X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Premier League All Stars


EA sports er nu ude med et nyt fodboldspil. Det er ikke med i deres serie af FIFA-spil, men dækker derimod kun den stærke engelske Premier League. Spillet styres på samme måde som det ellers nyeste fodboldspil fra EA’s front, FIFA 99, og ligner i det hele taget enormt meget FIFA-spillene. Det er meget relevant at sammenligne dette spil med FIFA 99, idet det udgives af samme firma, bare et år senere, og derfor burde være bedre. Spillet vises som en kamp i TV, og det giver et godt overblik. Man kan vælge samtlige engelske hold i premier league, og opdateret med de nyeste transfernyheder.

Spillet forløber flot og glidende. Det har dog overraskende utrolig store maskinkrav. Med en pentuim II 233 MHz med et Voodoo1 kort, som jeg ejer, hakker spillet så meget at det faktisk er uspilbart. Det er dog enormt svært at styre i forholdt til FIFA99, der udkom for næsten et år siden. Der er heller ikke den samme gejst og action som der var i 99'eren, og spillet bliver i længden alt for kedeligt, hvis man er vant til bedre, som de fleste jo er, hvis de bare een gang har prøvet FIFA99. Målene man scorer i spillet, er for det første meget svære at få ind, og dernæst er de slet ikke så fede som i FIFA 99. Menuen er enormt svær at finde rundt i, og det er et mareridt, hvis man hurtigt vil igang med et spil. Styringen af spillet er fastsat, og kan ikke ændres. Så skal de siges at den nye styring ikke ligger på samme sted som i de andre FIFAspil, så der skal en helt omvæltning til.

Grafikken er en del grimmere end i FIFA generelt. Tilskuerne er stadig meget grimme, det er bare en flad plade med nogle menneskelignende
overkroppe, og der er ikke skyggen af 3D-grafik at spore iblandt tilskuerne. Spillernes kroppe er ret firkantede, og især når man ser dem på klos hold i replayene. Een ting der er enormt flot i spillet, og som FIFA99 ikke engang er kommet i nærheden af. Græstæppet. Græsset på banen er simpelthen så veludført, at man ligefrem kan se hverteneste græsstrå på banen, og der lyver jeg ikke hvis jeg siger at fjernsynet får svært ved at gøre det bedre. Det er uovertruffent, men naturligvis ikke en særlig relevant ting i spillet. Generelt må man sige at grafikken er grim.

Lyden er også ret dårlig. Komentatorerne er kedelige og dårlige at høre på, og tilskuerne lyder stadig som de nu gør, og er ikke forbedret med f.eks. lyde af fløjter og båthorn på tæt afstand, som der jo er i en rigtig fodboldtransmission i fjernsynet, og som også manglede i FIFA 99. Lyden er middelgod, ikke noget specielt. Kommentatorerne er de samme fra Fifa serien, dvs. bl.a. Andy Gray. De gør deres job udemærket, men så heller ikke mere.

Generelt står vi overfor i ret kedeligt og actionløst spil. Selvfølgelig er det "up to date" med alle nye spillertransfers, men det er jo en selvfølge. I forholdt til andre gamle fodboldspil, går dette spil ind midt på listen, og som et spil der hurtigt vil blive glemt. Det er meget kedeligt i længden, og hvis man har World Cup 98, FIFA 98 eller FIFA 99 stående på hylden i forvejen, vender man lynhurtigt tilbage til det. En stor skuffelse fra EA Sports, det er jo slet ikke sådan vi kender dem, lad os ikke håbe at dette er en generalprøve på det nye FIFA 2000, der kommer i slutningen af dette år. Uh ha…EA, kom igen!!

Premier League All Stars
Anmelders vurdering
5/10