X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Grand Theft Auto IV: The Lost And Damned


Da Microsoft i sin tid sikrede sig rettighederne til eksklusive downloads i Grand Theft Auto IV, var der ingen tvivl at de havdeskudt papegøjen. GTAIV sælger som softice i Gudhjem på en varm dag, og rettighederne til ekstra indhold til spillet måtte derfor være guld værd.

Siden har det vist sig at Microsoft har betalt intet mindre end 50 millioner dollars for de to eksklusive episoder. Om det så også indeholder rettighederne til alle indtægter på Xbox Live, melder historien intet om, men det skal vi lade pengemændene bekymre sig om – GTAIV: The Lost and the Damned er nemlig landet på Xbox Live, og foregår sideløbende med historien om Niko Bellic fra Grand Theft Auto IV.

Du er Johnny Klebitz, vicepræsident i motorcykelklubben The Lost – og med motorcykelklub mener vi selvfølgelig forsamling af rockere. Som vicepræsident har du måtte overtaget lederskabet i The Lost efter at lederen, Billy, fik en behandlingsdom og blev spærret inde. Johnny har opnået en del på det år, hvor Billy har været spærret inde, men da han vender tilbage bliver det hele pillet ned igen, og alt hvad The Lost står for bliver sat på spil. Johnny står over for at følge sin fornuft eller sin gamle ven og leder af The Lost, og det er ikke et nemt valg at træffe.

Der er naturligvis lagt vægt på motorcykeldelen i The Lost and the Damned, og det betyder at der skal cruises en masse på dit kæreste eje mellem missionerne. Det foretrukne køretøj er en amerikansk chopper, og vigtigheden af denne benzinsluger er understreget flere steder i spillet. Når der cruises rundt i Liberty City med Liberty Rock Radio blæsende ud af bil(?)radioen, er der af og til mulighed for at køre i formation. Det betyder at der dukker et ikon op på vejen bag lederen af The Lost. Holder du dig i logoet, belønnes du med en
smule ekstra energi og skudsikker vest til næste mission.
Andre steder føres der samtaler i relation til hvad der sker i spillet, mens de mange bikers flytter sig fra sted til sted. Den nye udvidelse indeholder også en række mere eller mindre bikervenlige våben, heriblandt et oversavet jagtgevær, en fuldautomatisk pistol og en granatkaster.

For dem der vil spille online, er der også en række nye multiplayermodes at kaste sig over. Det er blevet til hele seks nye modes, heriblandt Witness Protection, Race, Lone Wolf Biker, Own the City, Club Business og Chopper vs. Chopper. Flere af dem af faktisk overraskende sjove at spille online, og de er et godt supplement til de allerede eksisterende modes.

The Lost and the Damned føles i det store hele stadig som Grand Theft Auto IV. Mange af de kritikpunkter der var i GTAIV er blevet rettet (men dog kun i udvidelsen). Der er ikke så meget renden rundt med venner og familie, selvom det stadig er muligt. Presset er dog væk, og du kan stort set selv vælge om du vil tage et spil airhockey eller bare koncentrere dig om spillets hovedmissioner. Ligeledes er missionerne nu delt op i checkpoints, hvilket betyder at du ikke behøver at starte helt forfra hvis du skrider i svinget under en mission. Det giver spillet et lidt lettere flow, og gør det langt mere tilgængeligt og sjovt at spille. Skal der endelig sættes en finger på noget, så er det at der mangler lidt den samme fornemmelse af at man skal udforske byen og finde nye ting. Liberty City er ikke gjort udpræget mere spændende siden sidst, og det er derfor selve historien der trækker. Det gør den dog også godt, og The Lost and the Damned er i sidste ende ret så godt skruet sammen, så længe du ikke forventer mere end et gensyn med Liberty City, fra en anden vinkel end du er vant til.

Grand Theft Auto IV: The Lost And Damned (US)
Anmelders vurdering
9/10

Grand Theft Auto IV: The Lost And Damned   © Rockstar Games 2009   (X360)    1/3 Grand Theft Auto IV: The Lost And Damned   © Rockstar Games 2009   (X360)    2/3 Grand Theft Auto IV: The Lost And Damned   © Rockstar Games 2009   (X360)    3/3