X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Import


Q: Hvordan spiller man importspil?
A: Super Nintendo er regionslåst og opdelt i regionerne Europa, USA og Japan. Som udgangspunkt kan ingen af konsollerne køre spil fra andre regioner end deres egne. Regionsbegrænsingen består henholdsvis af en softwaremæssig låsefunktion og en fysisk begrænsning der gør, at amerikanske cartridges ikke passer i den europæiske og japanske konsol.

Begge begrænsinger kan løses af et convertorcartridge, hvor de japanske og amerikanske spil sættes oven i. Denne løsning virker med de fleste spil, men et par nyere titler fungerer ikke eller giver problemer inde i spillet. Spillene kører stadigvæk i 50Hz, så man får ikke den fulde hastighed og typisk dårlig synkronisering mellem billede og lyd.

Alternativt kan regionsbegrænsningen løses ved at modificere maskinen. Det er relativt let at påføre en kontakt til at skifte mellem regionerne og ligeledes til at at skifte mellem 50/60Hz. Tilbage er så problemet med at få de amerikanske cartridges til at passe i konsollen. Dette kan enten løses ved at file cartridgeporten ud i plasticet eller ved brug af ovennævnte convertorcartridge, der godt kan bruges samtidig.