X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Knight Force


Titus, der tidligere er kendt fra den middelmådige Crazy Cars duo, har nu vendt sig mod den enorme Fantasygenre. Resultatet hedder Knight Force, og er ikke et hak bedre end Crazy Cars. Historien er, kort fortalt, således: Engang for længe siden, i kongeriget Belloth, levede et intelligent folk (ikke som os halvaber), der kendte hemmeligheden bag tidsrejser. Belloth blev tidsrejsernes hovedbanegård. En ekstremt intelligent Bellothianer ved navn Helias indså, at der måske var onde væsener, der ville have fingre i hemmeligheden. Han udpegede en ung mand til Tordenridder. Denne mand blev sat ind i sagerne, og en dag var han den mægtigste mand i Belloth.

Da Helias dør (han har brugt sin ekstreme intelligens på vaigfusk og er blevet konge i mellemtiden), bliver hans datter, prinsesse Tanya, kidnappet af en ond, farveblind, heavy metal-fanatiker ved navn Red-Sabbath. Det viser sig, at Red-Sabbath har fået overnaturlige krafter af at høre Black Sabbath, og disse kræfter vil han nu bruge på at smadre Thunder Knight og erhverve sig den fulde magt over tidsrejserne.

“Aldrig!”, skriger Tordenridderen, og trækker rustningen på. Han er klar. Men det viser sig, at en ond måge, kaldet Jonathan, har fjernet hans hjerne. Hvem skal nu styre ham? 10 points og et joystick til herren nede bagi, det skal du nemlig.
Du står på en bakketop med 5 stendysser. Hver stendysse sender dig ud på en tidsrejse, hvor du skal kæmpe med en kopi af Red-Sabbath for at få en kraftamulet. Når du har samlet 5 amuletter, _n i hver zone, skal du konfrontere Red-Sabbath og forsøge at redde stakkels Tanya.

De 5 tidsrejser fører dig vidt forskellige steder hen.

Stenalderen, middelalderens Versaille, nutidens New York og fremtiden (The Futur, som manualen staver det). I hver zone skal du banke en række monstre, der “hver især kræver en helt speciel taktik for at kunne besejres”. Taktikken er at hive ned i joysticket og holde knappen nede. Eet af monstrene har amuletten. Når den er i dit bælte, skal du finde indgangen til Red-Sabbath’s slot og banke en kopi af ham. Herefter kan du rejse tilbage til bjerget med stendysserne ved at stikke hjertet ud af en magisk fugl. Denne fugl findes i forskellige udforminger i alle zoner, fx. en and, en måge og en overkørt krage.

Det virker meget rodet, ikke? Så skulle du prøve at læse manualen. Det virker som om den er oversat ordret fra Urdu til engelsk. Det tog mig over en halv time, før jeg fik udredet, hvad spillet egentlig drejede sig om. Og hvor simpelt, det egentlig er.

Hver tidszone består at to eller tre skærme + Red-Sabbath’s borg (2 skærme). Uhyrerne er dårligt tegnet, og animationen er helt hen i skoven. Spillet tager unødvendigt lang tid at finde ud af, og når man først finder ud at det, har man ikke lyst til at spille mere.

Knight Force (EU)
Anmelders vurdering
56%