X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Skate It


Sidste år kom Electronic Arts bud på en seriøs konkurrent til Tony Hawks dominans indenfor skaterspil. Spillet med det simple navn Skate blev sendt på banen til Xbox 360 og Playstation 3. I stedet for den traditionelle styring med knapper, skulle du nu lave tricks med de analoge styrepinde, hvilket gav et mere flydende spil, selvom det krævede lidt tilvænning.

Nu er Wii udgaven af spillet på banen med navnet Skate It. Her ved vi, at der er mulighed for at kunne lave unikke ting, men også en risiko for at fejle grumt. Skate It lander lidt midt imellem.


Tre muligheder for kontrol

Du kan styre dit skateboard på tre måder. Dels med wii-moten alene, hvor du skal tilte den i forskellige retninger for at styre rundt og ryste den for at lave tricks. Denne måde er bestemt ikke nem. Det handler om at skulle ryste meget præcist for at f.eks. hoppe op på et rækværk eller lignende. Kombineret med at også skal styre, varer det ikke længe inden du sætter Nun-chucken på for at få en bedre kontrol med den analoge pind.

Det ændrer dog ikke på, at du stadigvæk skal time meget præcist for at kunne udføre tricks. Spillet har derfor en meget stejl indlæringskurve, og jeg var frustreret en del gange.

All aBoard

Men heldigvis understøtter Skate It brug af Wii Board. Det skal ikke forstås, som at mit Wii Board står at samler støv i hjørnet – nej, nej, kæresten bruger det da til noget Wii Fit halløj. Men personligt har jeg bare ventet på en mere maskulin brug af boardet. Så skateboard er da en start, indtil vi får det implementeret i en shooter.

Til denne sportsgren virker boardet oplagt, men Skate It’s styring er ikke blevet implementeret optimalt. Dit Wii board er blevet inddelt i seks zoner, som du skal kombinere
for at lave diverse tricks og styre din skater. De seks zoner giver ind imellem følelsen af, at du står på en dansemåtte end på et Wii Board. Derfor er spillet væsentligt sværere at gennemføre på Wii Board end med wii-moten og nun-chuck kombineret.En skateboarders karrieredrømme

Dit mål i Skate It er at blive professionel skateboarder. For at blive en succes har du en kameramand med rundt i byen San Vanelona, der kan tage billeder af dig, når du laver seje tricks. På den måde bliver du sikret nye sponsoraftaler, får nye udfordringer, og kan gå efter den ultimative titel som årets skater. Som du kan høre, minder historiedelen en del om andre skateboard spil, og der er ikke det helt nye under solen her, selvom tingene fungerer.

Bymiljøerne, som du bevæger dig rundt i, er grafisk ok i forhold til Wii’ens formåen. Desværre er din verden fuldstændig affolket med undtagelse af dig selv og din kameramand. Det giver en lidt steril verden, og du kan nemt føle dig lidt ensom efter et stykke tid. Det kan undre, at der er nogen, som gider sponsorere dig, når du åbenbart ikke kan tiltrække tilskuere.

Wii versionen fejler

Skate It kunne have været et genialt spil, hvis styringen have været bedre. Jeg er specielt skuffet over Wii boardet, der nu igen kun bruges af kæresten til Wii Fit. Hvis de bare havde lavet kontrollen på boardet mere simpel, er jeg overbevist om at spillet kunne skille sig ud.

Wii versionen kan ikke leve op til Xbox 360 og PS3 udgaverne, og ender som et almindeligt skaterspil med til tider frustrerende styring. Skate II er på vej til Xbox 360 og PS3. Lad os håbe på Skate It 2 ser dagens lys, og får styr på brug af Wii Boardet, så det ikke skal misbruges til gymnastik og lignende aktiviteter.

Skate It (EU)
Anmelders vurdering
6/10

Skate It   © EA 2008   (WII)    1/14 Skate It   © EA 2008   (WII)    2/14 Skate It   © EA 2008   (WII)    3/14