X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Tony Hawk's Pro Skater 3


Udover at være en af de kendteste skatere i verden, så har Tony Hawk stået model til flere spil, som endda også er blevet opkaldt efter ham. Det er ikke overraskende Activision der står bag alle spillene med deres effektive samling af alle de kendte ”idrætsudøvere”. Tony Hawk Pro Skater 3 er allerede ude til diverse konsoller, så en PC-version var jo uundgåelig.

Det gamle gøres til nyt

Tony Hawk Pro Skater 3 byder først og fremmest på en masse adskillige gamemodes. Karrieredelen er, udover at være spillets mest centrale del, også den mest tidskrævende og udfordrende. Med en af de selvvalgte skatere skal du prøve at tjene et hvis antal points samt udføre nogle bestemte opgaver og på den måde åbne op for de næste baner. Free Skate siger sig selv, og er specielt egnet for nybegyndere og for dem der bare elsker at fræse rundt på et skateboard non-stop. Online Skate er et helt nyt tiltag. Det foregår på samme måde som konsol-versionens multiplayer, men udfolder sig til forskel over internettet. Her kan man bl.a. spille Graffiti, hvor det gælder om at ”farve” flest ramper, og i Trick Attack går det i kort sagt ud på at tjene flest points ved hjælp af halsbrækkende tricks. Også Free Skate, Capture the Flag og King of the Hill er blevet inkluderet i den online-pose, og med disse gamemodes skal man nok få brændt talrige timer af over nettet.

Gør dig berømt

Der er også blevet sørget for de kreative features i Tony Hawk Pro Skater 3. Ligesom i de foregående spil kan man i 3’eren konstruere sin egen skaterpark. Man vælger en størrelse og placering, og derefter kan man bygge løs. Der er en stor portion ramper i alle mulige former, og endda også den kendte Sonic-Spiral er inkluderet. Dertil er der træer, gelænder, bænke og meget andet og kun fantasien sætter grænser for hvordan man kan opstille sig egen park.
Men det kreative hjørne stopper ikke her, tværtimod. For udover skaterparken, kan man også fremstille sin egen skater, og her er der virkelig rige muligheder for at lege med fantasien. Man kan både sætte hjælme, støvler, hængebukser, shorts, reklametrøjer (med Nokia), 80’er briller og meget meget mere på ens personlige skater, som man desuden også selv vælger ansigt på.

Smukt, så at sige

Grafikken i Tony Hawk Pro Skater 3 ligger i den sprøde ende af skalaen. PlayStation 2 versionen var flot, og med de rette ingredienser i din PC kan du gøre spillet til et grafisk mesterværk. Banerne i bl.a. Californien, Los Angels og Tokyo er virkelig flot animeret med mangfoldige detaljer. Der er også lavet en god sammenhæng mellem baggrundene og skaterne. Bl.a. kan man grinde hen ad en bænk, lave et hop over på en kantsten og dermed forsætter sit trick der. Også biler, tage, springvand og mere står ikke i sine fredelige omgivelser, når man først får lært at mestre sin skater.

Lydsiden er også ganske vellykket. Der er et væld af lydeffekter, både med folk der råber, biler der suser forbi og fugle der synger – alt sammen er med til at forøge spillets realisme. Der er også blevet plads til god del sange fra kendte såsom ukendte bands, med punk som den primære musikgenre.

Den må du ha'!

Tony Hawk Pro Skater 3 er alt i alt et ganske godt spil. Singleplayer funktionerne er gode og man er solgt når man først har spillet over nettet. Også hos grafikken og lyden falder der rosende ord, men med et par småfejl hist og pist, der dog ikke noget man lægger specielt mærke til. Der går lidt tid før man vender sig til styringen, men når man først har fået grab om keyboardet kan man virkelig mestre skaterne på professionel plan. Tony Hawk, vores egen Rune Glifberg og alle de andre skatere optræder på fineste vis i dette prægtige eksemplar af et skaterspil. Tony Hawk Pro Skater 3 giver med garanti valuta for pengene med mindre du er inkarneret modstander af skating.

Tony Hawk's Pro Skater 3
Anmelders vurdering
8/10

Tony Hawk's Pro Skater 3   © Activision 2002   (GBC)    1/3 Tony Hawk's Pro Skater 3   © Activision 2002   (GBC)    2/3 Tony Hawk's Pro Skater 3   © Activision 2002   (GBC)    3/3