X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Wii


Ovenpå nederlag til Sony i to konsolgenerationer, så det svært ud for Nintendo at vende tilbage til tidligere storhed. Tilmed valgte man ikke at konkurrere på hastighed, HD-grafik og online, men i stedet forsøge at revolutionere spilmarkedet med en ny controller og bredere målgruppe. Tvivlen fra det traditionelle spil-publikum blev gjort til skamme, for selvom Wii måske ikke blev den håbede revolution i selve spillene, så lykkedes det at udvide markedet markant og dermed også suverænt at udsælge konkurrenterne.

Teknisk minder Wii mere om sin forgænger, GameCube, end om konkurrenterne, hvilket kommer til udtryk i både grafik og spillenes kompleksitet. Den specielle Wii Remote, der registrerer spillerens position og bevægelse i tre dimensioner, skiller sig til gengæld markant ud fra de traditionelle controllere. Den fordrer mere aktivitet, end det normale spil-publikum er vant til.

Branchens tvivl på Wii har betydet forbløffende få satsninger, og sammenlignet med andre store platforme er spiludvalget generelt af dårlig kvalitet med mange hurtigt producerede titler. Næsten alle de fremragende spil er kommet fra Nintendo selv, der med Super Mario Galaxy, Metroid Prime 3, Mario Kart Wii og New Super Mario Bros. Wii har fulgt op på sikre koncepter, mens det er spilsamlingerne Wii Sports og Wii Play, der for alvor har solgt.
Forkortelse WII
Firma Nintendo
Debut 2006
Covers 3'483
Spil 1'564 fysiske, 463 digitale,
744 Virtual Console
Tilbehør 35
Søg
Wii
Mest populære spil
# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse Sortering
1.
Wii
Nintendo Nintendo 2006
2.
Wii [Black]
Nintendo Nintendo 2009
3.
Wii [Red]
Nintendo Nintendo 2010
4.
Wii Family Edition
Nintendo Nintendo 2011
5.
Wii Mini
Nintendo Nintendo 2013