X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Burnout: Paradise: The Ultimate Box


Et af sidste års absolut bedste spil var uden tvivl Burnout Paradise, der med sin unikke tilgang til genren formåede at skabe hvad man kunne kalde en ny racingoplevelse - Sandkasse-ræs!
Siden udgivelsen har udviklerne Criterion Games sendt gratis opdateringer ud på samlebånd, der både har tilføjet motorcykler og talrige forbedringer og justeringer. Nu er Burnout Paradise således kommet i ny indpakning, der opsamler alle opdateringer og giver nye spillere muligheden for at opleve suset i Paradise City.
Burnout Paradise er basalt set bygget op omkring en lang række udfordringer, der alle aktiveres ved at spinne sine hjul ved et vejkryds. Derfor er hver vej en ny udfordring, og da spillet samtidig registrerer de hurtigste tider på hver enkelt strækning i spillet, er der altid noget at tage sig til i spillets verden der er bygget op omkring den ganske store Paradise City.
Systemet virker utroligt godt - Criterion har helt bevidst lagt stor vægt på udforskningen af den detaljerede by, med henblik på at tillade spilleren at skabe sin egen oplevelse. Denne massive tillid til sit publikum er ganske unik for genren, og aftvinger stor respekt. Det er sjældent at man ser udviklere kaste sig ud i deciderede nyskabende eksperimenter i genren.

Burnout har altid haft stor fokus på sammenstød mellem biler, og dette er ingen undtagelse i Paradise. Dog er det lidt specielle Crash-mode, hvor man som en anden pinball-kugle skulle skabe gigantiske sammenstød i en art puslespil, fjernet, men er blevet erstattet med det nye Showtime, der tillader spilleren at flippe sin bil rundt for på denne måde at skabe sammenstød kædet sammen over, hvad der hurtigt kan blive, en ganske stor distance.
Det nye tiltag fungerer godt set i forhold til spillets fokus på den åbne verden uden indlæsningstider, men tager alligevel lidt af glæden ved at se de helt store sammenstød opstå på baggrund af nøje planlagt kørsel.
Det er dog altid sjovt at se biler støde sammen i Burnout; primært grundet spillets imponerede visuelle flade. Biler såvel som motorcykler er alle gengivet med stor sans for detaljen, og Paradise City er ofte overvældende i sin storhed. På trods af at spillet første gang udkom for et år siden, er det stadig et af de flotteste bil-spil på markedet - æstetisk såvel som teknisk.

Udover at indeholde alle opdateringer der tidligere har været udgivet til Burnout Paradise, indeholder The Ultimate Box også den helt nye Party mode, der er første opdatering som ellers koster penge. Denne funktion giver mulighed for at spille sammen med andre i samme rum, ved skiftevis at holde controlleren gennem en række udfordringer. Funktionen fungerer faktisk overraskende godt, idet de forskellige udfordringer er ganske hurtigt overstået. Burnout egner sig virkelig godt til disse tiltag, og med tilføjelsen af Party mode kan spillet nu både nydes fuldt ud, både over nettet såvel som hjemme i stuerne.

Burnout Paradise var ved sin udgivelse allerede et massivt spil, med timevis af fantastisk underholdning. Denne nye indpakning indeholder egentlig blot de ekstra opdateringer, så pakken er ikke for folk der allerede ejer originalen. Den nye prissætning er dog en stor hjælp for de personer der indtil videre ikke har taget sig sammen til at købe spillet, for 299,- er bestemt ikke en bondegård - det er nok nærmere et af de bedste tilbud længe set i forhold til indhold overfor pris.

Burnout: Paradise: The Ultimate Box (EU)
Anmelders vurdering
9/10

Burnout: Paradise: The Ultimate Box   © EA 2009   (X360)    1/3 Burnout: Paradise: The Ultimate Box   © EA 2009   (X360)    2/3 Burnout: Paradise: The Ultimate Box   © EA 2009   (X360)    3/3