X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Piratproblematik


Q: Hvad er tilladt at snakke om?
A: Play:Right tager afstand fra piratkopiering som skader spilbranchen og andre medier. Da landets love er dobbelttydige på dette punkt, er der fastsat en række konkrete emner som vi accepterer (+) og ikke accepterer (-) i forummet.

Piratkopiering

- Direkte eller indirekte omtale af piratkopiering er ikke tilladt. Med piratkopier forståes alt, som ikke er et originalt og godkendt produkt.

Links og download

- Alle former for direkte eller indirekte omtale og links til download af piratkopier eller andre former for rettighedsbeskyttet eller ulovligt software er ikke tilladt. Dette inkluderer også spil der er over ti år gamle som fx arcaderommer og det hjemmeudviklede software, som er sket via ulovlige metoder som fx hovedparten af Xbox-software.

Backups

- Omtale af backups, brændere, medier og lignende er ikke tilladt. Det er korrekt, at der findes tilladte former for backups, men det er vurderet, at det reelt primært drejer sig om piratkopiering. Den eneste måde at have en klar linie er derfor ikke at tillade noget af det.

Kopisikringer

- Omtale af brud på kopisikringer er ikke tilladt. Eksempler herpå er kopisikringer på spil og Macrovision-beskyttelse på film. Det grønne filter på RGB-udgangen på PlayStation 2 i forbindelse med DVD-afspilning betragtes ikke som en kopisikring.

Modchips

+ Omtale af modchips eller lignende til brug til regionsfrihed, valg af videomode, hjemmeudviklet software og lignende er tilladt.

- Omtale af modchips eller lignende til brug til piratkopiering er ikke tilladt. Omtale eller handel med modchips, der kun har denne funktion, er ikke tilladt.

Emulering

+ Overordnet omtale af emulering af hardware og software som er over ti år gammelt er tilladt. Det er underforstået at man har originale versioner af den software man emulerer. Reglerne for links og download gælder også her.

- Omtale af emulering af hardware og software som er under ti år gammelt er ikke tilladt. Reglerne for links og download gælder også her.