X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Spider-Man: Web Of Shadows


Det er svært for Spider-man i øjeblikket. Ikke nok med at der ikke er nogen ny film på programmet og tegneserien er… hvo’n skal jeg sige det… ikke er på sit højeste (i USA), samtidig er spilbutikkerne fyldt med titler der bare skriger på at blive taget med hjem. Og blandt mange gigant titler kan en mere afdæmpet Spider-man titel godt falde i med tapetet.
Det er egentlig synd. Spider-man: Web of Shadows er kort sagt det bedste Spider-man spil siden Spider-man 2 og på alle måder langt overlegent i forhold de seneste udspil (Ultimate Spider-man, Spider-man 3 og Spider-man: Friend or Foe).

Lad os se på hvad Web of Shadows har kørende for sig: Det første og noget af det allervigtigste, er at det føles helt naturligt at svinge rundt i New York. Det er sgu som at være der selv. Timing og animationer. Lige i skabet.

Dernæst er der selve kampsystemet. Alle de ting som Spider-man kan, virker som de skal. Når du slås, bimler du rundt som var du… ja, Spider-man. Han er meget adræt, virkelig hurtig og rimelig stærk og så har han sit spind. Det virker bare. Samtidig er det hele bygget op som i mange rollespil, hvor du efterhånden som du besejrer skurke, får point som du kan fordele på nye evner. Det betyder at du selv kan vælge hvilke træk du vil forbedre.

Selve historien i Web of Darkness er måske noget mere tyndbenet. På den ene side har vi Kingpin som er i gang med noget stort, på den anden side er der tydeligvis en invasion af symbioter i gang. Spider-man selv kæmper med om han skal bruge det klassiske blå/røde kostume eller om han skal overgive sig til det sorte (altså den alien symbiote han fandt sammen med i Secret Wars). Plottet virker noget rodet og selvom det moralske dilemma mellem den gode og den ”onde” Spider-man er det som det hele roterer om, så virker det kunstigt og jeg kunne godt have været foruden.
Til gengæld støder du ind i en lang række kendisser fra Marvel-universet og er du fan, så ved du, at det i sig selv altid er sjovt. Lad mig fremhæve mødet med Black Cat, som et fremragende eksempel på hvordan tegneserier kan overføres til spil. Du er efterfølgende ikke i tvivl om at du har været i nærkontakt med Felicia Hardy.
Bagsiden af medaljen er naturligvis at du er nødt til pløje dig gennem enorme mængder af småskurke, som i bund og grund bare er med til at trække spillet ud. Det er ikke så slemt her som man har set i tidligere spil og det føles ikke helt så kedsommeligt fordi kampsystemet er fremragende.


Web of Shadows er ikke for alle. Hvis du er ude efter et spil som viser din nye konsol fra dens bedste side, kan du helt sikkert finde spil med bedre grafik (animationerne er til gengæld ganske gode) og er du bare ude efter et actionspil bør det måske heller ikke være dit første valg. Men kan du li’ Spider-man er det bestemt et besøg værd og er du Marvel-fan, er det en no-brainer, da Web of Shadows er det bedste Marvel-spil siden Ultimate Marvel Alliance, og selv om det så ikke kommer helt op på siden af, så kan du som Marvel-fan godt lægge ekstra til min endelige karakter.

Det bliver svært for Spider-man i den kommende tid. Men Web of Shadows er faktisk et underholdende spil, der bare ikke udkommer på rette tidspunkt og derfor er oppe mod et hold super modstandere der virker umulige at besejre.

Spider-Man: Web Of Shadows (EU)
Anmelders vurdering
7/10

Spider-Man: Web Of Shadows   © Activision 2008   (X360)    1/3 Spider-Man: Web Of Shadows   © Activision 2008   (X360)    2/3 Spider-Man: Web Of Shadows   © Activision 2008   (X360)    3/3