X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Looney Tunes: Space Race


Kart-spil har igennem længere tid været en underholdende adspredelse i racing-genren. Det er nemlig nogen gange meget rart at kunne koble af med et useriøst spil, fyldt med masser af mere eller mindre tossede karakterer, samt en bunke overdrevne våben og nogle herlige multiplayer modes. Det alle kart-spil stræber efter er at overgå det ypperste og ældste spil i genren, nemlig Mario Kart til Super Nintendo. Der har som sædvanlig været andre aspiranter til tronen, som f.eks. Diddy Kong Racing (Nintendo64) og Crash Team Racing (PSX), men endnu har ingen nået niveauet for Nintendo's mesterværk.

Nu er vi jo ikke ligefrem overdynget med gode kart-spil på vores Dreamcast, og efter at Eidos tidligere på året sendte deres Disney-racer Magical Tour Racing på gaden er turen nu kommet til Infogrames. Disney-spillet var jo ikke just den helt store spiloplevelse og en af de mest markante fejl var, at man ikke havde sikret sig rettighederne til de kendteste navne som f.eks Anders And og Mickey Mouse. Den fejl har Infogrames heldigvis ikke begået, da nogle af de bedste (skøreste?) karakterer fra Warner Bros. universet er at finde i dette spil.

At kalde Lonney Tunes Space Race for et kart-spil er endda kun halvt sandt, da der faktisk ikke er nogen hjul med i spillet. I stedet har ACME kreeret en masse raket-drevne fartøjer som dine figurer flyver rundt på, hvilket vel bedst kan sammenlignes lidt med Wipeout. Snurre flyver f.eks rundt på en turbodrevet gulerod, mens Grim E. Ulv flyver afsted på en ACME raket magen til dem han bruger med begrænset succes i tegnefilmene. Man kan dog ikke bare flyve hvorhen det passer en, da raketterne tilsyneladende kun virker over banen og ikke ude i rummet.

Når man sætter spillet i får man en nydelig, men kort, lille intro der egentlig ikke har noget særligt med spillet at gøre. Hele historien drejer sig kort fortalt om, at ACME har designet en masse raketfartøjer i håb om at kunne tiltrække mere opmærksomhed til Warner-universet. Vinderen af det hele kan så se frem til et livstids forbrug af ACME-produkter (som selvfølgelig aldrig virker helt efter hensigten). Når man kommer ind på selve titelskærmen har man derefter mulighed for at deltage i diverse løb. Der er Race, Time-trial, Multiplayer, Acme Events og Challenge. Race foregår på den måde at du vælger hvilken af de 6 karakterer (Snurre Snup, Daffy, Elmer osv) og derefter vælger du den bane du vil køre på. Til at starte med er der kun 3 baner at vælge imellem og man skal vinde på alle banerne for at åbne op for nye baner (der er 12 ialt). Når man så vinder et løb får men tildelt et antal 'Acme tokens' alt efter hvilken sværhedsgrad banen havde. Disse tokens er en af de vigtigste faktorer i spillet, for uden dem kommer man ingen vegne. Yderligere tokens kan vindes i Time-trial som foregår på den sædvanlige måde. Vælg en karakter, vælg en bane (kun dem du har åbnet kan vælges) og kør det bedste du har lært. Fidusen i time-trial er så, at hvis man er hurtig nok til at slå Marvin the Martians bedste omgangstid, ja så falder der flere tokens ned i posen. Nu er der nok dem der spørger sig selv om hvad alle disse tokens skal bruges til, men svaret er lige om hjørnet. Disse tokens bruges til at åbne for de special-løb der hedder ACME Events, som er en variation af de normale løb. Det kan f.eks være at du skal vinde 2 løb i træk, eller slå en bestemt omgangstid osv. og når man så vinder disse events åbner man for diverse ting i galleriet, der kan ses under options-menuen. Multiplayer er, som det fleste nok har regnet ud, det samme som et normalt løb. Her sidder man bare 2-4 venner foran skærmen og kører i spiltscreen. Nogen gange bliver man udfordret af en af de andre karakterer (challenge) og kører så et løb én mod én for at se hvem der er den bedste, og skulle man gå hen og vinde er der igen flere tokens at gøre godt med. Man kan dog sige nej hvis ikke man har lyst lige her og nu, dog er der altid mulighed for at vende tilbage og møde dem på et senere tidspunkt. Derudover er der mulighed for at åbne op for nogle hemmelige karakterer, men hvilke vil jeg ikke afsløre her.
Selve løbene foregår på den måde at man kører mod de fem andre og skal så forsøge at vinde over de 3 omgange som løbenes længde er. Til at hjælpe sig lidt på vej har man et fint lille arsenal af tegneserie våben som f.eks. varmesøgende missiler, laser, sorte huller og lyserøde elefanter(??).

Desværre har de computerstyrede karakterer også adgang til alle disse våben og de er ikke bange for at bruge dem, tværtimod. Det hænder temmelig ofte at man får fornemmelsen af at befinde sig i et skydetelt, især hvis man får den 'dårlige' ide at tage føringen. Til alt held har Infogrames dog sørget for at de andre også skyder lystig på hinanden og flyver ud over kanten, så det ikke føles som om at du er helt alene i verden. Til yderligere hjælp findes der også nogle grønne speedboost dunke placeret rundt på banen og når du har samlet 5 af dem kan du sætte ekstra skub i din raket i en kort periode.

Grafisk er det hele meget tegneserie-agtigt (naturligvis) og alle banerne er flot lavet. Der foregår alle mulige ting i baggrunden da landskaberne er dejligt animeret. Rutchebaner, toge, biler, grønne marsmænd og alt muligt andet skaber virkelig en god stemning på de baner du 'kører' på. Selve figurerne er også animeret flot og der er igen brugt den populære cell-shading. Når man samler et våben op så slipper de styret med den ene hånd mens de holder våbenet i den anden og flere gange sker det også at de slipper begge hænder fra styret for at fyre deres våben af. Desuden vinker de, ser skrækslagne ud og håret, ørerne osv blafrer i vinden når du kører stærkt. Hastigheden skal også lige have et par ord med på vejen da det virkelig føles som om at der er tempo på. I modsætning til Wacky Races er der skruet gevaldigt op for tempoet og kun en enkelt bane har problemer med slowdown.

Lydmæssig er det en blandet pose bolscher. Alle karaktererne har de rigitge stemmer og snakker lystigt under løbet, bortset fra Grim E. der har medbragt de sædvanlige skilte. Musikken derimod er meget tynd. på titelskærmen 'looper' den ca. hvert 5. sekund og den er meget nedtonet i spillet, men pyt med det, det er jo meget sjovere at høre de forskellige karakterers udbrud.

Nu lyder alt dette måske somet klassespil og det har da helt klart også nogle gode momenter. Hvor det fejler er til gengæld i selve gameplayet, der er lidt for held-baseret efter min smag. Det er stort set ligemeget hvordan du kører så længe du får de rigtige våben, så selve racing-delen er lidt ubalanceret. Det er desuden meget svært at forsvare sig mod missiler og faldende objekter da man kun har et defensivt våben og det kan hurtigt gå hen og blive temmeligt frustrerende når man for 17 gang ligger til at vinde men så bliver skudt sønder og sammen og ender sidst.
Sværhedsgraden i spillet er til at overse i starten, men der går ikke længe før man virkelig får testet sit nervesystem og jeg var flere gange ved at kaste gd-rom'en tværs gennem lokalet i frustration over at blive skudt 5 gange kort før målstregen. Spillet har dog heldigvis den der herlige 'lige en gang til' fornemmelse, så der er bestemt udfordring i spillet selvom der kun er 12 baner.
Som singleplayer spil kan det godt anbefales hvis du mangler i spil i denne genre i din samling, men jeg savner nu lidt en Championship-mode hvor man kører på 4-5 baner og får points efter placering.

Multiplayer fungerer fint, men det er nok en god ide at have en rimelig stor skærm at spille på hvis i er mere end 2 personer. Der skal dog ikke herske nogen tvivl om at dette spil er klasser bedre end Disney's Magical Tour Racing., men Mario Kart er stadig mesteren.

Looney Tunes: Space Race (EU)
Anmelders vurdering
7.0/10

Looney Tunes: Space Race   © Infogrames 2000   (PS2)    1/3 Looney Tunes: Space Race   © Infogrames 2000   (PS2)    2/3 Looney Tunes: Space Race   © Infogrames 2000   (PS2)    3/3