X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Kele-Line

Danmark


Keld Jensen fra Slangerup startede i 1986 spiludgiveren Kele-Line, der var den første store satsning på spiludvikling i Danmark. Løfterne og armbevægelserne var store; smart pr-arbejde og flotte lokaler på Amager trak hovedparten af tidens unge danske spiltalenter til, og Kele-Line annoncerede et utal af spil.

Den første store satsning var Søren Grønbechs The Vikings og derefter fulgte Tiger Mission. Spillene blev meget positivt modtaget og der blev hurtigt skabt et meget rosenrødt billede af Kele-Line, forstærket af en samtidig nationalfølelse om Danmarks selvopfattede betydning på verdensscenen.

Allerede i sommeren 1987 krakelerede glansbilledet dog, især centreret omkring at udviklerne af The Vikings aldrig havde fået den lovede betaling for spillet. Herefter rullede skandalen med forfalskede bankpapirer og en flygtende direktør, der efterlod de unge udviklere med bristede illusioner og en efterfølgende skamplet på den danske spilindustri. I nogen grad var historien dog også et eksempel på sin tid, hvor der på ingen måde herskede ordnede forhold i spilbranchen, og mange udgivere lovede langt mere end de kunne holde.
Land Danmark
Kele-Line
Kele-Line
Vis kun:
# Titel Platforme Udgivelse Sortering horizontalScore
1.
Tiger Mission
C64 1987 6,4/10
2.
Cyborg (1986)
C64 1986 6,4/10
3.
The Vikings
AMS, C64 1986 6,6/10
4.
Zyron's Escape
C64 1986 -