X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

NHL 2004


Er jeg den rigtige til at råde en erfaren spiller om NHL 2004 er pengene værd. Slet ikke.. Dem der allerede har utallige NHL årstal på hylderne finder nok ud af det på anden vis, eller køber blindt da EA sjældent skuffer i sin sports genre.

For os andre dødelige - det mig, ser jeg stort på hvordan årest udgave spiller i forhold til sidste udgave, hvad er strøget, hvad er kommet til. Spørgsmålet er om indholdet af det aktuelle spil er værd at give penge for, og også et spørgsmål om hvorvidt man ligeså godt kan investere i sidste års udgave til den halve pris.

Det er næsten med skælvende hænder jeg efterhånden sætter en EA Sports titel i drevet. De seneste års udgaver har expanderet sig nærmest ind i det sygelige med 4 milliarder klubber og spillere, overflod af options og detaljer ud i hver en krog, og sammensmeltning af genrer, så man som overfladisk sportsspiller føler sig tabt på jorden inden man er gået igang. På et eller andet tidspunkt skal man selvfølgelig som udvikler foretage sig et valg, det ene eller det andet, eller en gylden middelvej. Det har EA bestemt gjort, NHL 2004 er for erfarne spillere, ishockey elskere, seriøse spillere der altid hader at se en "arcade" option i deres spil. Det er svært, seriøst, og det tætteste man i øjeblikket kommer på en simulation af sporten.

Det nye blandt mange ting er Dynasty Mode. En gamemode der må være lige hvad "trætte" fans af serien har ventet på. Dynasty Mode er lig indhold, og består i at man er sportschef, og skal lede sit hold til sejr, og det indebærer håndtering af økonomi, trænere, spillere, billetsalg, spiller salg/indkøb, træning og meget meget mere.. Det foregår over en kæmpe sæsson, og er faktisk godt udført - og tydeligvis noget de som elsker spillet vil gå i krig med. NHL 2004 indeholder stadig de klassiske game modes så dig og en bunke kammerater kan tage en dyst, eller et helt almindeligt championship.
Sagde du svært?
Tjaaa.. Det eneste EA kunne gøre for at få mig til at spille bedre, ville være hvis de lavede pucken gennemsigtig, for så ville jeg kunne forstå hvorfor jeg er så dårlig.

NHL 2004 spiller og styrer som så mange andre sportspil, men at få spillet til at flyde, og have det under kontrol er en svær opgave. Her er ingen velcrobånd på puch og stav, ingen kanin til at holde stængerne korrekt på isen. Det kan være svært at komme ud af sine begynder vanskeligheder, for AI'en hos modstandere og sit eget hold er rigtig god - men det er uhyggeligt som en enkelt virkelig dårlig spiller (mig) kan blive helt udelukket fra spillet af sit hold. Ja, mine medspillere har kaldt mig tudefjæs utallige gange. Der skal bare træning og træning til, men jeg vil vove den påstand at den her udgave af NHL 2004 bare er for svær for mange, fordi det ganske enkelt bare er lidt mindre hjælpsomt end tidligere.

Hvilken prik?
Nej, den sorte/grå blurrede ting er ikke en støvklat på dine briller, det ER puchen.. Find den hvis du kan.. Grafisk er vi nok ikke gået et skridt tilbage som jeg gerne vil bilde mig selv ind, men store forbedringer er der altså ikke kommet. Som alle EA sports spil er detaljegraden enorm, animationerne er meget realistiske og NHL er måske et af de EA Sports spil som er tættest på virkeligheden grafisk. Men når man har svært ved spillet, har indpakningen også lidt mere svært ved at imponere.

Hvad var så det her? Det var en advarsel om at farmand der skal ud og investere i ishockey spil til sin 7 årige søn, eller dig der impulsivt måske havde lyst til at fælde NHL 2004 ned på ønskesedlen måske skulle lade være. Det i hvert fald hvis ikke du er decideret ishockey fan, og kommer med en del erfaring inden for denne type og sportsspil generelt.

Så skal du prøve kræfter med ishockey, så er min anbefaling at du ligeså godt kan finde NHL 02/03 til en billig penge.. Er det dig, får du styr på skidtet - så ryk til 2004 og gå i krig med Dynasty Mode.

NHL 2004 (EU)
Anmelders vurdering
4/6

NHL 2004   © EA 2003   (XBX)    1/3 NHL 2004   © EA 2003   (XBX)    2/3 NHL 2004   © EA 2003   (XBX)    3/3