Spilmuseet åbner


Nyhed
Lørdag den 29. november åbner Spilmuseet - et interaktivt museum dedikeret til spilmediets historie dækkende arcade-, computer- og videospil. Der er på dagen åbent hus fra klokken 12.00 til 20.00.

Spilmuseet er en af de eneste faste udstillinger om spilmediet på verdensplan. Museet fremviser eksempler på spilhistoriens højdepunkter strækkende fra 1970'erne og frem til i dag. Udover muligheden for at se de klassiske maskiner og spil kan de alle spilles på - præcis som de var i deres samtid.

Spilmuseet er en videreførsel og udvidelse af det tidligere Sporup Arcade Museum. Med flytningen til 1.800 kvadratmeter store lokaler i Ikast er alle museets maskiner og spil blevet samlet ét sted. Af de cirka 600 arcademaskiner, 3.000 arcadespil, 200 konsoller og computere samt 3.000 konsol- og computerspil er det dog kun en meget lille del af samlingen, der vises for offentligheden på den 150 kvadratmeter store udstilling, hvor museet i første omgang åbner. I de kommende år vil museet udvide udstillingen til næsten tidobbelt størrelse, så den nuværende åbning er kun en lille forsmag på, hvordan det hele kommer til at se ud.

Efter åbningsdagen holder Spilmuseet åbent hver fredag og lørdag fra klokken 14.00 til 19.00. Entréen er gratis, omend arcademaskinerne koster symbolske beløb at spille på. Spilmuseet er beliggende på Nygade 39 i Ikast i 500 meters afstand fra Strøget og Ikast Station, for enden af hovedvejen igennem Ikast fra afkørsel 37 på Århus-Herning-motorvejen.

Af hensyn til indkøb vil vi sætte pris på, at deltagere på åbningsdagen annoncerer deres ankomst. Vi ses.