X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Beach Spikers


Volleyball spil har der været meget langt imellem, det sidste jeg kan huske var faktisk et beachvolley spil til Amiga 500, men nu er der faktisk en lang stribe spil på vej, det første der er blevet udgivet er Beach Spikers til GameCube som kommer fra Segas eget udviklingsstudie AM2, samme team der har udviklet Virtua Tennis, så det tegner bestemt rigtig godt.

Rendyrket arkade

Ligesom Virtua Tennis skal der ingen tvivl være om, at der her er tale om et rendyrket arkadespil, hvor det er underholdning og ikke realisme der er i højsædet. Spillet er meget nemt at gå til, jeg vil på det kraftigste anbefale at man gennemfører spillets turorial inden man går i gang med at spille kampe. Hvis man spiller singleplayer er der to gamemodes, den første er arcade, her skal du med et hold, hvor du selv styrer begge spillere, forsøger at vinde en turnering. Det er en god måde at lære spillet på. Den anden er World Tour, her begynder du en karriere sammen med en anden spiller. Denne spiller er i starten så ringe, at man skulle tro det var løgn, det er næsten umuligt at vinde over selv de letteste hold. Men du får et par få sejre efterhånden, og du kan så tildele din makker flere point i forskellige kategorier og hun bliver så bedre og bedre. Lige pludselig begynder du så at vinde mange kampe, og med lidt erfaring har du efter en par turneringer fået fyldt den makker helt op i alle kategorier. En anden faktor der påvirker Jeres indsats er team work, den starter på 50% og alt efter hvordan i spiller og hvordan du henholdsvis roser eller giver skideballe til den makker ændrer denne sig. Jo højere den er, jo bedre spiller i og du bliver også belønnet med point til din makker for et godt team work.
Singleplayer delen er god underholdning, men bliver relativt hurtigt ensformig, da der ikke som vi kender det fra Virtua Tennis er indlagt mini games undervejs, jeg kan heller ikke forstå hvorfor man ikke skal udvikle sine egne kundskaber. AM2 skulle simpelthen have udnyttet World Tour delen fra Virtua Tennis, da den er meget mere langtids holdbar end den der her er skabt. Der hvor Beach Spikers virkelig holder i længden er som multiplayer spil, både hvis man er to eller fire spillere tilbyder spillet mange gode og sjove kampe. Her er spillet en født klassiker.

Lækker grafik

Grafikken er ekstrem flot, det er virkelig en nydelse at se på, for det mandlige publikum er det så et ekstra plus at alle spillerne er smukke kvinder, om det er for at score lidt billige point AM2 har valgt at bruge kvinder frem for mænd skal være usagt her... En høj detaljegrad, flotte effekter og gode animationer er opskriften på et grafisk hit, og denne har spillets udvikler tilfulde fulgt, og det har resulteret i en grafisk lækkerbisken.

Lyden er tilgengæld ikke noget råbe hurra for. Effekterne er ganske fine, men kommentatoren er ekstrem monotom at høre på. Det går også igen ved musikken, man får simpelthen nok af den meget hurtigt.

Et friskt pust

Beack Spikers er et friskt pust indenfor sportsspil, da der ikke findes ret mange volleyball spil, og som multiplayerspil er det allerede en klassiker. Desværre er der ikke frygtelig mange timer i spillets singleplayer del, hvis AM2 valgte at lave en singleplayer del a la den vi kender fra Virtua Tennis ville vi virklig have stået med et mesterspil, det gør vi desværre ikke, men der er da håb for en rigtig god toer.

Beach Spikers (EU)
Anmelders vurdering
7/10

Beach Spikers   © Sega 2002   (GCN)    1/6 Beach Spikers   © Sega 2002   (GCN)    2/6 Beach Spikers   © Sega 2002   (GCN)    3/6