X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

PES Cup 2002: Resultater


I weekenden 13.-15. september 2002 mødtes en flok hardcore PES-spillere for at dystes i det ultimative fodboldspil: Konamis Pro Evolution Soccer. Sådan gik det...

I alt seksten deltagere dukkede op og gav hinanden kamp til stregen - nogen selvfølgelig mere end andre. Der blev selvfølgelig også spillet alt muligt andet - Halo, Mars Matrix, Ikaruga, Typing Of The Dead, RalliSport Challenge, Super Mario Bros. - men dette dokument handler kun om, hvordan selve PES-turneringerne forløb. Så lad os kaste os ud i det...

Double Cup

Otte hold stillede op til denne turnering og halvdelen af dem blev seedede - mere på rygte end beviste resultater. Det ene hold nåede desværre ikke at dukke op og udgik dermed af konkurrencen. Lodtrækningen fordelte holdene således:

Gruppe A
1. Poul/Mr. Summoner * (udgik)
2. RJK/Fizban * (Argentina)
3. Naiera/Cronoss (Holland)
4. Backstabber/Flemming (Italien)

Gruppe B
1. The Mann/Morten * (Holland)
2. Teki/Bateman * (Brasilien)
3. NuGa/NaGa (Argentina)
4. Mihtjel/KTC (Holland)

Gruppe A viste sig som en særdeles ensidig affære, eftersom Poul/Mr. Summoner ikke var tilstede. RJK/Fizban kørte simpelthen de to andre hold over. Først gik det udover Backstabber/Flemming, der måtte nøjes med 33% spil og fortjent tabte 2-0. Meget bedre gik det ikke for Naiera/Cronoss, der lavede alt for mange frispark, fik to gule og to røde kort og tabte hele 4-0. Spørgsmålet var så, hvem der kunne trække andenpladsen hjem i den sidste kamp. Naiera/Cronoss dominerede let og havde en enkelt kæmpechance, men tabte alligevel en spinkel 1-0.
Mere spænding var der at finde i Gruppe B, hvor NuGa/NaGa viste sig som den store overraskelse. Det hele startede med en meget lige og afgørende kamp mellem The Mann/Morten og Teki/Bateman, der fortjent endte 2-2, selvom sidstnævnte fik to mand vist ud. Mihtjel/KTC var der ikke de store forventninger til og de blev da også kørt over. Det blev til klare nederlag på 2-0 mod både NuGa/NaGa og Teki/Bateman og hele 0-4 mod The Mann/Morten. En meget lige og halvkedelig kamp mellem NuGa/NaGa og The Mann/Morten endte 0-0 og Teki/Bateman endte med en klar 1-0 ydmygelse mod Esbjerg-holdet. Turneringens første overraskelse var en realitet: Bateman slået ud i gruppespillet.

Resultaterne fra indledende gruppespil blev:

Gruppe A
1. RJK/Fizban, 6 point, score: 6-0
2. Backstabber/Flemming, 3 point, score: 1-2
3. Naiera/Cronoss, 0 point, score: 0-5

Gruppe B
1. NuGa/Naga, 7 point, score: 3-0
2. The Mann/Morten, 5 point, score: 6-2
3. Teki/Bateman, 4 point, score: 4-3
4. Mihtjel/KTC, 0 point, score: 0-8

I midlertid blev der vendt op og ned på tingene i semifinalerne. NuGa/NaGa dominerede kampen mod Backstabber/Flemming, der heldigt reddede en 1-1 hjem og vandt 4-3 på straffespark. Endnu heldigere var den anden finalist, der hev en ekstremt uretfærdig 1-0 sejr hjem. RJK/Fizban havde al spillet, utallige chancer og gode skud, mens The Mann/Morten scorede på ingenting. RJK/Fizban fik lidt revance i den lige 0-0-bronzekamp, hvor NuGa/NaGa for anden gang tabte på straffespark - denne gang 4-1. The Mann/Morten fik to mand udvist i finalen (åbenbart et kendetegnende træk for Holland), men trak alligevel en 2-1-sejr hjem i en meget lige kamp.

Samlet resultat:

1. The Mann/Morten
2. Backstabber/Flemming
3. RJK/Fizban