X FOR HAN ARK VUR
» SAM INFO AKT BSK

Smuggler's Run


Hvert år smugles masser af varer ind i USA. De bliver transporteret af modige smuglere, i Smugglers Run er du én af dem!

Driver i naturen!

Sådan kan Smugglers Run faktisk sagtens beskrives! Fordi vi taler ikke om at smugle en flaske vodka med forbi den tyske grænsekontrol, men derimod våben og andre ”varme” varer, og det finder den amerikanske grænsekontrol sig ikke i, så det udvikler sig næsten altid til en biljagt, hvor det gælder om at nå USA.

Du er ikke alene, du arbejder for en stor smugler konge, så hvis du ikke leverer varen, så bliver han sur! Du skal nogen gange første bevise hvad du kan, før dit ”firma” før jobbet. Det kan f.eks. være at køre om kap med 6 andre smuglere!

Fede biler!

Hvis du tror det er en almindelig bil du skal køre i, så kan du godt tro om igen, for i Smugglers Run er der mange biler, én ting kan dog siges om alle, det er ikke familie biler! Du starter med at kunne vælge imellem en Buggy og en stor pickup truck, men efterhånden får du adgang til andre og sjovere biler! Eks. rallybiler og 4-hjulstrækere. Landskabet er relativt varieret. Der er flere forskellige steder du kan køre, og alle er de over 30 kvadratkilometer.

Det er ikke nybegyndere dette spil kommer fra, holdet bag det har bl.a. lavet Midtown Madness!

Hvad er min opgave?

Som spiller skal du ofte først samle en vare op, og så bringe den til sin destination! Lyder det nemt? Det er det ikke! Og Smugglers Run er ikke noget nemt spil! De første par missioner går hurtigt, men du vil snart opdage, og du altid skal bruge adskillige forsøg på at gennemføre en bane, det er dog ikke forstås negativt, da det er noget der forlænger spillets holdbarhed.

Hva’ med grafikken?
Ja, hva’ med grafikken? Den er ikke decideret dårlig, og hvis du ikke har spillet andet end PlayStation 1 spil, så vil du nok blive imponeret. Men hvis du skal sammenligne den med andre PlayStation 2 spil, så er den ikke noget særligt. Bygninger og biler er OK lavet, men de kunne da godt være mere detaljeret. Vandet er, som i mange PC spil, virkelig godt lavet. Grafikken får 3 stjerner, ikke fordi den er dårlig, men fordi den er set bedre i mange andre PlayStation 2 spil.

Lyden er lidt det samme. Den er ikke decideret dårlig, men gør ikke noget indtryk. Jeg måtte faktisk tænde for Smugglers Run da jeg skrev denne anmeldelse, for jeg kunne ikke huske hvordan lyden var.

AI, har I hørt om det?

AI står for Artificial Intelligens, dvs. computerens intelligens. Jeg ved ikke om I har hørt om det, men spillets udviklere har i hvert fald ikke, ellers har de blot valgt at ignorere den. For de modstandere du kører imod, de er decideret dumme, særligt strømerne er dumme, og det er egentlig synd, for biljagterne er slet ikke så sjove som de kunne have været.

Man siger ofte, at I spil med lav AI, der er det så multiplayer delen der trækker det op, det er det ikke ved Smugglers Run, her trækker multiplayer delen faktisk ned. Den er simpelthen ikke sjov. Jeg prøvede alle modes med en kammerat, og den eneste kommentar jeg fik var ”Skal vi ikke hellere spille NHL 2001 igen?”. Såå, multiplayer delen skal ikke være et argument for at købe spillet.

Alt i alt er Smugglers Run et udmærket spil, ikke nogen revolution, men heller ikke noget dårligt spil. Så hvis du har været vild med Driver, og gerne vil prøve det i naturen, så er Smugglers Run et godt valg, ellers ville jeg nok vælge et andet PlayStation 2 spil, for der er mange bedre titler derude.

Smuggler's Run (EU)
Anmelders vurdering
7/10

Smuggler's Run   © Rockstar Games 2000   (PS2)    1/3 Smuggler's Run   © Rockstar Games 2000   (PS2)    2/3 Smuggler's Run   © Rockstar Games 2000   (PS2)    3/3