X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Crash Bandicoot: Mind Over Mutant


Endnu et platformspil er ude til din Wii. Konkurrencen er hård i øjeblikket med Mario Galaxy som den ukronede konge og for nylig så vi det innovative de Blob levere en god oplevelse i en genre, der om noget, er lig med spillekonsoller.

Crash Bandicoot er bestemt heller ikke ny i branchen, men har over 10 år på bagen som platforms helt. Desværre har de seneste spil med den røde ræv været lidt til den skuffende side, så jeg må erkende at mine forventninger til denne mutant udgave ikke var store. Heldigvis tror jeg på, at man må erkende, når man tager fejl, og det gjorde jeg i det her tilfælde.

Crash Bandicoot: Mind Over Mutant er et platformspil af den klassiske slags. Du skal hoppe rundt i forskellige fordringsbaner, hvor der er fjender, som skal nedkæmpes undervejs, så du kan komme videre på banen.

Styr din mutant

Til sin hjælp slår Crash en prober næve og kan lave sig selv om til en lille mini tornado, der kan vælte de fleste fjender omkuld eller hjælpe med til at hoppe højere. Du støder dog hurtigt på mutanterne, som skal nedkæmpes og de kræver lidt mere snilde. Det gøres med to tryk på Z-knappen og så nedlægger du de bæster med automatiske kombinationer, som havde du aldrig lavet andet.

Men rigtigt sjovt bliver det for alvor, når du får mulighed for at styre mutanterne, da du her får mulighed for at bruge deres egenskaber for at kunne komme videre i spillet. Nogle bruges til at bekæmpe andre med og nogle skal bruges til at komme videre på selve banen.

Fastlåste synsvinkler

Spillet er flot animeret – kontrollen og styringen foregår glat med Wii kontrollerne. Scenerne imellem hver mission er lavet som små tegnefilm i en super god kvalitet, hvilket er med til at give fornemmelsen af, at spillet er blevet poleret og gennemarbejdet.
Det er dog irriterende at kameravinklen er låst fast. Det betyder, at du nogle gange styrer Crash imod dig uden chance for at se hvad, der dukker op på skærmen. Det er specielt et problem, når du skal hoppe ud på afsatser ude i siden af skærmen, hvilket tit resulterer i, at du falder i afgrunden, fordi du for sent kan se om du skal hoppe langt eller kort.

Genialt til børn

Hader du at spille alene kan du spille co-op, hvilket fungerer rigtigt godt. Nogle steder vil banerne være lettere, hvis I er to ræve i spil, da en del af balance øvelserne bliver lettere.

Det der dog er mest imponerende er, at du kan spille Crash Bandicoot på dansk. Ikke bare med dansk tekst, men også med danske stemmer til alle figurerne, hvilket gør spillet oplagt for børn. Og det er ikke få sætninger, der er indtalt. Du hører ofte dine fjender stå og snakke sammen og kommentere den tegneserie-verden, som du bevæger dig rundt i, hvilket er meget underholdende.

En god platform

Crash Bandicoot: Mind Over Mutant et dejligt vellykket platformspil, som er overraskende godt implementeret på dansk. For børn der ikke kan engelsk endnu, er der efter min mening tale om et af de bedste spil til Wii på grund af det gode danske stemmeskuespil. Muligheden for at spille to sammen er også et stort plus.

Til gengæld er der satset på sikkert klassisk platforms gameplay uden de store overraskelser og kameravinklens problemstilling gør, at vi ikke kan give Crash Bandicoot: Mind Over Mutant en højere karakter end et flot ottetal.

Crash Bandicoot: Mind Over Mutant (EU)
Anmelders vurdering
8/10

Crash Bandicoot: Mind Over Mutant   © Sierra 2008   (WII)    1/3 Crash Bandicoot: Mind Over Mutant   © Sierra 2008   (WII)    2/3 Crash Bandicoot: Mind Over Mutant   © Sierra 2008   (WII)    3/3