X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Protector (1999)


Jaguar-versionen af Protector, også kendt som Datastorm.

Efter at have lavet Globulus til Amiga og have været involveret i enkelte andre konsolspil, blev danske Jørgen Bech ansat hos Bethesda Softworks i USA. Hans opgave var at lave en Jaguar-konvertering af MegaDrive-spillet Protector, der var en aldrig udgivet konvertering af Amiga-spillet Datastorm. Begge de to spil blev lavet af danske Søren Grønbech kendt for Sword Of Sodan.

Jaguar-versionen af Protector blev dog væsentligt anderledes end det originale Datastorm. Næsten al grafikken og lyden blev udskiftet, ligesom gameplayet blev ændret. Man ønskede at komme tættere på det originale arcadespil Defender, som Datastorm var kraftigt inspireret af.

I foråret 1995 var Protector så godt som færdigt, men det samme kunne siges om Jaguar-konsollen. Bethesda Softworks besluttede i sidste ende ikke at udgive spillet - blandt andet også fordi Jeff Minter skulle lave et officielt Defender 2000 til konsollen - og der kunne historien være endt.

Men omkring 1998 kom Jørgen Bech i kontakt med den private udgiver Songbird Productions, der specialiserer sig i at udgive nye spil til Jaguar og Lynx. Det lykkedes at skaffe rettighederne til spillet og Carl Forhan overtog projektet. Protector blev færdiglavet og finpudset og officielt udgivet af Songbird Productions. I nyere tid er der også udkommet en Special Edition af spillet med mere indhold.

Læs mere om http://home1.inet.tele.dk/jbech/protector.htm">Jørgen Bechs oplevelser med udviklingen af Protector og om http://songbird-productions.com">Songbird Productions hvor spillet kan købes for $75.
Protector (1999)   © Songbird Productions 1999   (JAG)    1/2
Protector (1999)   © Songbird Productions 1999   (JAG)    2/2
Protector (1999)   © Songbird Productions 1999   (JAG)    1/2 Protector (1999)   © Songbird Productions 1999   (JAG)    2/2