X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

UEFA Dream Soccer


Electronic Arts sidder nærmest med et monopol på sportsspil i alle genrer. Fodbold, basket, formel 1, Amerikansk fodbold – you name it – EA’s got it.

Desværre har vi aldrig været så heldige at få et EA sports spil til Dreamcast. Dette skyldes, at EA simpelthen ikke udgiver deres sportsserie til Dreamcast – lidt ærgerligt, da EAs spil uden tvivl er nogle af de bedste, der findes.

Med EA på sidelinien er der frit slag for andre firmaers sportsspil på Dreamcast og UEFA Dream Soccer, der kommer fra Infogrames og SEGA Sports, er faktisk et af de bedre fodboldspil, vi har set til maskinen.

Fodbold på 1000 måder

I UEFA Dream Soccer kan man vælge at spille på et væld af forskellige måder. En sjov ting ved spillet er, at det indeholder både mænd og kvindehold. På den måde får man bl.a. mulighed for at sætte nogle interessante kønsorienterede kampe op. Desværre er UEFA Dream Soccer ikke licenseret, så spillerne hedder ikke deres rigtige navne. SEGA har dog været lidt fræk, og har omgået den dyre licens ved simpelthen at stave spillernes navne anderledes. Schmeichel hedder f.eks. Smeickhal og Sørensen hedder Sorensenn - og så videre.

Som sagt kan man spiller en djævelsk masse forskellige modes. I Vs. Vælger man f.eks. et hold og en modstander, og så kæmper man ellers for at vinde. I Survival spiller man mod en masse hold, og hvis man taber, så er man ude.

UEFA Dream Soccer indeholder selvfølgelig også store turneringe, hvor alverdens landshold spiller mod hinanden for at blive mester. Her kan man så igen enten spiller mænd eller kvinder, så hvis man gennemfører med det danske mandlige landshold, så prøv med det kvindelige.

Der er ingen egentlig forskel på de to køn, udover udseendet, og jeg oplevede bl.a. at det Brasilianske landshold blev tævet 3-0 af det danske kvindelandshold – et noget usandsynligt scenarie.
Men spillets AI fejler generelt ikke noget, og det kan faktisk være temmelig svært at score mål. Dette skyldes først og fremmest, at det ikke er så let som i andre spil. Man kan ikke bare løbe tæt hen på målet og trykke på ’målknappen’. Der kræves mere i UEFA, og det er egentlig ret godt.

Rent grafisk kan UEFA Dream Soccer ikke hamle op med FIFA spillene på PlayStation 2 – men det er de jo heller ikke noget underligt i – PlayStation 2 er jo trods alt en stærkere maskine. Spillet kører dog dejligt flydende, og tilskuerne er animerede og bevæger sig mere realistisk end mand er vant til. En lækker ting er, at tilkuerne holder bannere op med det pågældende lands flag, når man spiller en landskamp. Lækkert at se, at SEGA, i modsætning til EA, har fundet ud af, at det danske flag er rødt med et hvidt kors – noget EA først fandt ud af i FIFA 2000.

Tålelige kommentatorer

Lydsiden i UEFA Dream Soccer er faktisk ret god. Der er masser af råb og hujen fra tilskuerne samt vrede ordrer fra ens træner. Dejligt realistisk. Der er to speakere i spillet, og mens den ene faktisk er forbløffende god, så er den anden direkte debil. Han har et meget begrænset ordforråd, og nøjes for det meste med at gentage, hvad det anden speaker lige har sagt. Ja, ja – man kan jo ikke få det hele.

Mht. musikken, så er den ret kedelig, og den blegner lidt ved siden af EA, der altid har store hits med i deres sportsspil.

Nu har jeg sammenlignet UEFA Dream Soccer med EA spil i hele anmeldelse, og det til trods, at EA slet ikke er at finde på Dreamcast. Jeg vil dog ikke lægge skjul på, at jeg stadig mener Electronis Arts’ spil er de bedste. Dette betyder dog ikke, at UEFA Dream Soccer er dårligt – faktisk er det tæt på at være det bedste fodboldspil til Dreamcast. Det eneste jeg kunne have tænk mig yderligere, var et lidt mere professionelt udseende samt en licens til at bruge de rigtige spillere.

UEFA Dream Soccer (EU)
Anmelders vurdering
8/10