiller nu: Phantasy Star IV
DunwichDunwichSkrevet 13/04 10:48 
Jeg forestiller mig, at jeg også i fremtiden, holder mig til Pro modellerne. Har af flere omgange stået og nørdet med alle Macbook modellerne i Elgiganten, og det eneste jeg oplever på de nye er, at de åbner Safari lidt hurtigere end min egen fra 2019. Det er da nice to have, men ikke noget jeg vil betale for, i og med min egen Pro er lynhurtig til alt jeg bruger den til. At et program eller app, starter op halvandet sekund hurtigere, det vil jeg trods alt ikke betale for.

Jeg vil heller ikke have mindre gode højttalere i min Macbook, og det ved jeg at Air modellerne har; Jeg kan sagtens høre musik på højtalerne i min Pro, og det lyder godt - rigtig godt endda.

Så er der forskellen på M1 og M2, og den er åbenbart så lille og ligegyldig, at man ligeså godt kunne spare et par tusinde og købe en M1 i dag.

Men det er dog første gang, at jeg har hørt / læst, at Apple tilsyneladende er gået lidt cheap på M2 Air modellen og bl.a dens Trackpad, da jeg faldt over denne video og anmeldelse.

https://www.youtube.com/watch?v=oCtYBqcN7QE&t=420s

Jeg skal ikke kunne sige om han har ret, og youtube videoer der indeholder sponsor reklamer midt i det hele, kan jeg ikke lide, men måske hans pointe er valid.

Mht. batteri og mulig udskiftning af disse, så har jeg en iPad Pro fra 2017 med 120 hz pro motion og det hele, som jeg har brugt ret flittigt, siden jeg købte den. Dens batteri fejler intet og holder stadig batteri i dag, som den gjorde dengang, og det er jeg ærlig talt imponeret over. Så nu beholder jeg lige min nuværende Macbook Pro og ser, hvad der sker, når batteri cycles nærmer sig de 1000.
DunwichDunwichSkrevet 24/04 14:56 
Har lige puttet mine nye Air Pods Pro (2. Gen) i ørene, og det var da en mærkbar forbedring - som jeg ikke troede muligt - ovenpå mine 1. Gen Pro. Testede lige ANC ved siden af en emhætte på fuld power og æg der koger på komfuret, og der slipper nul støj igennem. Det er også dejligt, at man nu kan skrue op og ned på selve stems, og ikke er tvunget til at have telefonen ved siden af.

Men lyden! Detaljerne! Bassen! Renheden!

Kom også hjem med en Macbook Air M1 for nogle dage siden. Solgte min gamle Pro for ca. 5000 kr, så den betalte lidt over halvdelen på en ny M1.

Det er sjovt med Air M1; Den føles ikke som det jeg forventede af en Air, men minder mere om min gamle yndlings Pro fra 2015; Samme type tastatur og funktionstaster i toppen af tastatur og ikke den halv-trælse touchbar. Jeg er glad for opgraderingen. Og hold kæft den er hurtig! Ting der tog fulde 11 sekunder at åbne på 2019 Pro'en, tager 2-3 sekunder her (Pages dokumenter osv).

Jeg opladede batteriet samme dag jeg fik den, og det skulle først oplades igen to dage senere. Jeg er sgu imponeret.
GreaseballGreaseballSkrevet 25/04 09:17 
Spørgsmål til Apple brugere, primært iPhone brugere. På mit arbejde har fået en lille sending BT headset hjem. Ikke Apple, men fine nok. De virker fint på ny Android enhed, og en gammel iPhone 6. Men sætte vi dem til en 13 eller X, så er lyden virkelig dårlig. Spørgsmålet er, findes der en lyd indstilling i nyere iOS på iPhone der kan være skyld i det her? Hvis ja, hvor finder vi den så henne af ?
DunwichDunwichSkrevet 26/04 12:24 
Man kan som regel kun se specifikke lydindstillinger for eksternt udstyr, når det udstyr er forbundet til en iPhone - feks via BT. Kommer der ikke en menu frem, under indstillinger, når et af de BT headsets er koblet til jeres iPhones, hvor man kan rode med nogle settings?

Ellers kan det altid være en god idé at slukke/tænde eller genstarte de pågældende iPhone's, hvor der er lydproblemer, og se om det ikke kan fikse problemet med BT tilslutningen.
GreaseballGreaseballSkrevet 26/04 22:30 
Vil prøve og kigge. Bruger ikke selv iPhone, men vil da lige se på chefens i morgen. Tak for det.
DunwichDunwichSkrevet 01/05 15:34 
Hvilken browser bruger I på jeres MacBook?

Det er primært Safari her, som jeg er godt tilfreds med. Har installeret MS's Edge browser, som jeg lige prøver af, og den er også fin. Men er bare vant til det rene look og interface som jeg synes Safari har, og ligeså snart en browser afviger for meget fra det, gider jeg den ikke rigtigt. Det skete med Google Chrome, og det sker sikkert også med Edge, men jeg kan bedre li' Edge, og den giver flere muligheder, ser det ud til, for sikkerheds indstillinger, end hvad Chrome tilbyder.

Men jeg er super tilfreds med Safari, og har to plug ins til den, som jeg ikke vil undvære, nemlig Noir og Wipr. De findes åbenbart kun til Apple's produkter. Noir er et dejligt mørkt tema og Wipr er en - IMO den bedste - ad blocker, som jeg har brugt i flere år.

Bruger nogle af jer f.eks Edge, og har ad blockere og mørkt tema plug-ins dertil, som er gode, og som I kan anbefale?
KonsolkongenKonsolkongenSkrevet 01/05 15:57 
Jeg bruger også selv Safari, det er klart min foretrukne browser. Jeg har også Wipr installeret på min, som pt eneste plugin :)

Jeg har Firefox installeret også, til de meget få hjemmesider der giver problemer i Safari, men den bliver lukket hurtigst muligt efter brug :D
Spiller nu: Phantasy Star IV
2'114 emne(r).

Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig