X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

NHL 2002


Traditionen tro er EA Sports nu her hen på efteråret klar med et nyt spil i deres meget populære NHL serie. Navnet er naturligvis NHL 2002, og vi vil nu se nærmere på den ventede PlayStation 2 udgave.

Samme opskrift

NHL 2002 bygger naturligvis på samme opskrift som har ophævet de tidligere NHL spil til kultstatus, nemlig fedt gameplay kombineret med kanon lyd og en suveræn grafik. Men lad os nu se på spillet fra en ende af. Hvad angår gameplay, er der ikke sket de store forandringer. Det fungerede jo os godt i 2001 udgaven. Der er dog kommet en række små forbedringer, som man først rigtig lægger mærke til når man har spillet det et stykke tid.

Der er også blevet indført et kort system, hvor du får nogle kort når du opnår nogle forskellige ting, disse kort kan bruges til at åbne snydemuligheder med. Meget sjov lille feature, der dog ikke siger mig det store.

Samme smukke grafik

Grafikken er bestemt ikke blevet grimmere siden sidste år, tværtimod. NHL 2001 var et af de få spil der viste hvad PlayStation 2 havde af potentiale, og i år er det lykkedes EA Sports at presse citronen yderligere. Vigtigst er det at fremhæve, at spillet nu flyder hele tiden, også under linieskift, en stor fejl ved NHL 2001 til PS2. Derudover er der som i det nye FIFA satset på at gøre selve oplevelsen at spille NHL 2002 endnu større, og det er lykkedes. Man ser nu også når målmanden laver en god redning, og det er en sand nydelse at se på.

En suveræn lydoplevelse!
Jeg vil med det samme udråbe NHL 2002 til det spil med den til dato bedste lyd! Hvorfor? Fordi spillet har DTS! Jeg troede knapt nok mine egne øjne da jeg så dette. Det fremgår ikke af pakken, men under lyd-menuen kan man vælge DTS, og har man sin PS2 forbundet til en DTS forstærker, så får man en oplevelse der ikke kan sammenlignes med noget andet. Hvorfor EA eller andre anmeldere ikke har gjort reklame for dette forstår jeg ikke. Lyden er ægte 5.1, og der er konstant gang i alle højtalere, og bassen er så klar og dyb, at du vil tro du ser DTS udgaven af Saving Private Ryan og ikke spillet NHL 2002. Du kan simpelthen høre spillerne når de skørter rundt om dig. Det næste spil med DTS bliver det nye SSX, jeg kan ikke vente!

Kommentatorerne er også blevet forbedret. Udover at fortælle hvad der sker, sidder de også og fyrer jokes af. Da jeg førte med 13-1 ringede den ene hjem til konen og fortalte, at han kom tidligt hjem, for der blev nok ikke forlænget spilletid. Det kunne bl.a. FIFA folkene lære meget af.

Masser af hockey-aktion

NHL 2002 er kort sagt en opdatering af NHL 2001, det er blevet lidt bedre på alle punkter. Derfor, har du en DTS forstærker er det et must at eje dette spil, og selvom du har NHL 2001, så vil du ikke fortryde denne opgradering, det er kort sagt et bedre spil. Det lyder måske ikke på mig som om NHL 2002 er et super spil, men det er det, for bare det at være bedre end NHL 2001 er jo en fantastisk præstation. Derfor får spillet 5/5, en karakter der meget sjældent bliver givet, men i dette tilfælde er jeg ikke i tvivl. NHL 2002 er et af de 5 bedste spil der overhovedet er udgivet til PlayStation 2.

NHL 2002 (EU)
Reviewer's rating
10/10

NHL 2002   © EA 2001   (XBX)    1/5 NHL 2002   © EA 2001   (XBX)    2/5 NHL 2002   © EA 2001   (XBX)    3/5