X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Tiger Woods PGA Tour 10


Golf på Wii har været en af de mest åbenlyse ideer lige siden konsollen blev annonceret. Problemet med golf på Wii, har dog altid været at spillene har været begrænset af fjernbetjeningens tekniske sider. Hvilket har resulteret i ujævne, og upræcise spiloplevelse når man står foran fjernsynet og fantaserer sig selv ud på greenen.
Dette er dog fortid med Tiger Woods 10, som er et af de første spil der implementerer Nintendos nye MotionPlus teknologi. Den gør det muligt for fjernbetjeningen, at opfange en langt større mængde information om hvordan fjernbetjeningen vender, og ikke mindst hvor den er placeret i forhold til spilleren.

I Tiger Woods 10 bliver den selvfølgelig brugt som en virtuel golfkølle, og takket være MotionPlus, er der en langt større grad af følsomhed, og præcision når man bruger køllen. I spillet bliver det oversat til at aflæse hvilken vinkel ens fjernbetjening vender, da det påvirker om man vil sætte spin på bolden eller ej. Der bliver selvfølgelig også læst hvor hårdt og kraftigt man svinger, og takket være MotionPlus er det slut med at spillet registrerer ens tilbagesving som et halvslasket forsøg på at ramme bolden. Det er en ægte en-til-en oplevelse denne gang.
Når røgen har lagt sig, og glæden ved ny plastik er dampet af, så er MotionPlus i sidste ende en markant forbedring af styringen i serien, og ikke mindst en noget nær perfekt repræsentation af golf. Fordi spillet nu kan måle så præcist hvad man gør, så bliver der pludselig stillet langt højere krav til en som spiller. Der bliver forlangt koncentration og fokus når man svinger med golfkøllen, og man kan ikke længere bare ligge i sofaen og lave små aggressive svirp med fjernbetjeningen. Dette betyder også at spillet nu er markant sværere, og at indlæringskurven er en del højere for personer som ikke normalt har en golfkølle mellem hænderne.


Spillet giver dog mulighed for at veksle mellem forskellige grader af ’støttehjul’, så man aldrig føler sig helt tabt. Den højere sværhedsgrad, skubber dog tilfredshedsfaktoren markant i vejret når man laver sin først eagle, eller laver et veltilrettelagt put. Den høje indlæringskurve er dog også med til at skabe en masse frustration i starten, for hvis man er ukoncentreret under en runde, så vil man blive straffet
af spillet, da bolden simpelthen ikke vil lande der hvor man forventer det.
På indholdssiden er Tiger Woods 10 fyldt til randen med ting at give sig til. Der er en lang og dyb singleplayer-del, som tager en fra amatørrækkerne til verdenseliten og de største turneringer indenfor sporten. Der er også et væld af minispil man kan give sig i kast med, alene eller med venner. De spænder fra de mere typiske som at skyde til måls, til de mere festorienterede som at alle deltagere skyder med den samme bold. Sidst, men absolut ikke mindst, er der også diskgolf. Hvor der skal kastes frisbees rundt på græsset, og det viser sig hurtigt at være utroligt vanedannende og et helt spil i sig selv. Ikke mindst på grund af MotionPlus styringen, som bliver brugt på en helt fantastisk måde.


Hvis man ikke har nogen venner lige i nærheden, så har spillet også en robust online del. Hvor man kan spille turneringer mod andre mennesker, og se hvordan man klarer sig i forhold til resten af verden. Turneringerne udmunder endda i digitale penge, som man kan bruge på nyt tøj eller udstyr til ens golfspiller. Indholdsmæssigt er der en masse at give sig til i Tiger Woods 10, og hvis man vil, så kan man nemt blive fuldkommen opslugt i ens golfkarriere eller de mange underholdende minispil.


Grafisk er spillet ganske godt udført. Animationerne af ens golfspiller er generelt set rigtig gode, og ens bevægelser med fjernbetjeningen bliver godt oversat til ens digitale jeg. Der er dog en overordnet mangel på skarphed i spillets visuelle udtryk. Der er mange ujævne kanter i spillet, og specielt på de mere ukendte golfspillere kan man mærke at der ikke er lagt samme mængde kærlighed i dem som der er på at Hr. Woods smil er blændende nok til at ødelægge fjernsynet. Det er grafisk et ganske vellykket spil, men der er plads til forbedring og en smule mere skarphed i banerne og personernes udtoning.


Med MotionPlus sluttet til Tiger Woods 10, sidder man tilbage med hvad der bedst kan beskrives som den bedste golf-oplevelse set på Wii. Teknologien fungerer og spillet udnytter det på glimrende vis, og skaber en realistisk og utroligt underholdende udgave af golfspillet. Hvis man er golf-fan, eller på nogen måde interesseret i sporten, så er Tiger Woods 10 den definitive golfoplevelse i år.

-
G-TV 23/07-09
Tiger Woods PGA Tour 10 (EU)
Anmelders vurdering
9/10

Tiger Woods PGA Tour 10   © EA 2009   (PS3)    1/3 Tiger Woods PGA Tour 10   © EA 2009   (PS3)    2/3 Tiger Woods PGA Tour 10   © EA 2009   (PS3)    3/3