X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

PES4 Cup 2005


Single Cup: Indledende kampe

Lørdag aften blev det tid til Single Cup'en, der igen i år blev en uforudsigelig turnering. Som tidligere nævnt var arrangementet mere lige end nogensinde før, hvilket fra starten gjorde seedningen til et stort problem. Som det siden skulle vise sig havde seedningerne da heller ikke ret meget med resultaterne at gøre. Alle har efterhånden præsteret et eller andet, så spørgsmålet var, hvilke turneringer skulle tælle hvor meget. Seedningen blev som følger:

1. lag

Bateman
Fizban
MxlMxller
The Mann

2. lag

Frigo
HN
Kristensen
RJK

3. lag

Backstabber
Chrono
Regn
Tazor
Vodka

Der blev trukket lod til fire puljer, hvori de to bedstplacerede ville gå videre til kvartfinaler. Lodtrækningen fordelte spillerne som følger:

Gruppe A

1. MxlMxller
2. Kristensen
3. Backstabber

Gruppe B

1. The Mann
2. RJK
3. Chrono

Gruppe C

1. Bateman
2. Frigo
3. Regn

Gruppe D

1. Fizban
2. HN
3. Tazor
4. Vodka

Gruppe A udviklede sig hurtigt som den mest dramatiske. Tredjeseedede Backstabber lagde ud med at tæve førsteseedede MxlMxller 4-2 og så var stilen ligesom lagt. Efter en jævn 1-1-kamp mod Kristensen, der trods en udvisning havde et lille overtag, var Backstabber overraskende vinder af gruppen. Tilbage var så kun at afgøre om vinderen af PES3 Cup, MxlMxller, eller vinderen af PES2 Cup, Kristensen, allerede skulle forlade turneringen i indledende runde. Det blev til turneringens måske vildeste kamp med hele ni mål. Kristensen var tæt på at smide en klar føring mod slutningen, men holdt den hjem med 5-4 og gik videre på andenpladsen. Således måtte sidste års vinder udgå som hele Single Cup'ens statistisk set dårligste spiller med 0 point og en måldifference på -3...

1. Backstabber 4 5-3
2. Kristensen 4 6-5
3. MxlMxller 0 6-9

I gruppe B var Chrono noget utilfreds med kun at være tredjeseedet og i den dobbelte Holland-kamp mod The Mann demonstrerede han da også, at det næsten lige så godt kunne være omvendt. Den lige kamp endte 1-1. Samme resultat spillede The Mann med RJK, hvor sidstnævnte havde et lille overtag. Den førsteseedede fynbo var således en noget nervøs tilskuer til den sidste kamp, da et resultat på fx 2-2 havde sendt ham ud uden nederlag. Med et klart spilovertag til RJK og med friløber-forbiskud fra Chrono blev det dog til en meget sikker 3-0-sejr til førstnævnte, der dermed gik videre som vinder af gruppen.

1. RJK 4 4-1
2. The Mann 2 2-2
3. Chrono 1 1-4

Den eneste pulje hvor vinderen levede op til sin seedning var gruppe C. Det skete tilgengæld også med maner. Bateman lammetævede først Frigo - som ellers generelt er kendt for at være svær at score imod - med skræmmende 7-0 og kort efter ligeledes velfortjent 3-0 over Regn. Så var den gruppe ligesom sat på plads og turneringen havde pludselig en klar favorit. Grundet målscoren var Frigo således pisket til sejr i sidste kamp mod Regn, men trods et lille overtag i skudforsøg endte den kamp ganske retfærdigt 1-1.

1. Bateman 6 10-0
2. Regn 1 1-4
3. Frigo 1 1-8

Med fire spillere trak gruppe D noget ud, og bød også her på store overraskelser. Igen blev stilen anslået allerede i første kamp, da tredjeseedede Tazor meget overraskende slog førsteseedede Fizban med 3-2 - på trods af overvægt i spil og chancer til sidstnævnte. Meget bedre gik det ikke for andenseedede HN, der med sølle ét skud på mål blev sænket 1-3 af Vodka. Helt galt gik det derefter for esbjergenseren mod Fizban, der revancerede sig med en overbevisende 6-2-sejr grundlagt på voldsomt mange skudforsøg. Samtidig fik Tazor ørerne i maskinen mod Vodka, der vandt 3-0. Kampen var dog væsentligt mere lige end cifrende antyder, og udnyttelsesprocenten blev afgørende. HN fik en smule selvtillid ved at vinde meget fortjent 2-0 over Tazor, men da var det for sent for begge spillere. I stedet kunne Fizban med en to-måls-sejr leve op til sin seedning ved at vinde den sidste kamp over Vodka. Med syv skud indenfor rammen var der også grundlag for dette. Men det resulterede ikke i nogen mål. Anderledes udnyttelse levere Vodka. Ét skud på mål og ét mål... Dermed blev også denne gruppe vundet af en tredjeseedet spiller - endda med overbevisende tre sejre i tre kampe. De tre sidste spillere endte lige, kun med målscoren som afgørende.

1. Vodka 9 7-1
2. Fizban 3 8-6
3. HN 3 5-9
4. Tazor 3 3-7