X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Suzuki Alstare Extreme Racing


Suzuki Alstare (også kendt som Redline Racer) er fra Criterion Studios der også har udviklet TrickStyle, og også det er blevet et ganske fornuftigt spil. Det er tungen lige i munden spil, for det foregår med over 300 km/t på drønlækre Suzuki gade racere. Men der gik noget galt, for hvor mange gange har du set en 300 kilo gaderacer drøne rundt på en strand med slick dæk, eller lige tage en tur på kanten af et træstakit. Ja, det er komisk og man krummer godt nok tæerne engang imellem, for hvad der kunne have været en totalt fed og bare nogenlunde realistisk gaderacer bliver lidt ødelagt af baner der er som taget ud af Mario Karts. Det minder om et eller andet forsøg på at matche Moto Racer hvor man både kører gade og offroad, men i Suzuki Alstare har man ikke gidet skifte cyklen ud - det holder for lidt altså.

Men men, begynder man først at holde af Suzuki Alstare begynder man at se igennem fingerne med det. Suzuki Alstare er nemlig som racerspil meget vellykket. Der er god fart, godt level design og kontrollen er rimelig god og særligt når det går stærkt. Når det går lidt mere langsomt er styringen dog knap så god. Cyklen er alt for livlig og man overstyrer meget nemt, og uden meget fart ser det ud som om at cyklen nærmest glider oven på vejen.

Spillet er bygget op helt uden overraskelser. Man starter i bunden af et klassement og arbejder sig langsomt op, åbner for nye baner og får adgang til nye motorcykler. Der er i alt 12 baner, og de flettes i heats på kryds og tværs, så man inden man når toppen har kørt en 40-50 løb eller mere afhængig af hvor mange man taber. Konkurrence elementet er helt i top, og AI'en er rimelig hos kørerne. Der er intet værre end hvis kørerne på banen nærmest går i "kredsløb" som man ser i mange spil, men det er heldigvis ikke tilfældet.

Leveldesignet er meget flot, faktisk rigtig flot og meget varieret. Man kommer vidt omkring, fra sydens strande til det kolde Alaska (det er meget normalt?) og der kommer også et par enkelte rigtig gode asfalt baner som næsten minder om løbs baner. Vejene er måske en smule smalle generelt taget i betragning af hvor hurtigt man kører, men det er igen en understregelse af at det ikke er en simulation. Jeg savner også lidt realtime lyseffekter og lidt mere stemning i omgivelserne, da det hele er en smule statisk, hvilket jeg syntes er et generelt problem for de fleste af de titler der er ude til Dreamcast nu.
SMOCK! Ohh yes... Criterion skal have så meget ros for deres styrt som imponerer mig gang på gang. Jeg fatter simpelthen ikke at de kan gøre det så varieret, men der må ganske enkelt bare være blevet lagt virkeligt meget arbejde i det. Styrtene er nemlig fuldt ud tilpasset omgivelserne, så det aldrig virker forkert. Svært at forklare, men forestil dig at du falder af en motorcykel der lige har mistet grebet på baghjulet, eller lander lidt skævt efter et hop. Så giver den et ordentlig swirp og ligeledes gør rytteren. Skulle han ramme ind i et træ i sit flyvende styrt smasker han ind i træet og krøller sammen for neden, og er jorden lidt bumpet hopper og triller han ellers derud af ;-). Cyklen er også udstyret med en TURBO knap, som recharges hver gang man runder et checkpoint. Den speeder cyklen gevaldigt op, og også her kommer der en snert af realisme ligesom man også ser i styrtene. Bruger man turboen uden at have fart på, eller ned af bakke - ja så går den på baghjul og tipper for megentligt. Og bruger man turboen forkerte steder er reaktionerne på cyklen også meget realistiske.

Det er desværre ikke lykkedes Criterion Studios af lave et godt "in-side" view udover styret på cyklen. Billedet er alt for utroligt og efter min mening ubrugeligt når man ser det på denne måde. Super ærgerligt for jeg hader eksterne views, men disse er der tre styks af og de fungerer udemærket. Cyklen er dog også her irriterende urolig og rykkende og har svært ved at ligge pænt på vejene, men det er mest en øje ting. Cyklen føles styringsmæssigt ikke så urolig.

Suzuki Alstare er en arcade racer med snert af noget realistisk, og det er da en rimelig blanding. Jeg ved ikke om jeg vil anbefale et køb, personligt havde jeg håbet på noget lidt mere simulations agtigt, da nu spillet også have en Suzuki licens og alt det der. Samtidig skal der bringes en advarsel om at alle andre magasiner giver det spil her øksen, men jeg syntes absolut ikke det er all bad. Det har nogle små fejl, det er f.eks. lidt uheldigt at man kan komme bag et hegn og ikke kunne komme ind på banen, og det "fedeste" jeg har oplevet er at tage et stort flyvehop og klaske ned i jorden på forhjulet. Det ramte så hårdt at motorcyklen mistede forhjulet og endte med at ligge på forgaflen med baghjulet i vejret. Det havde åbenbart ikke givet anledning til at kaste rytteren af cyklen så det blev ikke opfattet som et styrt, og der sad han så bare med baghjulet i vejret uden at kunne får vejgreb ;-). coooool...

Suzuki Alstare Extreme Racing (EU)
Anmelders vurdering
7.0/10

Suzuki Alstare Extreme Racing   © Ubisoft 1999   (DC)    1/4 Suzuki Alstare Extreme Racing   © Ubisoft 1999   (DC)    2/4 Suzuki Alstare Extreme Racing   © Ubisoft 1999   (DC)    3/4