X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Onimusha 2: Samurai's Destiny


Historie timen

I Eiroku 3, året 1560 besejrede krigsherren Nobunaga Ode sin rival Yoshimoto Imagawa, på slagmarken Okehazama. I midten af hans suveræne sejre faldt Nobunaga Oda for en vildt faren pil. Imod alle odds og logik, stoppede Nobunaga Oda’s skæbne ikke her. For den ondskab han havde praktiseret imens han var på jorden, havde fået dæmonernes opmærksomhed. Kort efter hans død genopstod han, ved hjælp af underverdens kræfter. Med Nobunaga som deres leder begyndte dæmonerne at angribe menneskerne. En ung samurai ved navn Samanosuke, besejrede efter mange kampe dæmon kongen. Dog ville Nobunaga ikke give op. Han overtog tronen, stadigt besat af tanken om at Japan skal underkastes hans magt og vilje!

Mange år senere vender en unge kriger ved navn Jubie hjem til hans engang hyggelige landsby, kun for at finde den lagt i ruiner af Nobunaga’s undersåtter. Med hævn i tankerne begynder Jubie en kamp mod Nobunaga. Men der en lang vej til det endelige møde! Det er omkring her at du træder ind i billedet som den unge Jubie. Historien er sagt, rammerne er noget nær det perfekte. Og spillet kan startes!

Capcom Epoken

Jeg var med da Resident Evil, gjorde sit indtog, og jeg sad foran min skærm, og fik indtrykket af survival horror som en del af konsollernes fremtid. Det samme spil system som blev brugt i Resident Evil, har da også gået igen i mange andre titler, følgende serier kan nævnes: Dino Crisis, Devil May Cry, Onimusha og Resident Evil (selvfølgelig). Dette betyder også at du meget hurtigt føler dig hjemme i Onimusha 2. Det er stadigt den samme kontrol, og tasterne har nogenlunde den samme funktion. Menuerne er meget hurtigt at komme rundt i, og dette gør at hvis man har spillet en af de førnævnte spil, hvad du sikkert har, så er Onimusha 2 meget nemt at komme i gang med. Så du skal ikke meget andet end at læne dig tilbage og nyde alle de fede film, der leder dig ind i spillet.

Onimusha 1, sluttede sådan at en to’er unægtelig var uundgåelig! Dette skal vi dog være glad for. Du starter med Jubie, men der vil senere blive mulighed for at indtage andre rollen, meget på samme måde som vi kender det fra Resident Evil. Der er næsten konstant kampe der skal kæmpes. Faktisk når du ikke at gå meget mere end 20 skridt før du står midt i en duel imod 3 Dæmon samuraier! Kampsystemet kan godt virke lidt enerverende fra tid til anden,
men der kommer hele tiden opgraderinger i form af nye våben, med særlige egenskaber, som kan gøre de mange kampe lidt mere afvekslende. En af de ting der gør at Onimusha adskiller sig fra Resident Evil, er udover de forskellige miljøer, også Onimusha’s level system. Hver gang at du afliver en dæmon, kan du ganske ligesom 1’eren, absorbere dens sjæl, hurtigere end en klenex. Det er en mængde forskellige energier du kan samle. Disse består blandt andet af liv og en ”Magi-måler”, det er muligt at lave specielle og kraftige slag, med de forskellige sværd du finder.

2D/3D fint mix

Omgivelserne er stadigt i 2D, men det er lavet sådan så det virker som 3D. Dette mix fungerer rigtigt godt, selvfølgeligt er der en del 3D elementer, alt hvad du kan røre ved, hive eller trække i er selvfølgeligt i fuld 3D. afveksling er ikke en mangel vare på dette punkt. For om så du står midt i en livlig landsby eller om du sniger dig igennem en dunkel grotte, så ser det godt ud. Ikke blændende wow godt, men helt bestemt et tilfredsstillende stykke arbejde. Sammen med en levende og stemningsfyldt musik føler man sig virkeligt skudt tilbage i tiden, helt tilbage til det gamle og mystiske Japan.

Dæmonerne kommer i mange forskellige former, nogle ligner stort set mennesker, andre ligner noget der ikke kan beskrives, men ens for dem alle er at de er ”bad-to-the-bone” og til dels kræver forskellige fremgangs måder. Der er mulighed for at beskytte sig selv, og dette kan kombineres med angreb, de forskellige figurer man møder har selvfølgeligt også forskellige angreb.

En værdig efterfølger

Onimusha 2 løfter den tunge arv med glans, og er på utrolig mange punkter bedre end forgængeren. Der er blevet tilføjet en del rollespils elementer, det er nu blevet muligt at samle guld sammen fra de dæmoner man skulle aflive på sin vej, dette guld kan man bruge til at købe nyttige genstande som herb (liv) og ekstra pile til sin bue, samt meget mere. Dette kan man gøre i de forskellige butikker i landsbyerne, man nu skulle møde på sin vej igennem spillet. Tilføjelse af rollespils elementerne er bestemt et meget stort plus, det hjælper både på holdbarheden og det generelle gameplay. Her til skal det også nævnes at der ligger mange timer gemt i Onimusha 2. kan du lide denne lidt specielle genre, vil du helt bestemt elske Onimusha 2, der uden tvivl er en nattesøvns tyv.

Onimusha 2: Samurai's Destiny (EU)
Anmelders vurdering
9/10

Onimusha 2: Samurai's Destiny   © Capcom 2002   (PS2)    1/5 Onimusha 2: Samurai's Destiny   © Capcom 2002   (PS2)    2/5 Onimusha 2: Samurai's Destiny   © Capcom 2002   (PS2)    3/5