X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

The House Of The Dead 2


Endnu et Sega arcade hit til Dreamcast, denne gang er det lyspistol spillet House Of The Dead 2 der er blevet konverteret og oven i købet forbedret i forhold til arcade maskinen.

Til dem som ikke kender arcade spillet kan det kort beskrives som et lyspistol spil i stil med Virtua Cop og Time Crisis spillene, men i HotD2 skal man i stedet skyde grimme zombies, monstre og andre udøde ubehageligheder. HotD2 er tydeligt blevet inspireret af Resident Evil spillenes horror/splatter effekter og zombies hvilket ikke er dårligt.

HotD2 har desværre ikke lånt noget fra Time Crisis da spillet ikke indeholder nogen duk funktion eller lignende der ellers kunne give spillet lidt ekstra dybde, så HotD2 er bare en klassisk lyspistol spil hvor det mest handler om at skyde onde monstre inden de når at bide dit ansigt af, men der er jo også ganske sjovt alligevel.

Udover at lave en 95% perfekt konvertering af arcade maskinen, har Sega tilføjet et par ekstra features til Dreamcast udgaven for at forbedre spillets levetid: Boss Mode (kæmp imod de boss karakterer man har mødt i Arcade Mode), Training Mode (10 små forskellige subgames) og Original Mode (Arcade Mode med ekstra pickups og secrets).
Grafisk er HotD2 meget flot men enkelte steder er der brugt grimme textures i lav opløsning, dette er nok pga. at arcade maskinen har mere texture RAM sammenlignet med Dreamcast - ikke noget stort problem men tydeligt flere steder. Sega har frigivet deres egen lyspistol med HotD2 som er både solid bygget, pænt designet og ligger rigtigt godt i hånden, men pistolen er desværre ikke så præcis som Namco's G-Con 45 til PlayStation hvilket godt kan føre til frustrationer. En sjov detalje ved pistolen er at man kan indsætte en Puro Puro (rumble) Pak bagerst i pistolen så man kan mærke en lille rekyl effekt når man skyder i HotD2 - OK, effekten er langt fra så god som på pistolen til Time Crisis arcade maskinen men alligevel ganske sjovt.

Generelt er HotD2 et godt spil selv om det måske ikke er det mest revolutionerende eller dybe koncept der er set. Men de helt store irritations momenter som trækker karakteren ned, er den suverænt dårlige musik som hverken kan skrues ned eller slukkes og så selvfølgeligt de ringe skuespillere der har indtalt dialogerne - det er ikke kun B-films stemning, nok snarere Å-film. Lydeffekterne kunne også have været langt bedre.

HotD2 et rigtigt godt men svært lyspistol spil med masser af udfordring og kan uden tøven anbefales for fans af genren.

House Of The Dead 2, The (EU)
Anmelders vurdering
7.5/10

The House Of The Dead 2   © Sega 1999   (DC)    1/6 The House Of The Dead 2   © Sega 1999   (DC)    2/6 The House Of The Dead 2   © Sega 1999   (DC)    3/6