X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Jet Ion GP


Seneste budgettitel fra Ubi Soft er et gammelt japansk racerspil. Tilmed et elendigt ét af slagsen, der nok aldrig burde være udgivet i første omgang og bestemt ikke i Europa på dette tidspunkt. Læs vores anmeldelse af Jet Ion GP her.

Jet Ion GP er en Wipeout-klon uden de store dikkedarer. Der er typiske technotracks, et stilet design og futuristiske racerløb. Man kan dyste mod tiden, en kammerat eller spillets centrale del: mesterskabet. Der er otte hold at vælge i mellem og tre klasser at mestre. En kvalifikationsrunde på tid skærer halvdelen af de seksten konkurrenter væk og så er det ellers alle mod alle.

Energibæltet

Med sit flyvende fartøj kan man i teorien bevæge sig frit som man ønsker. Det smarteste er dog at følge det energibælte, der strækker sig som en svævende vej gennem hver bane. Jo tættere man ligger på det, jo mere energi får man og jo hurtigere kan man dermed flyve. Kommer man for langt væk fra energibæltet, går man i stå. Desværre er der ingen alternative ruter at vælge i mellem eller den store afvekskling. Som i originalen (Wipeout) er der også våben med i spillet. De skal ikke samles op, men vælges før hver bane. Effekten af disse er særdeles tvivlsom og ofte lægger man ikke engang mærke til, at man bliver beskudt bagfra.

Umulig styring og framerate

De to vigtigste elementer i racerspil er fartfornemmelsen og kontrol. Ingen af disse er tilnærmelsesvis til stede i Jet Ion GP. Uanset hvilken racer man vælger, så reagerer den langsomt og trægt. Der er intet positivt at sige om styringen og det gøres endnu værre af spillets altoverskyggende problem: frameraten. Under de bedste omstændigheder - når man flyver alene i et rør, der er så simpelt, at man kan tælle polygonerne - sniger spillet sig op på 50 fps. Langt oftere oplever man noget i retning af 12-16 fps og dét, der er værre. Dette er totalt ødelæggende for oplevelsen og gør groft sagt Jet Ion GP uspilleligt.
Sørgelig grafik

Det er ikke mere opløftende, når man ser på, hvilke kvaliteter grafikken indeholder. At sammenligne Jet Ion GP med et førstegenerationsspil (hvilket det i praksis er), ville være en hån mod disse. Spillet ligner nærmere noget man kunne forvente på Nintendo 64 eller den gamle PlayStation. Modellerne er ikke imponerende, omgivelserne er simple og teksturerne grimme. Udover nogle lens-flares er der heller ingen form for effekter. Visuelt er spillet langt under standard og kombineret med den horrible framerate må det være det dårligste vi har oplevet på PS2.

Skam jer, Ubi Soft

Fra start til slut er Jet Ion GP en dårlig oplevelse. Idéen bag spillet fejler selvfølgelig ikke noget, eftersom den er hugget fra den succesfulde Wipeout-serie, men selv på de bedste områder er dette blot en bleg efterligning. Hvis man er stædig, kan spillet gennemføres relativt hurtigt, da AI'en ikke yder den mindste form for modstand. Holdbarheden øges desværre heller ikke af, at man kan spille to mod hinanden i splitscreen - det hakker endnu værre end i single player. Det er netop hastigheden der gør, at Jet Ion GP aldrig fungerer. Man kan måske slippe afsted med den slags på PC, hvor man bare trækker systemkravene i vejret. På en konsol er det intet mindre end uacceptabelt. Til spillets forsvar skal det siges, at det er et meget tidligt PS2-spil, udgivet i Japan under titlen Hresvelgr. Det retfærdiggører bare ikke, at hive det frem fra en lykkelig glemsel til udgivelse i Europa. Selv om det er som budgettitel, så burde Ubi Soft skamme sig over at udgive et spil, der må betragtes som værende uspilleligt. Er man til futuristiske racerspil kan Wipeout Fusion og XG3 varmt anbefales. Jet Ion GP har absolut ingen berettigelse.

Jet Ion GP (EU)
Anmelders vurdering
Er man til futuristiske racerspil kan Wipeout Fusion og XG3 varmt anbefales. Jet Ion GP har absolut ingen berettigelse.
0/6

Jet Ion GP   © Gust 2000   (PS2)    1/3 Jet Ion GP   © Gust 2000   (PS2)    2/3 Jet Ion GP   © Gust 2000   (PS2)    3/3