X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

PlayStation


PlayStation omdefinerede konsolmarkedet, åbnede spilmediet op for en ny brugergruppe og skubbede de to store, Sega og Nintendo, ud på et sidespor. Platformen har solgt mere end 100 millioner eksemplarer og blev dermed først overgået af sin efterfølger. Hele projektet startede oprindeligt som en cd-udvidelse til Super Nintendo. Da Nintendo i sidste ende bakkede ud, valgte Sony at fortsætte og lave PlayStation om til en selvstændig konsol. Fra starten var der lagt op til en lige kamp med Saturn, men Sonys smarte markedsføring afgjorde hurtigt sagen i vesten, mens massiv opbakning fra de vigtigste japanske udviklere var afgørende i østen. Den meget forsinkede Nintendo 64 endte i praksis uden afgørende betydning, hvormed PlayStation endte med at være markedsførende indtil afløseren udkom.

Teknisk er PlayStation baseret på en 33MHz R3000A RISC-processor samt specielle grafik- og lydchips lavet af Sony i delvist samarbejde med Namco, som brugte systemet i deres arcadespil. Styrkemæssigt er PlayStation mest sammenlignelig med den samtidige Saturn, omend noget stærkere på flere væsentlige punkter. Primært er konsollen bedre til 3d-grafik og har flere hardware-baserede effekter som alpha-blending og MPEG-afspilning.

Udover selvfølgelig Nintendo og Sega var alle væsentlige udviklere med til at gøre PlayStations spiludvalg til et af de mest omfattende i konsolhistorien med et rigt udvalg indenfor de fleste genrer. Blandt højdepunkterne er spil i serierne Metal Gear Solid, Final Fantasy, Gran Turismo, Resident Evil, Silent Hill, Castlevania, Wipeout og Tekken.
Forkortelse PS1
Firma Sony
Debut 1994
Covers 3'658
Spil 2'204 fysiske
Tilbehør 77
Søg
PlayStation
Mest populære spil
# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse Sortering
1.
PlayStation
Sony Sony 1994
2.
PlayStation Net Yaroze
Sony Sony 1997
3.
PSOne
Sony Sony 2000