X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

PC Engine


Mens NES var den dominerende konsol på markedet, gik den japanske hardwareproducent NEC og den japanske spiludvikler Hudson sammen, og producerede konsollen PC Engine. Maskinen var teknisk imponerende og i et lille, elegant design, der sammen med gode spil især gjorde platformen populær i Japan, hvor den levede meget længe. I USA tabte PC Engine snart kampen mod Super Nintendo og Mega Drive, mens den aldrig blev officielt udgivet i Europa.

PC Engine er med sin 8 bit-hovedprocessor og 16 bit-grafikprocessor en slags hybrid mellem de to konsolgenerationer. Generelt ligger spillene dog teknisk tættest 16 bit-konsollerne. PC Engine var den første konsol der fik en cd-udvidelse, som i øvrigt blev en stor succes - i modsætning til andre tidlige cd-spil var de endda generelt gode. De mindre imponerende tekniske aspekter indebærer mangelfuld AV-udgang og kun én controller-port.

Nutidens berettigelse for PC Engine skal især findes i det solide udvalg af klassiske 2d-platformspil og især 2d-skydespil. Disse tæller blandt andet Bonk-serien, Parasol Stars og Star Soldier-serien.
Forkortelse PCE
Firma NEC
Debut 1987
Covers 346
Spil 306 fysiske
Tilbehør 15
Søg
PC Engine
Mest populære spil
# Titel Udvikler Udgiver Udgivelse Sortering
1.
PC Engine
NEC NEC 1987
2.
TurboGrafx-16
NEC NEC 1989
3.
PC Engine Core Grafx
NEC NEC 1989
4.
PC Engine GT
NEC NEC 1990
5.
PC Engine Core Grafx II
NEC NEC 1991
6.
PC Engine LT
NEC NEC 1991