X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Madden NFL 2003


Madden er tilbage! Lige siden SNES dagene har EA Sports’ Madden NFL stået som et af de absolut bedste sportsspil. Nu er serien klar til at gøre sit indtog på Nintendos nye konsol, GameCuben, det gør den med spillet Madden NFL 2003 der faktisk indeholder overraskende mange nyskabelser.

De nye features

Lad os starte med at se nærmere på nyskabelserne. De mest indlysende er, at der er kommet to nye gamemodes, nemlig Mini-Camp og Football 101. Mini-Camp er en masse små mini-games der fungerer som en god træning. Det kan f.eks. være at skulle kunne sparke så mange præcise field-goals indenfor et minut. Har du klaret dette godt nok, kommer du så videre til at situation på banen hvor dine evner skal prøves af. Klarer du det bliver du belønnet med et Madden-kort. Disse mini-games er som sagt god træning, men der går også en sport i at score så mange point som muligt. En rigtig god tilføjelse til serien. Football 101 er også både underholdende og god træning. Du skal prøve at køre alle opstillinger og plays med et specielt hold, Madden hjælper dig med at forstå i hvilke situationer de forskellige plays skal spilles og hvordan du udføres. Det er en god måde at finde sine stærke og svage sider på. Udover disse to nye, gode tiltag er der kommet en lang række små-justeringer, som jeg vil komme ind på senere. En GameCube eksklusiv feature er muligheden for at koble sin GBA sammen med GameCuben, så kan man på dens skærm aflæse stillingen og hvor lang tid der er gået... God ide, men også lidt ubrueligt...

De gamle er stadig med

Selvom der er blevet tilføjet nogle nye gamemodes har vi ikke måtte sige farvel til nogen af de gamle. Dvs. der er stadig mulighed for at træne, for at spille enkelte kampe, spille turneringer og endelig starte en karriere. Det er den sidste, den såkaldte Franchise-mode, der virkelig giver spillet en lang levetid. Du er her ikke blot spiller på holdet men også manager og kan købe nye spillere, ændre opstillinger, plays mm. Spillet løber over mange sæsoner, så det er ikke noget du bliver færdig med lige foreløbigt.

Det kendte gameplay

En del af grunden til Madden seriens store succes er den næsten perfekte blanding af planlægning og så selve spilsekvenserne. For nye spillere kan det virke lidt underligt med de mange
afbrydelser, men det bliver hurtigt en naturlig del af spillet, og derefter begynder du at forstå hvor en vigtig del af spillet valget af taktik er. Selve spilsekvenserne er også blevet opdateret i forhold til sidste år. Det er blevet lidt nemmere at løbe bolden frem og du har lidt større føling med det. Det er blevet lidt sværere at score touchdown fra din egen banehalvdel med en enkelt lang aflevering. Spillet er blevet bedre afbalanceret. Det virker også som om man har fået lidt større kontrol over forsvarsspillet, selvom det altid er frusterende når de lykkedes for modstanderen at lave en 30-yard aflevering og efterfølgende lave touchdown. Men det er en del af spillet.

En grafisk perle

Madden har, faktisk så længe jeg kan huske at have spillet det, altid stået for noget af det ypperligste rent grafisk. Og nu hvor spillet har din debut på GameCube er ingen undtagelse. Spillerne er endnu mere detaljerede end de var det i sidste års udgave og særlig tilskuerne har også fået en ordentlig opdatering. Det allervigtigste ved grafikken er, at man faktisk aldrig oplever slow-downs. Det et in-game grafikken, den er tæt på perfekt. Desværre har EA også valgt at opdatere spillet menu-system, det har de ikke været så heldige med. De er kort sagt ikke særlig kønne og se på, og er ikke den høje kvalitet vi ellers kender fra EA Sports.

På lydsiden er der også en del ændringer at finde. Madden er selvfølgelig stadig den ene kommentator, men Pat Summerall er blevet skiftet ud med Al Michaels, det er bestemt til det bedre. De to klarer det rigtig og man bliver ikke træt af at høre på dem. Der er også kommet en anden ny med på holdet, nemlig Melissa Stark. Hun kommer med bemærkninger nede fra bænken såsom hvad træneren vil gøre efter pausen og hvor alvorlig en evt. skade er. Det fungerer rigtig godt. Lydeffekterne er gode som altid, og EA har igen formået at sammensætte et rigtig spændende soundtrack. Man bliver nu hele tiden mindet om hvilken sang man hører igennem en tekstboks der kommer frem, det kan godt blive lidt for meget en gang imellem.

”The best gets better”, så kort kan det siges. Madden NFL 2003 står som det bedste NFL spil på markedet pt, og da det er det første Madden spil der udkommet til PAL GameCuben er der ingen undskyldninger for ikke at købe det.

Madden NFL 2003 (EU)
Anmelders vurdering
9/10

Madden NFL 2003   © EA 2002   (GCN)    1/3 Madden NFL 2003   © EA 2002   (GCN)    2/3 Madden NFL 2003   © EA 2002   (GCN)    3/3