X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Fable II: Knothole Island


Den første rigtige DLC udvidelse til Fable 2 er ankommet. Den lover os nye missioner, nye butikker, nye personer og nye achievements. Det er sådant set rigtig nok, men foran alle de nye ting burde der stå ordet ’få’, for der er ikke meget kød på udvidelsen.

Der er kun tre nye quests, som du kan hygge dig med og ingen side-missioner. De tre quests er endda alle sammen bygget op på samme måde.

Tre opgaver til helten

Du bliver inviteret til Knothole Island af den lokale stammechef, der har problemer med ekstremt vejr. Det viser sig, at øens vejrsystem bliver styret af tre nøgler, der kan skifte imellem tre vejrtyper. Problemet for den lokale bykonge er, at de ikke har nogen krigere længere, der vil kæmpe for nøglerne, der er blevet taget af lokale monstre.

Men heldigvis er du jo en helt, så du ender naturligvis med opgaven. At finde de forskellige nøgler tager ikke mange minutter med din hund. Den efterfølgende dungeon, som du skal igennem for at få aktiveret vejreffekten, tager omkring et kvarter. Den oplevelse kan du så gange med tre, og så er de nye quests overstået.

Slankepulver og andre godbidder

Som navnet Knothole Island antyder, er der tale om en helt ny ø, men der er bestemt tale om en af de mindre udgaver. At udforske den er overstået på lidt over en time. En anden skuffende ting var, at du ikke havde den store følelse af at kunne bevæge dig frit, men i stedet er du bundet af stier og mindre veje. Måske er det derfor, at der heller ikke er et kort over øen. Kortet er i stedet erstattet af et billede – hvad jeg skal bruge det til, er mig en gåde.
Min trofaste hund, der har fulgt mig hele vejen igennem Fable II, virkede også lidt forvirret over udvidelsen. Den havde store problemer med at finde skatte til mig. Ofte oplevede jeg at den gøede for at vise mig et sted, hvor jeg kunne grave en skat op. Men når jeg så kom hen til stedet, kunne den ikke finde det og jeg måtte tage den med derhen et par gange, før der var gevinst.

Lidt unikt som trøst

Der er dog et par gode ting, som du ikke finder i det oprindelige spil. Du kan finde nogle underholdende potions, der kan ændre dit udseende med et snuptag. Så hvis du har et ønske om at være kæmpe eller dværg, bliver det opfyldt på Knothole Island.

Endvidere er der en butik, hvor du kan bytte forskellige ting til hemmelige våben og godbidder. Det var dog ikke noget, som kunne holde min interesse ret længe. Det virker som en nem erstatning for, at der ikke er lavet side-missioner.


Mest for de desperate

Fable 2: Knothole Island koster 800 MS Point. Det svarer til 72,- solide danske kroner, og selvom det lyder billigt, så er det for meget at betale for tre quests. Den hardcore Fable II fan, der ikke har mere at lave i det originale spil, vil sikkert nyde at spille de tre quests og få udbygget sin ejendomsportefølje på den lille ø.

Jeg tror, at vi er mange andre, der gerne vil have flere udvidelser til Fable 2. Men udvidelses øerne må gerne være på størrelse med Fyn i stedet for Anholt, som det er tilfældet med Knothole Island.

Fable II: Knothole Island
Anmelders vurdering
6/10

Fable II: Knothole Island   © Microsoft Game Studios 2009   (X360)    1/3 Fable II: Knothole Island   © Microsoft Game Studios 2009   (X360)    2/3 Fable II: Knothole Island   © Microsoft Game Studios 2009   (X360)    3/3