X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Regler


Q: Hvilke regler gælder for Vurder?
A: Brugerne har mulighed for at vurdere alle titler i systemet. En vurdering består af en kort begrundende tekst samt en karakter fra 1 til 10.

En vurdering er som udgangspunkt en superkort anmeldelse, hvor den enkelte titels samlede kvaliteter vurderes. Det er altså så vidt muligt en objektiv vurdering og ikke et udtryk for om fx spil-genren, -serien eller -udvikleren tiltaler brugeren. Vurderinger sker efter nutidig målestok og ældre spil skal således ikke vurderes ud fra deres samtid.

Som udgangspunkt gælder forummets regelsæt også for vurderinger. Der stilles de samme krav til sprogligt niveau og sagligt indhold, ligesom eventuelle overtrædelser straffes på samme måde.

Dertil er det et krav, at den enkelte bruger giver retfærdige og balancerede vurderinger samt at der er en klar sammenhæng mellem tekst og karakter i en vurdering. Alle har ret til deres mening, men sløsede og useriøse vurderinger accepteres ikke. Det forventes at brugeren har brugt timer med de titler, der vurderes. Har man gennemført spillet kan det markeres, men det er ikke et krav. Ligeledes er det ikke et krav, at markere, hvor lang tid man har brugt på spillet, men det kan gøres.

Specielt omkring karakterer skal det bemærkes, at der benyttes en lige skala. Det vil sige, at en middelkarakter skal gives til et middelmådigt spil. Der vil blive grebet ind overfor ubalance i karaktergivning, for at undgå inflation i karaktererne.