X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Kristian Meller

Retroanmeldelser


Naiera
1994
Elleve år efter jeg bliver født, spiller jeg de første spil. Jeg har læssevis af dårlige bip-bip spil, og hos en kammerat spiller jeg en række forskellige, simple Pc-spil. Det er dog først, når jeg i starten til midten af halvfemserne, får en Amiga 600 og en Game Boy, at jeg får spillet nogle ordentlige spil. Hvilken maskine der kommer først, kan jeg ikke huske. Hvad jeg dog kan huske er, at der bliver spillet en hulens masse Skidmarks, Super Frog og andre Amiga-klassikere. På Game Boy står den på alt fra Zelda til Kirby og, for at det ikke skal være løgn, er det Link's Awakening jeg husker bedst fra min tid med Nintendos Game Boy.

1995
Amigaen bliver solgt, Game Boy'en bliver lagt på hylden og familien får sin første pc. Det er ikke noget vidunder, men der bliver da spillet en del forskelligt. Ikke noget mindeværdigt, men jeg bliver da holdt beskæftiget i en tid.

1996
I december måned sker det, der skulle markere 1996 som en milepæl i min spilhistorie. Jeg får min første ægte konsol. Det er en PlayStation, og i lang tid fremover bliver der spillet masser af Tekken 2, WipeOut 2097 og andre mainstream PlayStation-titler.

1997
Et år efter jeg får min mest definerende konsol, får jeg det vigtigste spil nogensinde, for mit vedkommende. Final Fantasy VII. Min onkel giver mig det i julegave, selvom jeg aldrig nogensinde kunne drømme om at have det på min ønskeseddel. Noget jeg på det tidspunkt har glemt, er hvordan jeg i sin tid læste Power Player, og kun kunne drømme om at eje spil som Chrono Trigger og Final Fantasy III. Final Fantasy VII laver om på min verden, og jeg tør ikke tænke på, hvor jeg ville være i dag, hvis ikke jeg dengang havde fået det spil.

2000
I mellemtiden har familien fået ny pc, og der bliver spillet masser af basketball og andet mainstream. Jeg får købt Baldur's Gate, men det fænger aldrig. Som så mange andre, venter jeg spændt på at Sony skal udgive deres PlayStation 2. Jeg har dog også fået øjnene op for Dreamcast, og blot få måneder efter jeg får min PlayStation 2, er jeg den lykkelige ejer af Segas fantastiske konsol. Spil som Shenmue og Soul Calibur hjælper mig igennem "PlayStation 2-tørken", der er tydelig i det første halve år af maskinens levetid.

2002
Jeg får GameCube og Xbox, sidstnævnte på udgivelsesdatoen. Jeg er nok den eneste der køber en i den nu hedengangne "Software Shoppen" i Århus. Halo underholder i en tid, men det er mest NBA Inside Drive der bliver brugt tid på, indtil jeg får øjnene op for noget "nyt". Kort forinden mit første konsoltræf, Konsol Træf 3, køber jeg en Sega Saturn. Jeg var ellers overbevist om, at de tre konsoller fra den nyeste generation var nok, men det var altså ikke sagen. I de følgende måneder anskaffer jeg mig en håndfuld Saturn-klassikere, samtidig med at jeg også køber andre retro-konsoller, som Super Nintendo og Sega Mega Drive. En ny æra i mit konsol-liv er officielt begyndt. Jeg får den hellige gral (Chrono Trigger) i december, og jeg er noget nær lykkelig for, at jeg har fået øjnene op for "de gamle" spil.

Jeg begynder i den følgende tid at spille 2d-fighters, shoot'em ups og endnu flere forskellige RPG'er, hovedsageligt fra Square Enix. Sjovt nok, spiller jeg også stadigvæk basketball. Der bliver spillet meget basketball, faktisk så godt som hver dag. Med flere dyre konsol-indkøb bliver hardware-samlingen, for mit vedkommende, nogenlunde komplet. Det er nu tid til at få købt, og spillet, en masse gode spil.
Anmeldelse
18/06-04

08/07-04

23/10-04

24/03-05

22/11-06