X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Grand Theft Auto 2


Hypen omkring GTA2 var næsten lige så stor som den første GTA. Og det kan man vel godt forstå. Spil, hvor gameplayet primært drejer sig om at være rigtig, rigtig slem skaber jo unægteligt en del påstyr, og i GTA's tilfælde faktisk så meget påstyr, at det blev forbudt i England, og flere andre lande måtte "nøjes" med en neddroslet udgave, som var knapt så voldelig.

For de udenforstående, et kort resumé: Du spiller en lille mini-gangster, som drømmer om at blive en stor gangster en dag. Og det bliver man kun ved at lave en masse forbrydelser. Primært biltyveri (du kan stjæle samtlige køretøjer i GTA2) - men også ved blot at meje fodgængere ned. Derudover er der naturligvis en masse missioner, som du skal/kan fuldføre. Det meste af spillet kører man rundt og leder efter specielle telefonbokse, hvor man får stukket en ordre ud. Så spillet drejer sig faktisk kun om at køre fra A til B uden at blive busted af politiet undervejs. Tilføj lidt variationer med tidsbegrænsninger, ingen buler i bilen (hvilket er nær umuligt), og så har du byggestenene til GTA2.

Jeg afsluttede anmeldelsen af GTA med "Om igen, DMI: GTA2 kan næsten ikke undgå at blive en succes.." Desværre er der ikke rigtigt noget der er blevet meget bedre i GTA2. Styringen er stadigvæk elendig, og kræver en del tilvænning, hvorefter den stadigvæk er langt fra optimal. Man drejer sin bil højre/venste (uanset hvilken retning man bevæger dig) og bruger så X for at køre fremad. Det er ret kikset, og virker meget forstyrrende i spillet, og det sker alt for tit at man sidder fast i hjørnerne af bygninger, fordi man lige mister overblikket. Træls, især hvis man er på flugt. At der ingen dual-analog support er, gider jeg ikke engang kommentere.

Grafikken er blevet bedre, men det kan næsten ikke ses med mindre man kender den første GTA godt - så lille er "forbedringen". Alting bliver set lodret fra oven, og
det er selvsagt meget begrænsende. Når man kommer længere hen i spillet, kan bilerne køre meget hurtigt, og så bliver det pludseligt meget svært at se hvorman man skal dreje. Og efter et par 0-120/120-0 på tre sekunder er der ikke meget bil tilbage. Jeg tvivler på, at det har været tilsigtet, men GTA2 har også nogen Memory-aspekter i sig (ja, det med at vende to ens kort). Byerne er blevet meget større, og det er blevet tilsvarende mere svært at finde rundt. Et kort, eller en anden metode til at finde rundt udover de pile, som man får til at finde sit næste mål når man er på mission, ville ha' været rar.

Der er blevet tilføjet en del til AI'en (den kunstige intelligens) i spillet. Strisserne finder sig ikke i så meget, og det går mildest talt RET vildt for sig til sidst, hvis man virkeligt pisser dem af. Ikke noget med at de begynder at lave blokader på vejene, nej, de rykker til sidst ud med SWAT-teams og i den sidste ende hæren! Og de går altså ikke af vejen for at meje et par uskyldige forbipassende ned, hvis de står i vejen. Ganske underholdende.

Byen er nu opdelt i tre bander, og man kan mele sin egen kage ved at nakke medlemmer fra én bande - så bliver du automatisk mere populær hos de andre, mens populariteten daler hos modstanderen. Efterhånden som man bliver mere og mere upopulær, begynder bandemedlemmerne at skyde efter dig, når de ser dig, og med lidt teknik kan man rent faktisk spille banderne ud mod hinanden.

Alt i alt kan GTA2 kun anbefales. Hvis du var hardcore fanatiker af den første - så er den en sikker vinder med "masser af det gamle" for det er unægteligt minimalt hvad der er blevet ændret på. For dem, som ikke fandt den store underholdningsværdi i den første, er der heller ikke meget at hente her.

Så endnu en gang: Om igen, DMI: I har fat i noget hammermorsomt og originalt, men mangler altså stadigvæk en del i at gøre det til en absolut klassiker.

-
GameOn 21/12-99
Grand Theft Auto 2 (EU)
Anmelders vurdering
3/6

Grand Theft Auto 2   © Rockstar Games 1999   (DC)    1/5 Grand Theft Auto 2   © Rockstar Games 1999   (DC)    2/5 Grand Theft Auto 2   © Rockstar Games 1999   (DC)    3/5