X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

FIFA 2000


Der findes visse årlige begivenheder, eks.: Jul, påske, nytår, et nyt FIFA spil etc. Selvom vi med hastige skridt nærmer os både jul og nytår, så er det "et nyt FIFA spil" vi skal se nærmere på. Spillet er naturligvis FIFA 2000 fra EA Sports. Så det lyder jo ikke så ringe, vel?

Lidt historie

Lad os først lige få på plads hvad FIFA er. Navnet FIFA er navnet på der internationale fodbold forbund. Men siden 1994 har EA Sports udsendt et nyt FIFA spil hvert år, i 1998 blev det til to spil, nemlig både FIFA 98 og World Cup 98. Sidstnævnte er også anmeldt her på Gamepage. For ikke så længe siden er FIFA 99 blevet kåret til verdens bedst sælgende fodbold spil. Og det er ikke en ufortjent titel!

Årtusindets sidste

FIFA 2000 er årtusindets sidste FIFA spil!!! Men bare rolig, vi skal nok se flere spil i serien engang i det næste årtusind. I introen til FIFA 2000 ser man en lille plade hvor der står FIFA 1994-2000. Alt i mens Robbie Williams' geniale soundtrack brager ud af højtalerne, kan man ikke undgå at tænke på, hvor mange timer man har brugt på de spil. Men et er historien, noget helt andet er nutiden!

Fed grafik og god lyd!

Sådan starter FIFA 2000 til PlayStation. Ud af højtalerne kommer der eks. Take That, Robbie Williams' soundtrack. På skærmen vises alt i mens introen til spillet. Når man har set den, så er man klar til at gå i gang! Jeg valgte at spille en venskabs kamp, Lyngby - Brøndby. Mens spillet loadede, var der på skærmen en forklaring af de mest elementære knapper. Det var godt, for de første par minutter af et spil plejer at gå med at finde de rigtige knapper. Når man først er i gang med spillet, så bliver man overrasket over, at der ikke er sket mere siden FIFA 99 end der er. Grafikken er gjort lidt mere detaljeret, men ellers er det den samme som i forgængeren. Det skyldes nok, at PlayStationen ikke er blevet kraftigere i det forgange år. Men som sagt er der forbedringer. Spillerne er blevet meget detaljeret, og det samme gælder deres bevægelser. Det er virkelig en nydelse at se, f.eks. David Beckham (Man kan tydeligt se det er ham) drible sig vej langs baglinien, for derefter at lægge en bold ind over, som Alan Shearer nikker i mål. Dog er der også enkelte kritikpunkter ved grafikken. Jeg mener, at det til tider kan være svært at se bolden! Det er f.eks. når der er mange folk medvirkende i en hovedstøds duel i feltet.
Sværhedsgraden i spillet er god. Jeg har personligt spillet næsten alle FIFA spil på alle platforme, så den første kamp vandt jeg 8-1, men da jeg så satte sværhedsgraden en tand op, så fik jeg virkelig kamp til stregen.

En anden ting EA Sports har forbedret er reglerne. Nu bliver spillere smidt ud med det samme man laver en tackling bagfra. Og når man først har prøvet at miste en mand i en vigtig kamp, så gør man det ikke igen!

Lyden i spillet er suveræn! Noget af det flotteste jeg har hørt! Musikken er en god gang rock, leveret af Robbie Williams. Lydeffekterne er så gode, at man virkelig føler med en spiller, når man hører knopperne fra en støvle nærmest gennemborer en ankel… Prikken over i'et er kommentatorerne. De sidder ikke bare og kommer med dumme kommentarer, de fortæller virkelig brugbare ting! De har også taget sig tid til at lære mange af spiller navnene. F.eks. kan de Magleby fra Lyngby FC!

Danmark!

Det er altid sjovt at spille med danske hold i fodbold spil. Det er der i FIFA 2000 rig mulighed for. Du kan enten spille med det danske landshold, spille med et af vores Faxe Kondi Liga hold eller med et klassisk hold, Denmark 88-92. Særlig sidstnævnte er sjovt! Det er en oplevelse uden lige, at spille med alle de gamle gutter tilbage fra EM triumfen i 1992. Det er også sjovt at spille med andre klassiske hold, for man kan se på grafikken, hvor gamle holdene er. Hvis man f.eks. spiller med to hold fra 50'erne, så er der færre farver på skærmen, og bolden er helt anderledes. Det er en sjov lille detalje!

The judge is ready to rule!

Når alt kommer til alt, er FIFA 2000 så værd at købe? Både ja og nej. Der er kommet en del forbedringer/forandringer og spillernavnene er opdateret. Men ellers er der ikke sket så meget. Så har du FIFA 99, og er godt tilfreds med det, så vil jeg ikke anbefale dig FIFA 2000. Er du derimod blevet træt af FIFA 99, eller har du ingen FIFA spil, så er 2000 udgaven et must!

FIFA 2000 (EU)
Anmelders vurdering
8/10