X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

SingStar konkurrence for børn og unge


Svar
Per SPer SSkrevet 09/04-08 17:05 
Frederiksberg Kommune samarbejder med Falkoner Biografen og PlayStation

Onsdag den 16. april vil tonerne fra en sangdyst med begejstrede heppekor lyde gennem Falkoner Biografen. Det sker, når dørene åbnes for børn og unge fra Frederiksbergs fritidsklubber i landets første SingStar konkurrence på stort biograflærred.

- Det er en sjov og spændende begivenhed, hvor børn og unge for første gang for mulighed for at kombinere noget så klassisk som sang med moderne teknologi. Konkurrencen er udtryk for, at man skal tænke i nye baner for at holde børn og unge fast i sunde og udviklende fritidsinteresser. Og så er det en god lejlighed til at bygge bro mellem den blomstrende spilindustri og fremtidens kreative arbejdskraft, siger borgmester Mads Lebech (C)

SingStar konkurrencen går ud på at være bedst til at synge en række sange, som de unge selv har valgt ud på forhånd. To hold skiftes til at synge karaoke med en mikrofon, der er tilsluttet en spillekonsol. Undervejs analyserer spillekonsollen, hvor godt sangerne rammer toner og rytmer.

De i alt 16 deltagende hold dyster blandt andet om Playstation3-spillekonsol med tilhørende spil, som vinderne får med hjem til deres klub. Undervejs kan publikum også være heldig at vinde biografbilletter, phonestrings og T-shirts.

Konkurrencen er blevet til i samarbejde mellem PlayStation, Falkoner Biografen og Frederiksberg Kommune. Udgangspunktet for samarbejdet er, at spil er en kulturform, som udvikler positive kompetencer. F.eks. at tænke strategisk, arbejde i grupper og finde kreative løsningsmodeller. Samtidig fremmer et spil som SingStar det sociale fællesskab og afliver dermed myten om at spil som sådan isolerer de unge.

Samarbejdet om sangdysten i biografen er det første resultat af Frederiksberg Kommunes modelkommuneforsøg, hvor udvalgte brancher inviteres til at udvikle nye kulturtilbud til 10-15-årige. Forsøget er støttet af Børnekulturens Netværks pulje til modelkommuneforsøg og løber i 2 år.

Konkurrencen finder sted onsdag den 16. april kl. 14.30, hvor pressen er velkommen!

Læs mere på:
www.singstargame.com/da-dk/ eller www.boernekultur.dk/section1/Modelkommuneforsoeget
Spiller nu: -, Prince Of Persia: The F..., GoldenEye 007: Reloaded
Login for at besvare
Profilnavn
Kodeord
Husk mig