X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

King Of The Road


Det har på et eller andet tidspunkt været enhver drengs drøm at blive professionel lastbilschauffør og kunne drøne af sted på de internationale motorveje, mens man til tonerne af Johnny Cash hamrer løs på hornet når personbilerne overhaler. De fleste må dog sande at det store kørekort bliver mere og mere overflødigt i de større år, og så er det jo godt at spilfirmaerne giver os den ene pulvererstatning efter den anden. Først udgav SEGA det underholdende 18-Wheeler Pro Trucker, og nu har østrigske JoWood Productions udgivet deres bud på et truckerspil: King of the Road.

On The Road Again

Straks efter at spillet er installeret og man har overstået den noget lange load-tid, bliver man kastet direkte ud i eventyret. Man henter sine varer på udvalgte destinationer, og så gælder det ellers om at komme så hurtigt til punkt B som overhovedet muligt. Du er nemlig ikke den eneste leverandør af varerne, og hvis du sover i timen må du gå glip af den store gevinst. Vejen til en bedre lastbil og en større forretning er nemlig kolde kontanter, som man kan bruge til at hyre nye chauffører eller investere i en ny og bedre lastbil. King of the Road drejer sig som titlen antyder om at blive "King of the Road", og vejen til succes går gennem hårdt arbejde og masser af penge.

Goin' places that I've never been

Hvor man i SEGA’s 18-Wheeler havde satset meget på at gøre spillet så sjovt som muligt via arkadegameplay, har JoWood valgt at satse udelukkende på realisme i King of the Road, og det kan diskuteres om det var det rette valg. Vejene fra punkt A til punkt B er ekstremt lange, og halvdelen af tiden bruges ikke til andet end at holde fartgrænsen og dreje lidt til højre og venstre. Efter et kvarter på den måde bliver det utrolig trivielt, og følelsen af tilfredshed når man endelig når målet skylles hurtigt ned, når man bliver kastet ud på samme type mission en gang til. Eneste spor af afveksling finder man ved at tanke op på en
benzinstation eller køre i spillets Circuit-bane, men det er kun små pauser i det rutineprægede gameplay. Når man endelig har nået hen over den sløve start får man muligheder for at udvide sin forretning og sin lastbil, men det hjælper ikke meget når gameplayet stadig kører i ring. Missioner er der sådan set nok af, og spillet har også fået tre sjove multiplayer modes til Internetbrug, men single-player delen er så dødkedelig at en normal gamer hurtigt vil lade spillet samle støv på hylden.

Lidt for stram deadline

På det tekniske område er King of the Road et spil der har fået alt, alt for lidt tid til at blive poleret. Ved første øjekast er spillets arealer enormt store, men når man har udforsket dem lidt mere er der ikke så meget andet end en grim vej og et træ i ny og næ. Bygningerne er meget firkantede og ligner faktisk hinanden på en prik, og de forskellige lastbiler er så kantede og statiske at man skulle tro det var løgn.

Lyden i KotR er for det meste sparet væk, men når der endelig høres en fugl eller en flod i baggrunden er det en utrolig monoton lyd, der har lidt hårdt af en grum komprimering. Baggrundsmusikken er til gengæld meget varieret med alt fra jazz til hard-rock, men desværre bliver den alt for ofte overdøvet af de irriterende lydeffekter. Det er rimelig åbenlyst at spillet har haft en meget stram deadline der for alt i verden skulle nås, og derfor må man også leve med at spillet går ned i tide og utide.

Så niche som noget kan være

Målgruppen hos JoWood er ret svær at gennemskue, for spillet er både for kedeligt til den generelle befolkning og for grimt til gamere. King of the Road er en absolut niche titel der kun kan nydes af de mest fanatiske truckerfans, der bare vil køre lastbil uden at tænke så meget på kvalitet. Alle andre bedes se sig ekstra godt omkring hvis de virkelig ikke kan finde noget bedre at bruge pengene til, for KotR er den type spil der er glemt få dage efter udgivelsen.

King Of The Road
Anmelders vurdering
4/10