X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

De Blob


Så er endnu en konflikt brudt ud i den virtuelle verden. Kammerat Sort har invaderet Chroma City i Raydia og taget indbyggerne som gidsler. Du har rollen som modstandshelten de Blob, der skal nedkæmpe de invaderende styrker.

Det lyder sikkert som optakten til endnu en shooter med masser af blod og ødelæggelse, men de Blob kæmper ikke med maskingeværer eller granater. Hans våben er maling og masser af det. Det er meget passende, da Kammerat Sorts våben er blæk, der maler Chroma City grå.

Det siger Gori

de Blob er nemlig reelt et nyskabende platformspil fra THQ, der udfordrer din sans for farver. Den onde kammerat sort har malet de baner, som du skal igennem grå, men heldigvis er vores helt reelt en stor malerpensel, der maler alt, som han rører ved.

Spillet er delt op i en række bydele, som du skal igennem, før hele byen igen er befriet for Kammerat Sort og hans kumpaner. Du har en tidsfrist for at nå igennem bydelen, og skulle du ikke nå det, koster det et liv, og så har du fem minutter mere at gøre godt med.


Tidspresset, der ikke er der

Det lyder måske pressende, men der er reelt masser af tid, at gøre godt med. Hver bydel består af en række delmissioner, der også er på tid, som du skal gennemføre for at kunne åbne porte, der fører dig videre til næste område. Hver gang du klarer en del mission får du mere tid at gøre godt med, så tidspresset mærkes ikke voldsomt.

Delmissionerne består ofte af bygninger, som skal males i forskellige farver eller fjender, der skal elimineres. Klarer du ikke en delmission bliver den ikke nulstillet, og det koster ikke et liv, så andet forsøg er som regel nemmere. Hvis du for eksempel skal male et antal bygninger, så er de bygninger, som du har malet i første forsøg, stadig i den korrekte farve, når du går i gang med andet forsøg, så opgaven er nemmere i anden ombæring.


Mest for børn

de Blob er specielt godt til børn med den forholdsvis nemme styring og en sværhedsgrad, der bestemt hører til de nemmere. En anden god ting i den sammenhæng er, at du kan spille på dansk, hvor alle menuer og kommentarer i spillet er på dansk. Det er sjældent vi ser det, men jeg er glad for det sker i det her spil, da det på alle punkter er børnevenligt.

Den manglende mulighed for at indstille sværhedsgraden gør dog, at singleplayer delen er rimeligt hurtigt overstået for mere garvede spiller. Jeg savner også lidt mere afveksling i delmissionerne, der bliver en smule ensformige i længden.

Malerkonkurrence
Heldigvis er der en multiplayer del, hvor op til fire spillere kan kæmpe i forskellige discipliner mod hinanden på split screen. De er meget underholdende og har et perfekt arkade præg, som gør denne del til rå familiehygge i den kommende vintersæson.



Nem styring

de Blob er intuitivt opbygget – faktisk så meget, at du fristes til at tro, at der er tale om et spil fra Nintendo selv, men det er det ikke. Der er tale om en tredjeparts udvikler, og det er forfriskende rart at se andre komme med nyskabende platformspil end lige skaberne af Mario.

Men de Blob når ikke op på Marios niveau. Der er ikke variation og udfordringer nok til i spillet til at komme helt til tops i platform ’Hall of Fame’, men det ændrer ikke ved, at de Blob er god nyhed, der er som skabt til Wii og vi glæder os allerede til efterfølgeren, der nok skal komme.

De Blob (EU)
Anmelders vurdering
8/10

De Blob   © THQ 2008   (WII)    1/3 De Blob   © THQ 2008   (WII)    2/3 De Blob   © THQ 2008   (WII)    3/3