X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Judge Dredd: The Game


Introduktion

Da jeg for et par måneder siden hørte at gremlin var ved at udvikle et spil baseret på Judge Dredd tegneserien, blev jeg glad da jeg længe har været en stor fan af tegneserien, og da spillet desuden skulle være et lyspistol spil der skulle kunne konkurrere med Time Crisis blev min begejstring ikke mindre. Nu er Judge Dredd endeligt på gaden og dommens tid er kommet, kan Judge Dredd så måle sig med Time Crisis og er spillet pengene værd ? Svaret er kort: NEJ - for Judge Dredd er ikke bare et dårligt spil men det direkte stinker og kan absolut ikke anbefales.

Gameplay

Judge Dreddfull (som jeg fra nu af kalder Judge Dredd i protest over den lave kvalitet af
spillet) er et lightgun (lyspistol) spil som kører på skinner dvs. spilleren har ingen kontrol over spillet og må bare skyde på de bad guys der dukker op inden de plaffer dig ned, og samtidigt undgå at ramme de uskyldige. Dvs. Judge Dreddfull er 100% klassisk lightgun spil og ikke så interaktive som Time Crisis. Dette ville også være fint men problemet med Judge Dreddfull er at spillet er så dårligt implementeret at dette går ud over gameplayet og man ikke føler at man har nogen kontrol over spillet. I modsætning til Time Crisis kan man i Judge Dreddfull finde powerups gemt rundt omkring i banerne og dette kan være bedre ammunition, granater, energi og ekstra liv. Men her dukker endnu et problem op, disse powerups er umulige at finde da de falder for meget ind i baggrunden og man skal være mere end heldig få at finde dem. Man kan dog spille spillet på sværhedsgraden Easy for her vil alle powerups blive markeret med et par røde pile men så ryger udfordringen i selve spillet da sværhedsgraden ryger for langt ned. Jeg ville have foretrukket at powerups havde været lidt mere tydeligt markeret i den normale sværhedsgrad så man havde en lidt bedre chance for at se dem dog uden det var for tydeligt. Et andet stort problem er at spillet virker for sløvt og man mange gange føler at ens skud ikke bliver registreret på skærmen og man derfor bliver nødt til at skyde febrilsk på fjenderne og håber at bare et par skud når deres mål, ret uheldigt når man samtidigt skal undgå at ramme de uskyldige i spillet, vildt dårligt !!! Jeg har testet spillet med en Erazer Lasergun fra Blazer som er kompatibel med både "normale" PlayStation lyspistol spil og Namco's GunCon spil som Time Crisis og GunBullet.

Jeg startede med at prøve spillet i GunCon mode men dette var ingen succes da jeg ikke engang kunne kalibrere pistolen, men efter at have skiftet til standard mode på pistolen kunne jeg fint kalibrere og spille med pistolen. Ret kedelig ting for dem der har investeret i Time Crisis og gerne vil spille Judge Dreddfull med deres GunCon. Da spillet bygger på tegneserien Judge Dredd og ikke filmen af samme navn, har Gremlin hyret sine
egne skuespillere til videosekvenserne (nok også billigere) som også spiller rimeligt godt, skuespilleren som spiller Judge Dredd ligner faktisk ham fra tegneserien men hans stemme er ret kikset, han nærmest hvisker sine replikker og han lyder som en mellemting af Dirty Harry og en asfaltarbejder med lungekræft. Ufrivilligt komisk.

Grafik

Judge Dreddfull har den type grafik som ser pæn ud på coveret til spillet og i blade men når man ser spillet køre bliver man virkeligt skuffet. Spillets baggrunde er pre-rendered dvs. grafikken bliver ikke lavet i real-time som i f.eks. Time Crisis. Dette betyder at grafikken er ret flot og fuld af detailjer men problemet er bare at det er så dårligt implementeret og frameraten er så lav at hele effekten bliver ødelagt, så i stedet for at virke sejt kommer det til at virke stik modsat. gaaaab ! De "bad guys" du skal skyde i smadder er rimeligt pænt lavet af polygoner i real time, men de bevæger sig nærment i slow motion og virker heller ikke særligt troværdigt. Nogen gange når kameraet drejer eller der panoreres rundt i banerne passer figurerene i forgrunden ikke til baggrunden og fjenderne nærmet hopper på baggrunden som om at programmørene ikke har styr på positionerne, temmeligt elendigt. Man siger at grafik ikke er alt i et spil men derimod gameplayet, dette er også rigtigt men her er grafikken simpelthen så dårlig og sløv at det går ud over gameplayet hvilket næsten er kriminelt, ring efter en dommer !!

Lydeffekter og musik

Lydeffekterne og musikken i Judge Dreddfull er heller ikke noget at råbe hurra for, musikken er der bare uden at være specielt god eller dårlig, mens lydeffekterne er direkte dårlige og er slet ikke er med til at underbygge spillets handling (hvilken handling?). Specielt lyden fra dine skud med standard ammunition er dårlig, der lyder sku' som om Dredd skyder med en luftpistol, DOH !!

Holdbarhed

Hvis man endelig køber spillet (GØR DET IKKE !!) er sansynligheden for at man har dårlig smag nok til at gennemføre det, meget lille, og endnu mindre er chancen for at man spiller det igen. Den eneste form for holdbarhed Judge Dreddfull har er som bordskåner.

Konklusion

Judge Dreddfull er en god kandidat til prisen for det dårligste spil til PlayStation i 1997, der er ingen argumenter for hverken at købe eller leje spillet, det er spild af tid og penge uanset hvad. Jeg var så "heldig" at kunne låne spillet til anmeldelsen og det kedede mig så meget at jeg hellere vil proppe mine kønsdele ned i en rusten blender end at skulle spille dette lort igen. Så undgå for guds skyld dette spil, og har du allerede anskaffet det, vil jeg gerne kondolere. Køb hellere Time Crisis fra Namco hvilket er et langt bedre spil og er underholdende hvilket man ikke kan sige om Judge Dreddfull fra Gremlin.

Judge Dredd: The Game (EU)
Anmelders vurdering
2/6